تشخیص سرطان غدد فوق کلیه
تشخیص زودهنگام این سرطان مشکل است و تومورها اغلب هنگامی که بسیار بزرگ شده اند، تشخیص داده می شوند.
1- نمونه ادرار
سندروم کوشینگ را می توان با بررسی نمونه ادرار تشخیص داد. اگر در نمونه ادرار فرد، مقدار مشخصی هورمون کورتیزول وجود داشته باشد، این بیماری در فرد مشخص می شود.
2- آزمون های تصویربرداری پزشکی شامل سی تی اسکن و ام آر آی و سونوگرافی.
در سونوگرافی، امواج فراصوتی (غیرقابل درک توسط انسان) را به غده آدرنال می فرستند و شکلی بر روی مانیتور ایجاد می شود که هر گونه توده غیرعادی در غدد فوق کلیوی را نشان می دهد.
توسط سی تی اسکن و ام آر آی، تصاویر با کیفیت بالایی از غدد فوق کلیوی به دست می آیند که هرگونه رشد غیرطبیعی توده ها را در غدد فوق کلیوی مشخص می کند .
با استفاده از داروهای مخصوص شیمی درمانی، به تومور غده آدرنال آسیب رسانده و مانع از گسترش سرطان می شود
درمان سرطان غدد فوق کلیوی
خوشبختانه پیشرفت تکنولوژی این امکان را به پزشکان داده است تا با انجام راه های درمانی، به موفقیت های قابل قبولی در زمینه درمان سرطان غدد فوق کلیوی برسند.
درمان سرطان غدد فوق کلیوی با عمل جراحی
جراحی یکی از شایع ترین روش هایی است که برای درمان سرطان غدد کلیوی به کار می رود. هنگامی که تومور کوچک باشد، تنها تومور و بخش کوچکی از غده فوق کلیه برداشته می شود، اما اگر تومور رشد کرده باشد و بزرگ شده باشد، تمام غده آدرنال از بدن خارج می شود.
درمان سرطان غدد فوق کلیوی با دارو درمانی
پزشکان با تجویز داروهایی، از تشکیل عروق خونی جدید توسط سلول های سرطانی جلوگیری می کنند و در نتیجه از تکثیر سلول های سرطانی نیز جلوگیری می شود.
درمان سرطان غدد فوق کلیوی با پرتو درمانی
غده آدرنال سرطانی شده را در معرض تابش اشعه با طول موج مخصوص و انرژی بالا قرار می دهند تا این انرژی، بافت سلول های سرطانی را تخریب کند و مانع از تقسیم سلولی و رشد تومورها شود.
درمان سرطان غدد فوق کلیوی با شیمی درمانی
با استفاده از داروهای مخصوص شیمی درمانی، به تومور غده آدرنال آسیب رسانده و مانع از گسترش سرطان می شود.
عوارض جانبی درمان سرطان غدد فوق کلیوی
استفاده از روش های درمانی گفته شده عوارضی را به همراه دارد، اما قطعا این عوارض از خطرات تومور سرطانی کمتر می باشد.
عوارض شایع شیمی درمانی
– عفونت
– استفراغ و تهوع
– اسهال
– خستگی
– از دست دادن اشتها
عوارض شایع پرتو درمانی عبارتند از:
– تهوع
– اسهال
– خستگی
– سوزش پوست
سرطان مثانه
ثمره فعاليت کليهها براي پاکسازي خون از مواد زايد، در جايي به نام مثانه انبار ميشود تا سر فرصت بتوان آن را تخليه کرد. اما گاهي اوقات نظم اين انبار به هم ميريزد. سرطان مثانه يکي از بيماريهايي است که سبب اين بينظمي ميشود. مطلب زير گفتگويي است با دکتر محمدرضا رزاقي، متخصص بيماريهاي کليه و مجاري ادراري و استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي که به طور خلاصه هر آنچه لازم است درباره سرطان مثانه بدانيد، در اختيارتان ميگذارد.
سرطان مثانه شایع ترین نوع سرطان مثانه، از سلول های مفروش کننده سطح داخلی آن منشأ می گیرد و کارسینوم سلول بینابینی(transitionall cell carcinoma,TCC ) نام دارد.* در ایالات متحده سرطان مثانه چهارمین سرطان شایع آقایان و نهمین سرطان شایع خانم ها محسوب می شود. تومورهای مثانه در آقایان 3 برابر شایع تر از خانم ها هستند.
سرطان مثانه عبارت است از رشد يك بافت غير طبيعي در مثانه كه در آن تقسيم سلولها به طور مهار گسيختهاي انجام ميگيرد و كنترلي بر آن وجود ندارد. سرطان ممكن است خوشخيم يا بدخيم باشد. اگر سرطان بدخيم باشد، امكان دارد به گرههاي لنفاوي، استخوان، كبد، و ريهها گسترش يابد. تومورهاي مثانه در افراد بالاي 50 سال شايعتر است و ضمناً شيوع آن در مردان بيشتر از زنان است.
منبع : متخصص اورولوژی تهران