[sbu_post_image]
كمچرب كمنمك و كمپروتئین
برای بیماران مبتلا به نارساییهای مزمن كلیه، پزشكان معمولا دو نوع درمان عمده را به كار میگیرند كه اولین راهحل، پیوند كلیه به بیمار است حال اگر در این روش، اهداكننده كلیه وجود داشته باشد و بیمار نیز پیوند كلیه را پس نزند، بیمار میتواند از لذت زندگی طبیعی بهرهمند شود.
البته همیشه هم شرایط پیوند كلیه فراهم نیست و در صورتی كه بیمار نتواند كلیه اهدایی دریافت كند یا وضع جسمیاش برای پیوند كلیه مساعد نباشد، در آن شرایط پزشكان برای دفع سموم بدن از دستگاههای دیالیز استفاده میكنند و در واقع این دستگاه، همان كار كلیهها را برای بیمار انجام میدهد.
برای بسیاری از بیماران مبتلا به نارساییهای كلیوی، «دیالیز» یك كلمه ترسناك و استرسزاست، دیالیز تنها یك روش درمانی برای بیماران مبتلا به نارساییهای كلیوی است كه ترس بیماران از آن بیمورد است و در صورتی كه این گروه از بیمارن، فرآیند درمان را ادامه دهند و الگوی زندگی سالم را رعایت كنند، میتوانند كیفیت سلامت زندگیشان را نیز ارتقا دهند.
رژیم غذایی دیالیزی ها
بیشتر بیماران استفادهكننده از دستگاههای دیالیز، معمولا هفتهای سه بار برای دفع سموم بدن به مركز درمانی كه خدمات دیالیز ارائه میدهد، مراجعه میكنند و این گروه از بیماران باید علاوه بر این كه فرآیند درمان خود را قطع نكنند از الگوهای غذایی خاصی نیز استفاده كنند.
رژیم غذایی یك بیمار دیالیزی باید یك رژیم غذایی كمچرب، كمنمك و كمپروتئین باشد.
مثلا یك بیمار دیالیزی باید تا حد امكان از گوشت قرمز كمتر استفاده كند، در غذاهای خود تا جایی كه میتواند از نمك استفاده نكرده و از مصرف حبوبات نیز خودداری كند.
منبع : تبیان