سرطان مردان

 [sbu_post_image]

معاينات دستگاه تناسلی مردان

بسیاری از مردان هیچوقت به پزشک متخصص دستگاه تناسلی مراجعه نمی‌کنند. آیا این کار هر شش ماه یک سال یکبار لازم است؟ آیا درد زیر شکم علامت خطری برای مردان است؟ آیا دستگاه تناسلی مردان هم نیاز به معاینه سالیانه دارد؟
از نظر بررسی سلامت بیضه‌ها و پروستات مردان احتیاج به آموزش دارند. باید به بیماران یاد دهیم چطور بیضه خودشان را معاینه کنند. مخصوصا” کسانی که بیضه نزول نیافته دارند. این افراد باید اولین معاینه خودشان را در سن بلوغ شروع کنند.

 علایم سرطان بیضه

فرد جوان وقتی احساس کرد بیضه اش رشد کرده و بزرگ شده باید فورا” به پزشک مراجعه کند. این سرطان خوب به درمان جواب می‌دهد. فقط باید به موقع تشخیص داده شود. متاسفانه درد ندارد و سرطانی است که علایم دیررس نشان می‌دهد.
اگر به موقع تشخیص داده شود به کمک شیمی درمانی و رادیوتراپی مریض خوب می‌شود و حتی می‌تواند بچه دار شود.

از مردانی که سرطان بیضه داشته اند چگونه اسپرم جدا می‌شود و آیا این اسپرم‌ها می‌تواند در باروری موثر باشد؟ از اسپرم منجمد شده آنها استفاده می‌شود، تحرک اسپرم منجمد شده کم است؛ اما بوسیله درمانهای ART (‌درمانهای ناباروری) به راحتی این فرد می‌تواند بچه دار شود.

تشخیص سرطان پروستات

اگر در خانواده کسی سابقه سرطان پروستات وجود داشته باشد، باید سالیانه تحت معاینه قرار گیرد. ولی این کار به همه توصیه نمی‌شود.

درد علامت دیررس سرطانهای مردان است؛ اصولا” درد در سیستم ادراری – تناسلی خیلی علامت برجسته‌ای نیست و آنچه خیلی مهمتر از درد است و باید سریعتر بررسی شود وجود خون در ادرار است.این تغییر رنگ ادرار شاید میکروسکوپی باشد؛ ولی به هر صورت کسی که احساس می‌کند ادرارش تغییر رنگ پیدا کرده باید زود به پزشک مراجعه کند.

اگر ادرار زرد رنگ شود نشانه کم آبی بدن است؛ ولی اگر رنگ قهوه‌ای شبیه نوشابه پیدا کند علامت هشدار دهنده‌ای است.خیلی از مریض‌ها چون درد ندارند فکر می‌کنند تغییر رنگ ادرارشان گذراست؛ ولی این را نباید سرسری بگیرند.

در بین افراد مسن نسبت به 10 سال گذشته بیشتر شده؛ این افزایش یا به علت روش زندگی و نوع تغذیه و اشتغال و نوع فعالیت‌های روزانه است یا امکان کشف آن بیشتر شده؛ ولی نسبت به 10 سال گذشته این سرطان خیلی بیشتر شده است.

در کشورهای دیگر دنیا این سرطان در مراحل ابتدایی تر کشف می‌شود. نوعی غربالگری که برای سرطان پروستات پیشنهاد می‌شود این است، کسانی که ادرارشان قطع یا از شدت و فشارش کم می‌شود باید تحمل نکنند و فورا” به پزشک مراجعه نمایند، چون این ممکن علامت زودرس سرطان پروستات یا نشانه تومور خوش خیم باشد.

در کار تشخیص، معاینات بالینی خیلی کمک می‌کند؛ اما از نظر پاراکلینیکی، سونوگرافی “‌ترانس لکتار” و آزمایش ” PSA ” هم تشخیص خوبی است.

منبع : بیتوته

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان