سرطان مثانه و سرطان پروستات
سیگار عامل ابتلا به 30 درصد سرطان های مثانه است. سیگار و تریاک از علل مساعد کننده ابتلا به سرطان مثانه در افرادی است که از زمینه خانوادگی ابتلا به این بیماری برخوردارند. یافته های پژوهشی نشان می دهد، سیگار عامل ابتلا به 30 درصد سرطان های مثانه است. نکته جالب این پژوهش ها آن است که پس از ترک سیگار، اثر سرطانی آن در بدن کمتر می شود، ولی این اثر تا 15 سال در بدن باقی می ماند. اثر داروهای جدید روان گردان بر ابتلا به سرطان مثانه هنوز مشخص نیست. مواد ازتی مانند “نیتروزامین” موجود در هوا که از اگزوز ماشین ها خارج می شود، تماس با کربن های سنگین از قبیل مواد نفتی، تماس با رنگ های آنیلینی (گروهی از رنگ های شیمیایی صنعتی که در رنگرزی قالی از آن استفاده می شود) و ” بتانفتیل آمین ” (نوعی کربن سنگین که در کارخانه های لاستیک سازی کاربرد دارد) از علل ابتلا به سرطان مثانه شناخته شده است.
سرطان پروستات یکی از سرطان های نسبتا شایع در کشور است، مصرف مواد گوشتی با چربی اشباع شده از قبیل گوشت قرمز، کره و خامه، مصرف ناکافی میوه و سبزیجات تازه، عفونت های مزمن پروستات و توارث از دلایل ابتلا به سرطان پروستات به شمار می روند.
تشخیص سرطان پروستات در مراحل اولیه، سبب درمان این بیماری خواهد شد، در چند سال اخیر تشخیص زودهنگام سرطان پروستات به علت توجه به این بیماری و انجام آزمایش های مربوطه از قبیل PSA، سبب شده، شانس بقا در این بیماران افزایش یافته و اکثر آنان بهبود یابند.
منبع :سیمرغ