عفونت کلیه و علائم آن

عفونت کلیه یکی از بیماری‌ های سخت است. این بیماری معمولا در اثر هجوم باکتری به کلیه اتفاق می ‌افتد.عفونت کلیه دو نوع حاد و مزمن دارد.عفونت کلیه یکی از اورژانس‌ های پزشکی تلقی می‌ شود و فرد نیازمند مراقبت ‌های فوری پزشکی است.این‌ بیماری‌ می‌تواند هر دو جنس‌ را مبتلا سازد ولی‌ در همه‌ سنین‌ در خانم‌ ها شایع ‌تر است‌. عفونت ‌های‌ حاد کلیه‌ در مردان‌ در هر سنی‌ ممکن‌ است‌ حاکی‌ از وجود یک‌ بیماری‌ زمینه‌ ای‌ مانند انسداد مجاری، سنگ کلیه، اختلالات‌ پروستات‌ یا تومور باشد.

علائم عفونت کلیه

عفونت حاد كليه بيماري بسيار پر سر و صدايي است.معمولا بيماري شروع ناگهاني همراه با تب و لرز دارد.درد يك طرفه يا دو طرفه پهلو را شاهد هستيم. تهوع و استفراغ بطور شايع ديده مي‌شود.

بيمار از سردرد، درد عضلاني، ضعف عمومي و بيحالي شكايت دارد.سوزش ادرار ، تكرر ادرار و فوريت در ادرار كردن و ادرار كدر يا خوني و بدبو ديده مي‌شود.گاهي هم درد شكمي ديده مي‌شود كه البته اين حالت بيشتر در كودكان ديده مي‌شود.

چند نکته مهم درباره عفونت کلیه

*  به بیماران توصیه می ‌شود تا برطرف‌ شدن‌ تب‌ و ناخوشی‌ در بستر استراحت‌ کنند و مایعات به اندازه کافی بنوشند(روزانه‌ حداقل‌ ۲ لیتر).
* گاهی توصیه می‌ شود جهت‌ اسیدی‌ شدن‌ ادرار از آب‌ آلبالوی‌ ترش‌ یا زغال‌اخته‌ و ویتامین ‌C استفاده‌ کنند.
* پس از درمان عفونت کلیه، لازم ‌است اگر مشکل زمینه ‌ای مانند انسداد مسیر ادراری، سنگ کلیه یا اختلال دستگاه ادراری وجود دارد این عوامل برطرف شوند.
* عفونت حاد کلیه در بالغین معمولا به خوبی به درمان پاسخ می ‌دهد و اثر جوش خوردگی و ترمیم کلیوی یا آسیب پایدار بر جای نمی‌ گذارد، ولی در کودکان به علت عدم تکامل رشد کلیه، عفونت کلیه می ‌تواند آسیب شدید ایجاد کند و به ‌طور دائم عملکرد کلیه را مختل کند.
منبع:مجله سلامت.سرشت

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مطالب مرتبط

مشاوره و تماس