[sbu_post_image]
جراحی واریس عروق بیضه
در واریکوسلکتومی اقدام به بستن وریدهای بیضه مبتلا میباشد که پس از بسته شدن این وریدها به تدریج به دلیل عدم حرکت خون، وریدهای بسته شده کوچک شده و از بین میرود و بیماری بر طرف میگردد این اقدام از طریق برش کوچکی بر روی پوست شکم به طول 4-2 cm قابل انجام است. روشهای جدید جراحی نیز یکی بسته شدن رگها از طریق کاتتریزاسیون وریدی است. بسته شدن رگهای مبتلا که هزینه بالایی را نیاز دارد و درصد موفقیت آن کم است ولی به شکل سرپایی و با کمترین درد انجام میشود. روش دیگر لاپاروسکوپی است و روش سوم میکروسرجری بوده که به عقیده بسیاری بهترین روش جراحی واریکوسلکتومی می باشد. امتیاز این روش بزرگنمایی حین جراحی و دسترسی به تمامی وریدهای فرعی است ولی مدت زمان عمل طولانیتر و از نظر تکنیکی نیز مشکل میباشد.
بطور طبیعی هر مردی دارای دو بیضه ، یا خایه یا تخم است که در کیسه ی بیضه اش جای گرفته است هریک ازاین بیضه ها حاوی لوله هایی چنبره ای ، بسیار تنگ ، و منی ساز است که در درون آنها سلولهای تناسلی ، یا مولد ، تقسیم می شوند بالغ می شوند و سرانجام منی مرد را تشکیل می دهند منی های تشکیل شده در زائده ای طویل و باریک عقب بیضه که شامل مجاری خروجی منی است انبار و ذخیره می شود و از آن محل بوسیله ی طناب منوی بدرون آلت مرد فرستاده می شود تا بهنگام دست دادن انزال خارج شود .
از زمانی که پسری به حد بلوغ رسد در دستگاههای بدنی وی منی ساخته می شود .
بیضه ها علاوه بر منی هورمون مردانه مردانه یی بنام (( تستوسترون )) می سازند که این هورمون علت پیدایش تغییرات درمردان منجمله کلفتی صدا و رویش ریش آنان است .
در ناحیه ای از بدن در اطراف خایه ها و شکم بسیاری از غدد لنفاوی و مجاری وجود دارند که در تخلیه مایعات از بافتها به گردش خون فعالیت دارند .
اختلال در نعوظ
اختلال در نعوظ در میلیون ها نفر از مردان وجود دارد.* اگرچه پیش از این به طور شایع تصور می شد که اختلال در نعوظ ناشی از مشکلات روانی است ، امروزه مشخص شده است که 80 تا 90 درصد از ناتوانی های جنسی اقایان به دلیل مشکلات فیزیکی و معمولاً ناشی از اختلال خونرسانی به آلت است. پیشرفت های بسیاری در زمینه تشخیص و درمان اختلال نعوظ صورت گرفته است.
علت اختلال عملکرد نعوظ
* عوامل خطر مستقیم اختلال عملکرد نعوظ عبارتند از:* مشکلات پروستات*دیابت نوع 2 *کم کاری بیضه همراه با تعدادی از بیماری های غدد درون ریز* پرفشاری خون*بیماری های عروقی و جراحی عروق* بالا بودن کلسترول خون* پایین بودنHDL * مصرف داروها*اختلالات عصبی*اشکال در انحنای آلت*التهاب آلت*افسردگی*خوردن الکل* ناآگاهی از مسایل جنسی*روش های ناصحیح جنسی*ارتباط بین فردی ناکافی* بسیاری از بیماری های مزمن، به ویژه نارسایی کلیه و دیالیز* کشیدن سیگار
سایر عوامل خطر مانند بیماریهای عروقی و پرفشاری خون را تشدید می کند.*عامل خطر غیر مستقیمپرقدرتی که با افزایش احتمال بروز عوامل خطر مستقیم فوق در ارتباط است، سن است** تخمین زده شده است که حدود 5 درصد از مردان تا سن 40 سالگی و 15 تا 25 درصد آنها تا 65 سالگی دچار ناتوانی جنسی می شوند. تشخیص دقیق عامل خطر برای پیشگیری یا درمان اختلال نعوظ ضروری است.
ورزش های «کِه گِل»- منقبض کردن و شل کردن مکرر عضلات لگن که به ورزش های که گل (Kegel exercises ) معروفاست برای پیشگیری از نشت ادرارمفید واقع می شود. این کار با منقبض کردن عضله تا زمانی که جریان ادرارکاهش یابد یا متوقف شود و سپس شل کردن عضله صورت می گیرد. توصیه می شود در بیماران مبتلا بهBPH ، پنج تا پانزده بار و هربار به مدت 10 ثانیه عضلات را در حالت منقبض نگه دارند و این کار را 3 تا 5 بار در روز تکرار کنند.
ناتوانی جنسی / اختلال در نعوظ * ناتوانی جنسی یا اختلال در نعوظ به عدم توانایی آمیزش در جنس مذکر در اثر اختلال در نعوظ یا حفظ ان تا هنگام انزال(خارج شدن مایع منی) و / یا عدم رضایت از اندازه، سفتی و / یا مدت نعوظ گفته می شود.
انوع ایمپلنت آلت
3 نوع ایمپلنت آلت وجود دارد که عبارتند از: 1 – پمپ هیدرولیک( یک پمپ و 2 سیلندر در داخل فضاهای نعوظی آلت قرار داده می شود که با آزاد کردن محلول سالین موجب نعوظ آلت می شود.
با خارج کردن محلول سالین، آلت به وضعیت عادی برمی گردد.) 2 – پروتز(دو استوانه نیمه سخت ولی قابل خم شدن در داخل فضاهای نعوظی آلت قرار می گیرند و می توان آنها را در وضعیت نعوظی یا غیر نعوظی قرارداد). 3 – بلوک های پلاستیک نرم( این بلوک ها در داخل فضاهای نعوظی الت قرار می گیرند و می توان با استفاده از کابلی که از آنها عبور می کند آنها را باد کرد و یادوباره به حالت عادی برگرداند). معمولاً عفونت، شایع ترین علت ناموفق بودن ایمپلنت آلت است و با مصرف آنتی بیوتیک برطرف می شود. در بعضی موارد باید ایمپلنت جدیدی را جایگزین کرد.
نکته: * برقرار کردن ارتباط کلامی واضح با همسر، در موارد وجود اختلال نعوظ نقش مهمی دارد. بعضی از زوج ها همراه با هم برای درمان مراجعه می کنند ولی برخی دیگر از آقایان ترجیح می دهند بدون اطلاع همسرخود به پزشک مراجعه نمایند. عدم ارتباط و همکاریهمسر، نخستین مانع در راه درمان ناتوانی جنسی است و می تواند موجب طولانی شدن مشکل شود. ناتوانی در نعوظ می تواند تأثیر عمیقی بر مرد داشته باشد، در حالی که اختلال نعوظ معمولاً به طور مؤثر و بی خطر قابل درمان است.
نکته: * مطالعات نشان داده اند که احتمال بروز ناتوانی جنسی در مردانی که به طور دایم و متوسط ورزش می کنند کمتر از سایر آقایان است. از سوی دیگرانجام ورزش های شدید و بیش از حد می تواند موجب ناتوانی جنسی شود.
تشخیص سرطان بیضه
اگر چه تشخیص بیماری سرطان در بدن یک فرد مصیبت بار است با این وجود بسیاری از مردها هستند که به طریقی مثبت به آن نگاه می کنند و از آن پس فرصت خواهند یافت تا نسبت به الویت ها دوباره بیندیشد
در هر حال برای بعضی مردان مشکلات روانی ، اجتماعی ، و جنسی ادامه خواهد داشت یا اینکه برای اولین بار پس از آنکه درمان خاتمه یافت و سرطان بهبود یافت تازه شروع می شود غالبا اتفاق می افتد که بازتابی درنگیده و معوق ، یا احساسی که شما دیگر در زیر چتر نجات بیمارستان قرار ندارید به شما دست می دهد تطبیق دادن خود با شرایط موجود چنین معنی می دهد که شما باید خود را با طرحهای متغیر یا با ترس از بازگشت مرض یا به دست آوردن اطمینان مجدد وفق دهید و زندگی کنید .
تمام اینها به زمان نیازمند است به خاطر داشته باشید که احساسات شما از اینکه در حد سلامت زندگی کنید مهمترین قسمت شفایابی و بازگشت به سلامت فیزیکی شماست .
عوارض سرطان بیضه
در اثر بیماری روابط شما با خانواده و دوستان ممکن است تغییر کند بعضی اوقات صحبت کردن با همسر و نزدیکان دلواپسی ها و احساسات مهیجی که دارید برای شما مشکل می شود شما از آن می ترسید که با صحبتهای خودتان انها را دلگیر کنید و آنها از حرف زدن با شما پرهیز کنند چون از آن می ترسند که بر زخم شما نمک بپاشند بهتر است خودتان صحبت را آغا ز کنید این حالات همه طبیعی و برای کلیه بیماران این دسته صادق است .
بعضی از مردها ترجیح می دهند که خود به تنهایی دنبال درمان خویشتن را بگیرند و از صحبت کردن با دوستان و خانواده اجتناب نمایند این نیز کاملا طبیعی است ونباید از طرف کسانی که مایل به کمک و مساعدت به بیمار هستند به عنوان رد کردن احسان تلقی شود .
از طرفی ممکن است مشکلاتی در خانواده وجود داشته باشد که چگونه و چه وقت باید این خبر را به بچه ها داد و به انان گفت که پدرتان به بیماری سرطان بیضه مبتلا یا اینکه مریض است و آیا عاقلانه است به آنان اجازه داده شود برای عیادتش به بیمارستان روند ؟ هریک از افراد و خانواده ها به سلیقه ی خود با این امر روبه رو می شوند و به اینگونه سوالات با روش خاص خود پاسخ می دهند صرفنظر از اینگونه مشکلات بیشتر روابط دست نخورده برجای می ماند و دربسیاری موارد بهبود می یابد .
منبع : راهنمای پزشکی خانواده- پروستات و بیماری های آن