درمان سرطان پروستات با Lorelin Depot Injection

[sbu_post_image]

سرطان پروستات

سرطان پروستات عبارت است از ایجاد سلولهای سرطانی در پروستات که می‌تواند باعث انسداد در دستگاه ادراری یا متاستاز به سایر اعضاء بدن شود. در کشورهای پیشرفته سرطان پروستات شایعترین سرطان پس از سرطان پوست و مرگ آورترین سرطان در مردان پس از سرطان ریه است.

علت سرطان پروستات

علت آن دقیقا مشخص نیست. اما زمینه ژنتیکی (سیاه پوستان آمریکا بیشتر مبتلا می‌شوند)، عوامل هورمونی (شانس بروز سرطان پروستات با گذشت سن بالا می‌رود و ممکن است به علت تغییرات هورمونی حاصله نظیر کم شدن مقدار آندرسترون و یا افزایش مقادیر سرمی استروژن و استرادیول باشد)، رژیم غذایی (مصرف زیاد چربی با ایجاد تغییر در متابولیسم کلسترول و استروئید، شانس بروز سرطان را افزایش می‌دهد. مصرف سبزیجات یا رنگدانه‌های سبز و زرد یک اثر حفاظتی از بروز سرطان پروستات دارد)، عوامل شیمیایی سرطان زا (تماس با عوامل شغلی و محیطی شانس بروز سرطان را بیشتر می‌کند، شغلهایی که شانس بروز سرطان را بیشتر می‌کنند شامل کارگرانی که با کودها، بافتنیها و لاستیک سر و کار دارند، تماس با باطری‌های حاوی کادمیوم و ویروس‌ها (با مشاهده ویروس در بافت سرطانی پروستات توسط میکروسکوپ الکترونی) را در بروز سرطان پروستات موثر می‌دانند.اپيدميولوژی نشان داده است که عوامل وراثتی در ده درصد موارد نقش دارد.

لیکوپن یکی از آنتی‌اکسیدانهای مهم موجود در گوجه فرنگی است که می‌تواند از بروز سرطان پروستات پیش‌گیری کند. اندازه گیری PSA در مردان بالای چهل سال برای غربالگری و شناسایی این سرطان در مراحل اولیه توصیه میشود.

علایم سرطان پروستات

ممکن است علامت خاصی دیده نشود. علایم انسدادی معمولاً زودتر بروز می‌کند و شامل تکرر ادرار، احتباس ادرار، کاهش قطر و فشار جریان ادرار وقطره قطره شدن انتهای ادرار می‌باشد که مشابه علائم هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات است. متاستازهای استخوانی میتوانند موجب درد شوند.

درمان سرطان پروستات

درمان سرطان پروستات در مراحل اولیه شامل جراحی و یا پرتودرمانی میباشد. جراحی معمولا برای افراد زیر ۷۰ سال بدون ناراحتی های قلبی و ریوی در نظر گرفته میشود. پرتودرمانی با نتیجه کاملا یکسان در مقایسه با جراحی برای افرادیکه عوارض جراحی پروستات را نمیپسندند و یا سن بالای ۷۰ سال در نظر گرفته میشود.

در صورتیکه درجه بدخیمی پروستات ( گلیسون )‌ در گزارش پاتولوژی بالاتر از ۸ باشد و یا PSA بالاتر از ۲۰ باشد جراحی توصیه نمیشود ( حتی در افراد جوان ) . علت این است که در بسیاری از موارد بیماران پس از جراحی نیاز به اشعه درمانی دارند و عوارض در کل بیش از درمان با پرتودرمانی به تنهایی خواهد بود.

در مراحل پیشرفته درمان قطعی سرطان پروستات پرتودرمانی همراه با هورمون درمانی است.

 داروی Lorelin Depot Injection

تداخلات دارويي Lorelin Depot Injection:

هیچ تداخل داروئی مشخصی برای Lorelin Depot Injection گزارش نشده است. فقط به دلیل اینکه Lorelin Depot Injection پپتیدی است احتمال تخریب Lorelin Depot Injection توسط آنزیم پپتیداز خیلی بیشتر است تا متابولیسم توسط سیتوکروم P450و چون Lorelin Depot Injection تنها 46 درصد به پروتئینهای پلاسما باند می شود، احتمال تداخل داروئی وجود ندارد.

مصرف Lorelin Depot Injection در بارداري :

Lorelin Depot Injection گروه X بوده و باعث ایجاد نقایص جنینی می گردد.

مصرف Lorelin Depot Injection در شيردهي :

Lorelin Depot Injection در دوران شیردهی منع مصرف دارد.

عوارض Lorelin Depot Injection:

•1. چون Lorelin Depot Injection باعث قطع قاعدگی می شود در صورتیکه خونریزی قاعدگی ادامه پیدا کرد باید به پزشک مراجعه شود.

•2. Lorelin Depot Injection در دراز مدت باعث پوکی استخوان می شود پس در طی دوره درمان در صورت لزوم باید اسکن استخوان انجام شود.

•3. محل تزریق در هر بار تجویز Lorelin Depot Injection باید تغییر کند

•4. محل تزریق Lorelin Depot Injection نباید بعد از تزریق ماساژ داده شود

داروی Lorelin Depot Injection یک آنالوگ Gonadorelin با خصوصیات مشابه با آن است.تجویز طولانی مدت آن جهت ساپرس کردن تولید هورمونهای جنسی گنادی در درمان نئوپلاسم های بدخیم پروستات و بیماریهای رحم بکار میرود. همچنین قبل از جراحی رحم برای  کاهش آندومتر وهمچنین در درمان سرطان پستان در زنان قبل از سن یائسگی بکار میرود. Lorelin Depot Injection بصورت استات تجویز میشود. در درمان سرطان پروستات پیشرفته Leuprorelin acetate  به صورت تزریق زیر پوستی با دوز معمولی یک میلی گرم در روز تجویز میشود. همچنین به صورت زیر پوستی و داخل عضلانی به صورت فراورده های depot تجویز میگردد اما دوزهای تجویزی و روش مصرف در کشورهای مختلف متفاوت میباشد. در انگلستان دوز 3.75 میلی گرم  به صورت تزریق زیر پوستی با داخل عضلانی هر ماه تجویز میشود و یا دوز 11.25 میلی گرم هر 3 ماه یکبار به طریق زیر پوستی داده میشود. در ایالات متحده آمریکا دوزهای تجویز شده عبارتند از 5.7 میلی گرم  هر ماه 5.22 میلی گرم  هر 3 ماه یکبار و یا 30 میلی گرم هر 4 ماه یکبار و روش تجویز به صورت تزریق داخل عضلانی میباشد.

Lorelin Depot Injection هنگامی که خوراکی تجویز میشود فعال نیست اما متعاقب تزریق زیر پوستی یا تزریق داخل عضلانی آن به خوبی جذب میشود.

منبع: razavipharma و  دارو یاب

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان