[sbu_post_image]
علت صدمه به مثانه یا پیشابراه
۱. مصرف الكل
۲. خطر كردن و احتمال حادثه و تصادف
۳. مشاغل خطرناك
۴. رانندگی خطرناك و در شرایط نامناسب
۵. كودكانی كه مورد سوء استفاده جنسی قرار میگیرند.
پیشگیری صدمه به مثانه یا پیشابراه
حتیالامكان از خود در برابر صدمات محافظت به عمل آورید. همیشه به هنگام رانندگی كمربند خود را ببندید، تا خدای ناكرده به هنگام وقوع سانحه رانندگی، اعضای داخلی شما آسیب نبیند. هیچگاه الكل ننوشید خصوصاً پیش از رانندگی.
سوراخ شدن مثانه یا پیشابراه نیازمند درمان اورژانس در بیمارستان است. اغلب موارد با استراحت در رختخواب، گذشت زمان، و درمان حمایتی یا جراحی بهبود مییابند.
عوارض صدمه به مثانه یا پیشابراه
خونریزی داخلی، نشست ادرار به داخل شكم، كه باعث التهاب یا عفونت شكمی میشود. عفونت مكرر به علت تشكیل بافت جوشگاهی در پیشابراه كه مسیر عبور ادرار را تنگ كرده باشد.
درمان صدمه به مثانه یا پیشابراه
بستری شدن در بیمارستان؛ مراقبت اورژانس، عكسبرداری از مجاری ادراری، جراحی برای ترمیم سوراخ شدگی مثانه (معمولاً). آسیب به پیشابراه ممكن است بدون جراحی ترمیم یابد.
داروی صدمه به مثانه یا پیشابراه
آنتیبیوتیك برای پیشگیری از عفونت، داروی ضد درد در صورت نیاز، داروهای آنتیكولینرژیك برای اسپاسم.
تا حدی كه توانایی بدنی شما اجازه میدهد، فعالیت خود را حفظ كنید. دوره بهبود را حدود یك ماه درنظر بگیرید. تا زمانی كه بهبودی كامل حاصل نشده باشد به كار باز نگردید و از نزدیكی خودداری كنید.
رژیم غذائی صدمه به مثانه یا پیشابراه
هیچ رژیم غذایی خاصی توصیه نمیشود. روزانه 8-6 لیوان آب بنوشید. الكل ننوشید.
در این شرایط به پزشك خود مراجعه نمائید:
اگر شما علایم آسیب به مثانه یا پیشابراه را دارید. اگر به هنگام درمان یا پس از درمان، دچار تب و لرز شدهاید. اگر دچار علایم جدید و غیرقابل كنترل شده اید. داروهای مورد استفاده در درمان ممكن است با عوارض جانبی همراه باشند.
منبع : medorder