روش انجام TUL

روش انجام TUL

تعریف TUL:

به سنگ شکنی درون اندامی سنگهایی که در لوله حالب (رابط بین مثانه و کلیه ها) گیر می کنند گفته می شود. وقتی سنگ از کلیه حرکت کرده و به لوله حالب می افتد باعث انسداد و تخریب کلیه و درد وحشتناکی می گردد که به صورت ناگهانی به سراغ بیمار آمده و او را زمین گیر می کند. در صورت عدم دفع خودبه خودی سنگ برای درمان آن از TUL استفاده می شود.

روش انجام TUL

در این روش با بیحسی نخاعی با استفاده از دوربین بسیار باریک به نام یورتروسکوپ و عبور آن به حالب محل دقیق سنگ را مشخص و با دید مستقیم با استفاده از لیزر یا لیتوکلاست سنگ را کاملاً خرد کرده و با پنس خارج می کنیم (شکل یورتروسکوپ) در بعضی از مواقع جهت تسهیل در عبور سنگهای خرد شده یا انجام سنگ شکنی برون اندامی یک عدد سوند باریک دابل جی در داخل حالب گذاشته شده و پس از 4 هفته به صورت سرپایی خارج می شود.

برتری TUL به عمل جراحی باز:

در این روش بدون شکاف یک وجبی روی شکم بیمار سنگ به صورت آندوسکوپی و به صورت سرپایی و بدون بستری درمان می شود.

فرق بسکت با TUL:

در زمان گذشته از باسکت که به صورت کورکورانه وارد حالب می کردند و به صورت شانسی جهت خروج سنگ استفاده می شد که در بسیاری از موارد باعث کنده شدن حالب می گردید. در روش TULهمه با دید مستقیم و درمان تحت دید می باشد.

درصد موفقیت عمل TUL:

در سنگهای حالب تحتانی و میانه بالای 95% سنگها به این روش قابل درمان هستند در سنگهای حالب فوقانی و نزدیک کلیه در صورت موفقیت بین 80 تا 75% بوده و بزرگترین حسن کار TUL دفع انسدادی ناشی از سنگ و انجام سنگ شکنی برون اندامی می باشد.

زمان عمل TUL چقدر است؟

بسته به مهارت جراح و طی دوره آموزشی فلوشیپی اندویورولوژی این کار از 5 دقیقه تا 30 دقیقه طول می کشد.

طول بستری در بیمارستان چقدراست؟

پس از رفع بی حسی نخاعی از 4-5 ساعت بیمار از بیمارستان مرخص می شود.

آیا برای همه سنگهایی که در حالب گیر می افتند TUL انجام می شود؟

سنگهایی که در حالب گیر می افتند اگر اندازه آنها زیر 4 میلی متر باشد 90% خودبه خود دفع می شوند و سنگهای بین 4-6 میلی متر تا 70% دفع خودبه خودی دارند.

در صورت 1- اندازه بزرگ سنگها بیش از 6 میلی متر 2- درد مقاوم به درمان 3- تب و لرز 4- افرادی که تک کلیه ای هستند، حتماً باید TUL اورژانس انجام شود.

توصیه های پس از عمل چیست؟

اغلب نوع سنگ پس از سنگ شکنی خارج و جهت تجزیه فرستاده می شود و بر اساس نوع سنگ دستورات درمان برای بیمار داده می شود. که در رأس آنها مصرف مایعات زیاد و مصرف کم نمک می باشد.

منبع: تجهیزات پزشکی سینا

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان