شایع ترین اختلالات تخلیه ی ادرار

[sbu_post_image]

بزرگی پروستات یکی از شایع ترین اختلالات تخلیه ی ادرار است. تمام مردانی که بالای پنجاه سال هستند به دلایلی پروستات آنها بزرگ میشود و خروجی مثانه را می گیرد ، ادرار خوب تخلیه نمیشود و به درجاتی از علائمهایی که می گویم مبتلا میشوند . یکی اینکه افرادی که پروستات شان بزرگ است ادرارشان خوب نمی آید، شروع ادرارشان با زور زدن است ، بعد آرام آرام ادرار شروع میشود ، ادرار قطع و وصل میشود ، ادرار دوشاخه میشود ، آخر ادرار قطره قطره می آید ، دفع ادرار با سوزش همراه است و در نهایت تخلیه کامل انجام نمی شود . زیرا قسمت خروجی گیر است . هرچه مثانه زور میزند و پمپاژ می کند که خودش را تخلیه کند نمی تواند و خودش را نیمه تخلیه می کند . این افراد بیش از دوبار در شب بلند میشوند . مثلا کسی که سنش چهل سال است دوست ندارد که برای ادرار کردن ازخواب بلند بشود و اگر مایعات قبل از خواب ننوشد ، این اتفاق نمی افتد و طبیعی هم هست ولی کسانی که مبتلا به بزرگی پروستات هستند خوابشان مختل میشود . در شب مجبور هستند که سه بار از خواب بلند بشوند و به دستشویی بروند . این قطره قطره آمدن ادرار ، کاهش قطر ادرار ، دوشاخه شدن ادرار و ضعیف شدن جریان آن زندگی آنها را مختل می کند . پس یکی از بیماری های شایع ، بزرگی خوش خیم پروستات است .کسانی که این علامت ها را دارند و بالای پنجاه سال سن دارند .باید بررسی بشوند و درمان کنند .

 ما امروزه همه ی پروستات ها را جراحی نمی کنیم . در مردان جوان سعی میکنیم با داروهایی که در دسترس است مشکلات آنها را حل کنیم .وقتی ادرار خوب تخلیه نمیشود ، ممکن است ادرار باقی مانده عفونی بشود و عفونت ادرار هم باعث سوزش و تحریک پذیری بیشتر مثانه میشود . اگر به این علامت ها توجه نشود ، جلوی تخلیه ادرار گرفته میشود و ادرار داخل مثانه می ماند ، عفونی می شود ، خونریزی می کند ، سنگ مثانه تشکیل میشود حتی امروزه معتقد هستند که ممکن است موجب تومور مثانه هم بشود. اما چون تخلیه ی ادرار مسئله ای است که در روزمره با آن در ارتباط است ، کوچکترین مشکلی که پیدا می کنند به دکتر مراجعه می کنند .

سرطان پروستات

 سرطان پروستات ممکن است باعث انسداد قسمت خروجی مجرا بشود و تخلیه ی ادراری را ایجاد بکند . امروزه یکی از شایع ترین سرطان ها در بدن سرطان پروستات است . امروزه در دنیا تمام مردان بالای پنجاه سال تستی بنام پی اس دی که برای سرطان پروستات است را انجام میدهند. و ما هم این را توصیه می کنیم که حداقل سالیانه یک بار تست بدهند . اگر سرطان پروستات به موقع تشخیص داده شود کاملا قابل درمان است. متاسفانه ما کسانی را می بینیم که مراجعه نمی کنند و این سرطان پروستات به استخوان هایشان منتشر میشود و آن موقع برای درمان دیر است.

تمام مردان بالای پنجاه سال باید تست بدهند و بخصوص مردانی که پدرشان در اثر سرطان پروستات فوت کرده است بالای چهل سال تست بدهند . چون آمار سرطان پروستات در این افراد 2 تا 3 برابر بیشتر از افراد عادی است .

منبع : راسخون

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان