جراحی پیوند کلیه

[sbu_post_image]

جراحی پیوند کلیه (Kidney Transplantation)‏ یا (Renal transplantation)‏ عبارت است از کار گذاری کلیهٔ انسان از شخصی به شخص دیگر. یک پیوند موفق عمر را طولانی می‌کند و کیفیت زندگی را بسیار بهبود می‌بخشد. بیمار از محدودیت‌های دیالیز و از تظاهرات برگشت پذیر اورمی خلاص می‌شود. نزدیک به ۹۰٪ از تمام بیماران در حالی پیوند کلیه را دریافت می‌کنند که کلیه‌های خودشان نیز سر جایشان قرار دارند.

علت پیوند کلیه

بیشتر بیماری‌های کلیوی به نفرون‌ها که بخش‌های کوچک تصفیه کننده در کلیه‌ها هستند، حمله می‌کنند و قدرت تصفیه را از آن‌ها سلب می‌کند. ویژگی نفرون‌ها این اسـت کـه در اثر جراحـت یـا مسمومیـت به سرعت آسیب می‌بینند. حال آن که بیشتر بیماری‌های کلیوی، نفرون‌ها را به آرامی از بین می‌برند و با این که در هر دو کلیه پیش رفته‌اند، پس از سال‌ها و حتی دهه‌ها خود را نشان می‌دهند. دیابت و فشار خون بالا، دو دلیل عمدهٔ بیماری‌های کلیوی هستند، پس اگر در خانوادهٔ شما، سابقهٔ ابتلا به دیابت و فشار خون بالا وجود داشته باشد، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری کلیوی قرار بگیرید و در نهایت نیاز به پیوند کلیه پیدا کنید.

موارد منع پیوند کلیه

به دلیل اینکه فرد گیرنده پس از دریافت پیوند از داروهای سرکوب سیستم ایمنی استفاده می‌کند افراد مبتلا به بیماری ایدز، هپاتیت B، سرطان و هم‌چنین افراد مبتلا به بیماری‌های عفونی نمی‌توانند شرایط دریافت پیوند کلیه را داشته باشند.

منابع کلیه[ویرایش]

اهدا کنندگان زنده کلیه

افرادی که با بیمار رابطهٔ فامیلی ندارند.
خویشاوندان بیمار: اگر فرد دهنده از اقوام درجهٔ یک (خواهر، برادر یا والدین) باشد احتمال پذیرش پیوند بیشتر است اما در بعضی موارد خویشاوندان دورتر نیز پذیرفته می‌شوند.

منبع: ویکی پدیا

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان