[sbu_post_image]
عفونت کلیه
یک عفونت تخریب کننده کلیه بوده و از خصوصیات آن وجود گاز در داخل و اطراف کلیه است این نوع عفونت بیشتر در دیابتیها شایع است (90-80 درصد این بیماران دیابت دارند). و درصدی هم بدنبال انسداد سیستم ادراری ناشی از سنگ یا نکروز پاپیلری دچار این عفونت میشوند. برای درمان ، این بیماران باید آنتیبیوتیک وریدی دریافت نمایند و قند خون این افراد سریعا باید کنترل شود و در صورت وجود انسداد باید برطرف گردد.
علايم پیلونفریت
دامنه ي علايم از خفيف تا شديد شامل موارد زير است:
تب
لرز يا تعريق
درد شكم يا پشت
بي اشتهايي
مشكلات همراه با ادرار كردن مثل ديس اوري يااورژنسي و فريكونسي
گاهي اوقات اين مشكل است كه بدانيم علايم ادراري به علت عفونت سيستم ادراري تحتاني مثل عفونت مثانه است يا به علت عفونت كليه .علايم نبايد ناديده گرفته شوند . اگر علايم را داريد به پزشكتان مراجعه كنيد . عفونت مثانه مي تواند به عفونت خون و پيلونفريت منجر شود ، بنابراين منتظر نباشيد كه درمان شويد.
انواع پیلونفریت
پیلونفریت حاد
پیلونفریت مزمن
پیلونفریت گرانولوماتوز
پیلونفریت گزانتوگرانولوماتوز
پیلونفریت آمفیزماتوس
بروز بیماری پیلونفریت
این بیماری در سه پیک سنی شیوع بیشتری دارد:
دوران کودکی
زنان در سنین باروری
مردان و زنان بالای ۶۰ سال
هر دو نوع پیلونفریت حاد و مزمن میتوانند با نقایص انسدادی اکتسابی یا مادرزادی مجاری ادراری تحتانی همراهی داشته باشند
پيلونفريت آمفيزماتو
يك عفونت تخريب كننده كليه بوده و از خصوصيات آن وجود گاز در داخل و اطراف كليه است اين نوع عفونت بيشتر در ديابتيها شايع است (90-80 درصد اين بيماران ديابت دارند). و درصدي هم بدنبال انسداد سيستم ادراري ناشي از سنگ يا نكروز پاپيلري دچار اين عفونت ميشوند. براي درمان ، اين بيماران بايد آنتيبيوتيك وريدي دريافت نمايند و قند خون اين افراد سريعا بايد كنترل شود و در صورت وجود انسداد بايد برطرف گردد.
پایین افتادگی مثانه
پایین افتادگی مثانه(سیستوسِل؛cystocele ): . پایین افتادگی مثانه(سیستوسِل) هنگامی روی می دهد که دیواره ی بین مثانه و مهبل(واژن) در جنس مؤنث ضعیف شود و در نتیجهف مثانه به داخل واژن نزول نماید. این اختلال می تواند موجب ناراحتی و بروز مشکل درهنگام تخلیه مثانه شود.* پایین افتادگی مثانه موجب نشت ناخواسته ادرار و تخلیه نشدنکامل مثانه می شود. نشت ادرار ممکن است در هنگام سرفه، عطسه،خنده،راه رفتن و دویدن روی دهد.
مثانه بیش فعال (Overactive bladder)
اگر روزانه 8 بار یا بیشتر یا در هنگام شب بیشتر از دو بار جهت دفع ادرار به توالت میروید احتمالاً به مثانه بیش فعال مبتلا هستید.
مثانه عصبی در هر سنی میتواند بروز کند ولی بیشتر در افراد مسن اتفاق میافتد.
تاثیر سم بوتولینوم بر پرکاری مثانه
اگرچه در حال حاضر تزریق سم بوتولینوم به مثانه به وسیله FDA تایید نشده، اما در کنترل پرکاری مثانه مقاوم به درمانهای استاندارد، به صورت تاییدنشده به کار میرود.
نتایج یک بررسی نشان داد که تزریق سم بوتولینوم به درون مثانه نسبت به دارونما ارجحیت دارد.
دوزهای پایین سم بوتولینوم (100 تا 150 واحد) اثرات سودمندی دارد، اما دوزهای بالاتر (300 واحد) موثرتر هستند.
منبع : متخصص مجاری ادراری ،متخصص مجاری ادراری ، کتاب راهنمای پزشکی خانواده- بیماری های کلیه و مجاری ادرار