سکته و ناتوانی جنسی

 

[sbu_post_image]

اگرچه باور عمومي اين است که زندگي جنسی افراد بعد از حمله قلبي،‌ مختل مي‌شود‌ اما پزشکان مي‌گويند اين اتفاق لزوما رخ نمي‌دهد….

يک بررسي جديد نشان مي‌دهد که پزشکان مي‌توانند نقشي کليدي در اين زمينه ايفا کنند. به گفته محققان، بسياري از بازماندگان حمله قلبي مي‌ترسند که فعاليت جنسی، آنها را دوباره به بيمارستان (و حتي به قبرستان) بفرستد اما پزشکان متفق‌القولند که احتمال بروز چنين رويدادي بسيار ناچيز است.

بيماران فکر مي‌کنند فعاليت جنسی باعث مرگ‌ آنها مي‌شود و اين نگراني نه تنها به وسيله بيمار مبتلا به حمله قلبي،‌ بلکه همسر او هم ابراز مي‌شود.اگر بتوانيد دو طبقه پلکان را بالا رويد يا ورزش در حد متوسطي را انجام دهيد،‌ فعاليت جنسی براي شما مجاز است.

يک بررسي که بزرگ‌ترين تحقيق در اين مورد تا به حال بوده، و نتايج اين تحقيق را در کنفرانس سالانه انجمن قلب آمريکا اعلام شده است. اين بررسي شامل هزار و 184 مرد و 576 زن بازمانده از حمله قلبي بود که در يک بررسي بزرگ‌تر ملي شرکت داشتند. ميانگين سني اين افراد 60 سال بود. نيمي از اين مردان و تنها يک‌سوم از اين زنان گفتند توصيه درباره تجديد فعاليت جنسی بخشي از آموزش آنها هنگام مرخص شدن از بيمارستان بوده است. حتي تعداد بسيار کمتري از اين بيماران در طول سال بعدي در اين زمينه صحبت کرده بودند. بيش از دوسوم اين مردان و 40 درصد زنان حدودي از فعاليت جنسی در يک سال پس از حمله‌قلبي‌شان گزارش کردند. در صورتي که بيماران با دکترشان در اين مورد صحبت کرده بودند، 30 تا 40 درصد احتمال تجديد اين فعاليت بيشتر مي‌شد.

برخي از اين بيماران گزارش کردند که پس از حمله قلبي‌شان فعاليت جنسي‌شان بيشتر شده است‌ اما چنين وضعيتي در حکم استثنا بوده است.

حمله قلبي نبايد افراد را از فعاليت رضايت‌بخش جنسی باز دارد. خطر حمله قلبي حين آميزش جنسي واقعا بسيار اندک است. ميزان فعاليت جسمي واقعي که حين عمل جنسی انجام مي‌شود، بسيار کمتر از حدي است که تصور مي‌‌شود. حتي براي برف پاروکردن هم بايد انرژي بيشتري صرف کرد.

تجديد فعاليت جنسي به محض آنکه بيمار احساس سلامت کرد و توانست فعاليت‌هاي جسمي در حد متوسط را انجام دهد،‌ بي‌‌خطر است. در صورت بروز درد قفسه سينه هنگام آميزش جنسي،‌ بايد فعاليت جنسی را متوقف و هر چه سريع‌تر با پزشک مشورت کرد.

هزاران فردي که از حمله قلبي يا سکته مغزي جان سالم به در مي‌برند، آموخته‌اند که بيماري قلبي، سکته مغزي يا جراحي قلب به معناي آن نيست که زندگي جنسي رضايت‌بخش اين افراد پايان يافته است. بيماران پس از پايان يافتن مرحله بهبودي متوجه مي‌‌شوند فعاليت جنسی آنها مانند قبل امکان‌‌پذير است.

باورهاي بي‌پايه بسياري در مورد فعاليت جنسي پس از حمله قلبي يا سکته مغزي بر سر زبان‌هاست. يکي از شايع‌ترين باورها اين است که تجديد فعاليت جنسي در اين بيماران به حمله قلبي،‌ سکته مغزي يا مرگ ناگهاني مي‌انجامد. اين باور کاملا بي‌اساس است. دليلي وجود ندارد که بازماندگان از حمله قلبي يا سکته مغزي نتوانند فعاليت جنسی معمول‌شان را به محض کسب آمادگي جسمي از سر گيرند. اگر در اين مورد نگراني داريد،‌ با پزشکتان صحبت کنيد.

ترس در مورد کارکرد جنسي و افسردگي اين بيماران ممکن است تمايل يا توانايي جنسي آنها را کاهش دهد. بيماران قلبي يا بازماندگان از سکته مغزي ممکن است پس از دوره بهبودي احساس افسردگي کنند اما اين افسردگي، طبيعي است ‌و در 85 درصد موارد در طول 3 ماه برطرف مي‌شود. اين افسردگي ممکن است مشکلات جنسي قبلي زوجين را تشديد کند. شما و همسرتان مي‌توانيد به چند طريق پس از دوره بيماري آماده فعاليت جنسي شويد؛ اول اينکه مي‌توانيد وضعيت جسمي و بهداشت شخصي‌تان‌ را بهبود ببخشيد و دوم اينکه نسبت به عواطف‌تان تحمل بيشتري به خرج دهيد. البته نوسان‌هاي خلقي در دوره پس از بيماري شايع هستند.

براي احياي رابطه جنسی‌تان پس از سکته قلبي بايد زماني را انتخاب کنيد که استراحت کرده‌ايد، ‌آرامش داريد و عاري از استرس‌هاي روزانه هستيد و پس از خوردن يک وعده غذاي کامل بايد 1 تا 3 ساعت به بدنتان وقت بدهيد تا غذا خوب هضم شود. بهتر است محيطي آشنا و آرام‌بخش را انتخاب کنيد که عاري از عوامل مزاحم باشد و در صورتي که دکترتان تجويز کرده،‌ داروهاي تقويت توانايي جنسي را پيش از رابطه جنسی‌تان مصرف کنيد. اما پس از سکته مغزي و فلجي ناشي از آن ممکن است به‌طور کلي احساسات‌تان نسبت به بدنتان تغيير کند. در اين صورت، پزشکان توصيه مي‌کنند که حين رابطه جنسی، براي آن نيمه از بدنتان که دچار فلج شده، با بالش تکيه‌گاه درست کنيد.

منبع : ایران سلامت

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان