فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه)

[sbu_post_image]

فئوکروموسیتوم

فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه) توموری که معمولاً در مرکز (مدولا) غدد فوق کلیوی (دو غده چسبیده بر بالای دو کلیه ) ایجاد می شود. فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه) اغلب خوش خیم (95% موارد) بوده و به سایر اعضا گسترش نمی یابد. این بیماری بزرگسالان از هر دو جنس را مبتلا ساخته و معمولاً در سنین 50-30 سال بروز می کند.

علایم فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه)

تُندی ضربان قلب پس از وزش ، هیجانات یا مواجهه با سرما
لرزش و عصبی بودن
احساس مرگ
احساس گرسنگی
تعریق ؛ رنگ پریدگی
ضعف و خستگی
حملات فشار خون بسیار بالا همراه با سردرد
کاهش وزن بدون توجیه
تهوع و استفراغ حملات برخی از این علایم ممکن است چندبار در روز رخ داده و یا به طور گاهگاهی با فاصله تا دو ماه بروز کند.

علل فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه)

هورمون های اپی نفرین و نوراپی نفرین تولید شده توسط مرکز غدد فوق کلیوی در دستگاه عصبی مرکزی جهت کنترل ضربان قلب ، فشارخون و سایر عملکردهای حیاتی بدن به کار می روند. وقتی توموری در این ناحیه ایجاد شود (فئوکروسیتوم ) با وجود خوش خیم بودن ، بیش از اندازه معمول هورمون ترشح می کند و این افزایش هورمون ها باعث ایجاد علایم می شود. علت ایجاد فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه) ناشناخته است .

میتوان ازعوامل افزایش دهنده خطر فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه) به بارداری و سابقه خانوادگی فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه) اشاره کرد.

فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه) معمولاً با جراحی قابل معالجه است .
از عوارض احتمالی فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه) میتوان به سکته مغزی ناشی از فشارخون بسیار بالا در طی یک حمله ،آسیب کلیوی ، مغزی یا قلبی و یا مرگ در اثر فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه) تشخیص داده نشده و درمان نشده نام برد.

درمان فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه)

بررسی های تشخیصی ممکن است شامل آزمایش های ادرار و خون برای اندازه گیری سطوح کاتکولامین ها (کاتکولامین ها از محصولات تولید هورمون در مرکز غدد فوق کلیه هستند). ام آرآی ، و اسکن هسته ای باشد.
جراحی برای برداشت فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه). معمولاً پس از چند روز بررسی و درمان مقدماتی با داروهای مهارکننده آزادشدن هورمون ها در طی جراحی ، فئوکروموسیتوم (سرطان غدد فوق کلیه) از طریق یک برش جراحی برروی شکم خارج می گردد. قبل از جراحی ، رژیم پرنمک برای افزایش حجم خون ممکن است توصیه گردد.
داروهای مسدودکننده گیرنده های آلفا و بتا آدرنژیک قبل از جراحی به منظور مهار اثر هورمون ها در طی جراحی تجویز می شود و همچنین ممکن است تجویز داروهایی برای درمان فشارخون بالا ضرورت یابد.

برگرفته از سایت ترکمن مدیکال

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان