تکرر ادرار

تکرر ادرار و مرگ

رابطه بین تکرر ادرار شبانه و مرگ است. یافته‌ها حاکی از این است که ادرار کردن مکرر در هنگام شب نشان دهنده شرایط پزشکی شناخته نشده است و می‌تواند خطر مرگ را در همه افراد در همه گروه‌های سنی نشان دهد.
به یک میلیون دلیل ممکن است فردی که دچار تکرر ادرار در هنگام شب است دچار مشکلات سلامتی باشد. بررسی اطلاعات پزشکی 16 هزار مرد و زن بالای 20 سال نشان می‌دهد باید در مورد نیاز به دست‌شویی رفتن چند باره در هنگام شب توجه جدی صورت گیرد.
ارتباط این دو فاکتور در میان جوانان بسیار بیش‌تر از سالمندان است. افراد جوانی که دچار این حالت هستند با احتمال دو برابر بیش‌تر در معرض خطر مرگ هستند، اما در مورد افراد مسن‌تر این میزان بین 20 تا 30 درصد خواهد بود.
در 15.5 درصد از مردان و نزدیک به 21 درصد از زنان تکرر ادرار در هنگام شب با بالا رفتن سن افزایش پیدا می‌کند. این حالت می‌تواند یکی از علائم بروز بیماری‌های مزمن در انسان باشد.
مطالعه روی 788 مرد و زن بالای 70 سال و نرخ مرگ و میر آن‌ها در طی 5 سال نشان داد افرادی که به طور مکرر در هنگام شب برای ادرار کردن بیدار می‌شوند در خطر مرگ قرار دارند. هرچه تعداد مراجعه به دست‌شویی بیش‌تر باشد به همان اندازه خطر مرگ فرد نیز افزایش پیدا می‌کند.

تكرر ادرار در زنان حامله‌

images?q=tbn:ANd9GcR2PjqjwGItKG lLXYJdO7tyQQPAplZPW KPD56i424QWFbg cPw

اين حقيقتي است كه زنان حامله دائما نياز به دفع ادرار دارند. اكثريت مردم تصور مي‌كنند كه علت اين مساله فشار رحم در حال رشد به مثانه است. اين نكته قطعاً در بعضي از ماه‌هاي حاملگي كه رحم بزرگ شده است صدق مي‌كند. در واقع بسياري از زنان در طول حامگي دچار «بي‌اختياري فشاري» مي‌شوند. در اين نوع بي‌اختياري، هنگام سرفه، خنده، عطسه و بلند كردن اجسام سنگين مقداري ادرار از مثانه خارج مي‌شود. اين عارضه در 3 ماهه سوم شايعتر است.

براي جلوگيري از اين عارضه بهتر است قبل از پر شدن بيش از حد مثانه، به دستشويي برويد.انجام ورزش‌هايي كه سبب تقويت عضلات كف لگن مي‌شود نيز مي‌تواند به كاهش بي‌اختياري فشاري كمك كند. بهتر است ورزش‌هاي لگن را در اوايل حاملگي شروع كنيد و تا بعد از زايمان ادامه دهيد. (در واقع اگر غير از زمان حاملگي نيز اين ورزش‌ها را انجام دهيد بسيار مفيد خواهد بود.) به خاطر داشته باشيد كه قبل از شروع ورزش مثانه خود را تخليه كنيد.
تكرر ادرار به فاصله كوتاهي پس از زايمان برطرف مي‌شود. چند روز اول بعد از زايمان حجم و دفعات ادرار زياد مي‌شود زيرا بدن در حال دفع مايعات اضافي است كه در طول حاملگي در بدن جمع شده است. ولي بعد از چند روز وضعيت به حالت زمان قبل از حاملگي بر مي‌گردد.

كنترل تكرر ادرار

علاوه بر استفاده از دارو كه با تجويز پزشك انجام مي‌شود سعي كنيد چاي و قهوه كمتر مصرف كنيد زيرا اين مواد تا حدي مدر (زياد كننده ادرار) هستند. همچنين براي اين‌كه تعداد دفعات دستشويي رفتن در شب را كم كنيد روزها مقدار زيادي آب بنوشيد ولي در ساعات قبل از خواب آب ننوشيد. يك راه ديگر اين است كه هنگام ادرار كردن كمي به جلو خم شويد تا مثانه كاملاً تخليه شود. بيشتر از اينها كار ديگري نمي‌توان كرد.

منبع:نورپرتال  خبر خونه

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان