تغذيه و سرطان پروستات

[sbu_post_image]

سرطان پروستات دومین سرطان شایع بعد از سرطان ریه در میان مردان است.این سرطان با تغذیه ارتباط مستقیمی دارد مانند …

سرطان پروستات نوعی بیماری است كه در آن سلول‌های بدخیم از بافت‌های پروستات نشات می‌گیرد و به طور نامنظم و فزاینده‌ای تكثیر و منجر به افزایش حجم در هریك از اجزای سلولی غده پروستات می‌شود.
علت ابتلا به سرطان پروستات هنوز ناشناخته است اما تحقیقات آماری و بالینی،روند بدخیمی بیماری سرطان پروستات را به عواملی چون سن،ژنتیك، هورمونی،‌تغذیه، مواد شیمیایی و بیماری‌های مقاربتی مرتبط می‌دانند.

ارتباط بین سرطان،رژیم غذایی و مكمل‌های تغذیه‌‌ای متغیر است.از آنجا كه سرطان پروستات معمولا به آهستگی رشد می‌كند ولی می‌تواند مهلك باشد لذا رژیم غذایی مناسب نظیر غذاهای كم‌چرب و مبتنی بر غذاهای گیاهی می‌تواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد.

* مصرف میوه‌ها و سبزیجات نقش مفیدی در پیشگیری از بسیاری از سرطان‌ها دارد.این غذاها نه‌تنها ویتامین‌ها،املاح و فیبر را فراهم می‌كنند بلكه وعده‌های غذایی كم‌كالری و كم‌چربی را تامین می‌كنند.

* این احتمال وجود دارد كه مصرف كالری و چربی بیش از حد خطر سرطان پروستات را افزایش دهد و این به نوبه خود رشد سلول‌های سرطانی پروستات را تحریك می‌كند.

* از سوی دیگر خوردن محصولات گوجه‌فرنگی یا دیگر غذاهای غنی از لیكوپن مانند هندوانه و گریپ‌فروت خطر ابتلا به سرطان پروستات را كمتر می‌كند. بیشترین لیكوپن در فرآورده‌های گوجه‌فرنگی پخته شده مانند سوپ گوجه‌فرنگی و سس اسپاگتی می‌باشد.گوجه‌فرنگی نپخته از لیكوپن كمتری برخوردار است.

* سیر هم در كاهش ابتلا به سرطان پروستات موثر است.تركیبات سولفور موجود در سیر عمل ایمنی را افزایش می‌دهند و این به مبارزه با رشد تومور كمك می‌كند. این تركیبات گسترش سلول‌های سرطانی را كاهش داده و تولید آنزیم‌هایی را كه به از بین بردن تركیبات سرطان‌زا كمك می‌كند، افزایش می‌دهد.

* فرآورده‌های سویا نیز به دلیل دارا بودن ایزوفلاون‌ها احتمال خطر سرطان پروستات را كاهش می‌دهند.

* چای سبز هم حاوی تركیباتی است كه فعالیت آنزیم‌های ضروری برای رشد سرطان را مهار می‌كند.

* همچنین طی تحقیقاتی مشخص شده است كه فلفل تند می‌تواند مانع از رشد سلول‌های سرطانی در مبتلایان به سرطان پروستات شود.

* مصرف نوشیدنی‌های الكلی هم خطر ابتلا به سرطان پروستات را تشدید می‌كند.

* احتمال بروز سرطان پروستات در مردانی كه الكل مصرف می‌كنند 20 درصد بیشتر از مردانی است كه از مصرف این نوشیدنی‌ها خودداری می‌كنند

منبع : سیمرغ

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان