تشخیص ناتوانی جنسی،درمان مسائل جنسی

[sbu_post_image]

درمان مسائل جنسی

درمان گرفتاری ای جنسی روشی درمانی مکی بر مشاوره است که به زوج ها فائق آمدن بر مشکلات جنسی عمدتاً دارای منشا روانی کمک می کند. درمان بر این فرض استوار است که مشکلات جنسی از علل گوناگون در گذشته و حال ریشه می گیرند، ولی مشکل در موقعیتی که زوج در آن گرفتارند باقی مانده است. هدف درمانگر شناخت موقعیت به کمک روشن کردن طبیعت مشکل و یافتن عوامل موثر در رابطه ی ناکارآمد است. زوج معمولاً همراه هم نزد درمانگر می روند گرچه مشاوره ی جداگانه هم امکان پذیر است. بعد از این که هر دو نفر بررسی روان شناختی شدند، این امیدواری هست که مشکلاتشان را بهتر درک و با آنها برخورد کنند. مثلاً درمانگر ممکن است زن را در شناسایی مشکلات احساسی موجب آمیزش دردناک کمک کند، یا مرد بتواند زمینه ی ناتوانی یا انزال زودرس خود را کشف کند. توصیف ساده ی کالبد شناختی دستگاه های جنسی می تواند زوج را در شناخت علل جسمانی مشکلات جنسی کمک کند. سپس، درمانگر می تواند یه برنامه ی درمانی تنظیم کند.

انواع مختلف و(علل) اختلال نعوظ

بعضی از اواع مختلف علل احتمالی اختلال نعوظ عبارتند از:

انزال زودرس(که شامل نوع اولیه و ثانویه است. نوع اولیه علت روانی دارد و نوع ثانویه عبارت است از کوتاه شدن پیشرونده مدت آمیزش پس از سال ها طبیعی بودن انزال. علت نوع ثانویه فیزیکی است و معمولاض سرخرگ ها یا سیاهرگ های آلت و یا هردوی آنها را شامل می شود).* اضطراب یا استرس (موجب نوعی ناتوانی جنسی روانی می شود).

افسردگی (نوع دیگر ناتوانی جنسی روانی است. بعضی از داروهای ضدافسردگی نیز موجب اختلال در نعوظ می شوند).

ناتوانی جنسی عضوی(ناشی از اختلال در سرخرگ ها یا سیاهرگ های آلت یا هردوی آنها است و شایع ترین علت ناتوانی جنسی به ویژه در مردان مسن را تشکیل می دهد. هنگامی که مشکل، منشأ سرخرگی دارد معمولاً ناشی از تصلب یا سخت شدگی سرخرگ ها است هرچند ممکن است در اثر ضربه به سرخرگ ها نیز ایجاد شده باشد. عوامل خطر قابل کنترل تصلب شرایین عبارتند از: افزایش وزن بدن، ورزش نکردن، کلسترول بالا، فشارخون بالا و کشیدن سیگار. این عوامل حتی قبل از آنکه بر روی قلب تأثیر بگذارند می توانند دچار اختلال نعوظ شوند.

بسیاری معتقدند چنان چه مشکل، منشأ سیاهرگی داشته باشد،«نشت وریدی» شایع ترین اشکال است و در طی آن«اجسام غاری» آلت به خوبی پرخون نمی شوند و اشکال در نعوظ روی می دهد.

دیابت (8/7 میلیون مرد بزرگسال مبتلا به دیابت شیرین در ایالات متحده امریکا وجود دارند که 35 تا 50 درصد آنها دچار ناتوانی جنسی هستند. دیابت موجب سختی پیش از موعد و معمولاً شدید سرخرگ های الت می شود. اختلال اعصاب محیطی همراه با گرفتاری اعصاب کنترل کننده نعوظ به طور شایع در دیابت دیده می شود).

علل عصبی ناتوانی جنسی

(علل عصبی بسیاری موجب ناتوانی جنسی می شوند که از جمله آنها می توان دیابت، الکلیسم مزمن، بیماریMS ، مسمومیت با فلزات سنگین، آسیب های نخاع و اعصاب و آسیب عصبی ناشی از جراحی های لگن را نام برد که همگی می توانند اختلال نعوظ را به دنبال داشته باشند).

ناتوانی جنسی ناشی از مصرف دارو(بسیاری از داروها مانند داروهای ضد پرفشاری خون، داروهای ضداضطراب و ضد افسردگی، قطره های مخصوص آب سیاه چشم و داروهای شیمی درمانی سرطان می توانند موجب ناتوانی جنسی شوند).

هورمون ها(اختلالات هورمونی مانند افزایش پرولاکتین که از هیپوفیز پیشین ترشح می شود، سوءمصرف استروییدها در بدن سازی، بیش از حدبودن هورمون تیریید و هورمون های تجویز شده برای درمان سرطان پروستات می توانند موجب ناتوانی جنسی شوند. به ندرت پایین بودن هورمون تسوسترون موجب این اختلال می شود).

تشخیص ناتوانی جنسی

اقدامات تشخیصی عبارتند از : استفاده از سابقه پزشکی و جنسی بیمار، معاینه فیزیکی( از نظر وجود مش کل در دستگاه عصبی، خصوصیات ثانویه جنسی مانند الگوی موهای ناحیه تناسلی یا ریش و سبیل، مشکلات گردش خون، ویژگی غیرعادی آلت)، تست های آزمایشگاهی(شمارش گلبول ها، آزمایش ادرار، چربی خون و اندازه گیری کراتینین و آنزیم های کبدی اندازه گیری تستوسترون خون)و معاینه روانی اجتماعی(همسر بیمار نیز باید مورد بررسی قرار گیرد).

منبع: متخصص ارولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان