تومور بیضه

[sbu_post_image]

تومور بیضه

تومور های بیضه تومور های شایعی نیست . تومورها بیشتر بیضه راست را درگیر می کند. علت ایجاد تومور بیضه مشخص نیست ، ولی بعضی عوامل می تواند احتمال بروز انرا افزایش دهد : عدم نزول بیضه ، تجویز استروژن به مادر در زمان بارداری ، ضربه و عفونت هایی که سبب کوچک شدن بیضه ها شوند.
شایعترین علامت تومور ها بزرگی بدون درد بیضه ها می باشد. گاهی بیماری با علایم ناشی از انتشار آن به قسمت های دیگر مشخص می شود . مانند درد پشت ، سرفه ، تنگی نفس ، بی اشتهایی ، تهوع و استفراغ ، دردهای استخوانی و تورم اندام تحتانی .
توصیه می شود مردان به صورت منظم بیضه های خود را معاینه کنندو در صورت هرگونه تغییر غیرطبیعی برای بررسی به پزشک مراجعه نمایند.

در مقایسه با دیگر سرطان های مختص مردان مانند سرطان پروستات، سرطان بیضه نادر است. به هر حال، این نوع سرطان شایع ترین نوع سرطان در مردان ۲۹ تا ۳۵ ساله می باشد.

از آنجائی که سرطان بیضه در یک عضو خارجی اتفاق می افتد، می توان آن را با کشف بزرگ شدن بیضه طی بررسی معمول بیضه ها تشخیص داد. با تشخیص سرطان بیضه بموقع و درمان سرطان بیضه بصورت سریع، می توان به بهبود آن امیدوار بود.

انواع سرطان بیضه

این سرطان به دو دسته سمینوم و غیر سمینوم تقسیم می شود.

علل سرطان بیضه

علت تومورهاي بيضه دقيقا معلوم نيست ولي هم عوامل مادرزادي و هم عوامل محيطي در بروز آن تاثير دارند. از جمله مهم‌ترين عوامل موِثر، كريپتوركيدسيم است كه به معني عدم نزول بيضه به محل طبيعي خود در كيسه اسكروتوم (يا كيسه بيضه) است.پائین نیامدن بیضه به عنوان عامل خطرساز در سرطان بیضه به شمار می آید.

در بسیاری از موارد سرطان بیضه پس از وارد آمدن ضربه به بیضه کشف می گردد. صدمه به بیضه ها عامل ایجاد سرطان بیضه نیست بلکه باعث ایجاد توجه به بیضه و کشف توده هائی که از قبل در آن بوده اند می گردد. عامل دیگری که می تواند زمینه ساز سرطان بیضه باشد، مصرف داروهای حاوی استروژن در زمان بارداری توسط مادر و اثر آنها روی جنین مذکر است.

سرطان های بیضه در بین افراد دوقلو یا برادران و اعضاء خانواده فرد مبتلا بیشتر از سایر افراد طبیعی جامعه دیده می شود. این مشاهده مطرح کننده دخالت عوامل ژنتیکی در ایجاد سرطان بیضه می باشد..

عوامل ديگري مثل نژاد هم در ابتلا‌ به اين بيماري موِثرند و مردان سفيدپوست نسبت به مردان سياه‌پوست در معرض خطر بالاتري هستند. كساني كه پدر يا برادر آنها به اين بيماري مبتلا شده‌اند و شغل‌هايي دارند كه درتماس با برخي مواد شيميايي هستند، افرادي كه در معادن كار مي‌كنند و آتش‌نشان‌ها بايد بيشتر مراقب باشند، چون اين عوامل شانس ابتلا به سرطان بيضه را بالا مي‌برند.

 علائم سرطان بیضه

در ابتداي بيماري كه هنوز سرطان محدود به بيضه است و به اصطلاح متاستاز نداده (يعني به ساير نقاط بدن گسترش نيافته)، اغلب بزرگي بيضه‌ها، وجود توده‌ در بيضه و يا درد بيضه از علايم بيماري هستند ولي با پيشرفت بيماري و با توجه به محل متاستاز، ممكن است علايمي مثل كمردرد، درد زير شكم، درد بيضه‌ها و احساس ناراحتي در آنها و ورم پاها ايجاد شود.

درد خفیف در کشاله ران، شکم یا پهلو

بزرگی یا حساسیت پستان در مردان

ایجاد توده در ناحیه گردن

اگر این علائم ظاهر شود، برای بررسی دقیق آنها باید سریع به پزشک مراجعه نمود

منبع : aftabir و  niksalehi  و   beytoote

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان