تشخیص و رفع مشکلات ادراری

[sbu_post_image]

خروج مایع منی هنگام ادرار

خروج ترشحی شبیه مایع منی هنگام ادرار، یک مشکل نسبتا رایج است که در بسیاری از موارد باعث نگرانی فرد مبتلا می‌شود.

 عمده مردم به اشتباه به آن خروج اسپرم می‌گویند اما وجود اسپرم در ادرار را فقط آزمایشگاه می‌تواند تشخیص دهد. معمولا مردان هر مایعی با رنگ، قوام و غلظت شبیه به مایع منی را، مایع منی تلقی می‌کنند، در صورتی که بسیاری از این ترشحات، مایع منی نیستند.

 علت غلیظ بودن مایع منی وجود مقادیر زیاد قند فروکتوز در آن برای تغذیه اسپرم‌هاست. ترشحات شبیه به مایع منی به سه شکل می‌توانند در ادرار ظاهر شوند: قبل از خروج ادرار، مخلوط با ادرار و پس از پایان ادرار. این‌گونه ترشحات در پایان ادرار از مجرا خارج می‌شوندخروج مایع منی با ادرار معمولا ناشی از عارضه‌ای است که آن را «التهاب احتقانی پروستات» می‌نامند.

بيماري هاي کليه در کل به دو دسته ي بيماري هاي داخلي کليه و بيماري هاي جراحي کليه تقسيم مي شوند. درمان بيماري هاي داخلي کليه به عهده ي متخصص داخلي يا فوق تخصص داخلي کليه (نفرولوژيست) و بيماري هاي جراحي کليه، به عهده ي اورولوژيست است.

تشخیص و درمان مشکلات ادراری

افرادی که دارای ترشح مجرا با ادرار یا بدون آن هستند، نیاز به بررسی دارند. ابتدا باید با آزمایش مشخص كرد که ماهیت ترشح چیست؟ منی است یا ماهیت دیگری دارد. ممکن است ترشح مجرا در حقیقت چرک و نشان‌دهنده یک بیماری خطرناك مثل بیماری مقاربتی سوزاک باشد که نادیده انگاشتن آن منجر به عواقب وخیم می‌شود. در مواردی که علت وجود ترشح مجرا عفونت‌های مقاربتی است، اگر این مشكل درمان نشود، علائم معمولا ظرف چند روز یا هفته فروکش می‌کند و فرد تصور می‌کند درمان شده، در صورتی که بیماری پنهان باقی ‌مانده و شروع به انتشار به نقاط مختلف كرده است، یعنی عفونت و میکروب در بدن وجود دارد و فقط علائم از بین رفته‌اند. گاهی این ترشحات نه مایع منی هستند و نه چرک ناشی از عفونت. خود مجرا در مردان دارای یک سری غدد است که ترشحات لزجی تراوش می‌کنند و اگر مقدار آن زیاد باشد، با خیس شدن مختصر و لکه‌دار شدن لباس زیر خود را نشان می‌دهد.

التهاب پروستات

که می‌تواند حاد یا مزمن باشد و در هر سنی مردان را مبتلا سازد.

پروستات حاد وقتی رخ می‌دهد که پروستات ناگهان ملتهب شود. گرچه این مورد نادر است ولی می‌تواند موجب عفونت چرکی و بند آمدن ادرار در موارد وخیم شود. پروستات مزمن که در دراز مدت و مکررا رخ می‌دهد، این التهاب از التهاب حاد پروستات شایع تر است و معمولا مانند آن وخیم نیست. التهاب حاد پروستات ممکن است به التهاب مزمن تبدیل شود.

بزرگی پروستات

بیش از نیمی از مردان بالای سن ۶۰ سال دچار بزرگی پروستات هستند و احتمال بروز بزرگ شدن پروستات با افزایش سن افزایش می یابد. در سن ۸۰ سالگی حدود ۸۰ درصد مبتلا خواهند بود. اما فقط ۴۰ تا ۵۰ درصد موارد واقعاً دچار علائم ناشی از بزرگی پروستات خواهند بود. در بزرگی خوش خیم  پروستات اول قسمتهای مرکزی پروستات بزرگ می شود، بزرگی این ناحیه معمولاً بر روی پیشابراهی که از داخل پروستات عبور می کند فشار می آورد.

گاهی اوقات این حالت منجر به بروز علایم و مشکلات ادراری خواهد شد. معمولاً بزرگی خوش خیم پروستات در عملکرد جنسی اختلالی ایجاد نخواهد کرد. باید بخاطر داشت که بزرگی خوش خیم پروستات سرطان نبوده و منجر به بروز سرطان نیز نخواهد شد. اما ممکن است فرد همزمان دچار بزرگی پروستات و سرطان پروستات باشد.

بزرگی پروستات یکی از شایع ترین اختلالات تخلیه ی ادرار است. تمام مردانی که بالای پنجاه سال هستند به دلایلی پروستات آنها بزرگ میشود و خروجی مثانه را می گیرد ، ادرار خوب تخلیه نمیشود و به درجاتی از علائمهایی که می گویم مبتلا میشوند . یکی اینکه افرادی که پروستات شان بزرگ است ادرارشان خوب نمی آید، شروع ادرارشان با زور زدن است ، بعد آرام آرام ادرار شروع میشود ، ادرار قطع و وصل میشود ، ادرار دوشاخه میشود ، آخر ادرار قطره قطره می آید ، دفع ادرار با سوزش همراه است و در نهایت تخلیه کامل انجام نمی شود . زیرا قسمت خروجی گیر است . هرچه مثانه زور میزند و پمپاژ می کند که خودش را تخلیه کند نمی تواند و خودش را نیمه تخلیه می کند . این افراد بیش از دوبار در شب بلند میشوند . مثلا کسی که سنش چهل سال است دوست ندارد که برای ادرار کردن ازخواب بلند بشود و اگر مایعات قبل از خواب ننوشد ، این اتفاق نمی افتد و طبیعی هم هست ولی کسانی که مبتلا به بزرگی پروستات هستند خوابشان مختل میشود . در شب مجبور هستند که سه بار از خواب بلند بشوند و به دستشویی بروند . این قطره قطره آمدن ادرار ، کاهش قطر ادرار ، دوشاخه شدن ادرار و ضعیف شدن جریان آن زندگی آنها را مختل می کند . پس یکی از بیماری های شایع ، بزرگی خوش خیم پروستات است .کسانی که این علامت ها را دارند و بالای پنجاه سال سن دارند .باید بررسی بشوند و درمان کنند .

 ما امروزه همه ی پروستات ها را جراحی نمی کنیم . در مردان جوان سعی میکنیم با داروهایی که در دسترس است مشکلات آنها را حل کنیم .وقتی ادرار خوب تخلیه نمیشود ، ممکن است ادرار باقی مانده عفونی بشود و عفونت ادرار هم باعث سوزش و تحریک پذیری بیشتر مثانه میشود . اگر به این علامت ها توجه نشود ، جلوی تخلیه ادرار گرفته میشود و ادرار داخل مثانه می ماند ، عفونی می شود ، خونریزی می کند ، سنگ مثانه تشکیل میشود حتی امروزه معتقد هستند که ممکن است موجب تومور مثانه هم بشود. اما چون تخلیه ی ادرار مسئله ای است که در روزمره با آن در ارتباط است ، کوچکترین مشکلی که پیدا می کنند به دکتر مراجعه می کنند .

 منبع : متخصص ارولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان