علائم افتادگی لگن و درمان آن

افتادگی لگن چیست؟

در بسیاری از زنان همراه با افزایش سن، انواعی ازافتادگی لگن دیده می شود. هنگامی که عضوی مثل مثانه و یا رحم از جایگاه خود پایین تر بیاید، افتادگی لگن رخ می دهد. غالبا این مشکل، مشکل جدی نمی باشد، اما ناراحت کننده می باشد.

شایعترین علامت این بیماری عبارتند از: فشار دیواره واژن، احساس پر بودن در پایین شکم، احساس ناراحتی در کشاله ران و یا کمر و رابطه جنسی دردناک.

روش های درمانی متفاوت است و عبارت است از: انجام ورزش های مخصوص و عمل جراحی.

علائم افتادگی لگن

وقتی این افتادگی پائین تر باشد، شما ممکن است متوجه چیزهائی از این قبیل موارد زیر شوید:
  • احساس سنگینی و کشیدگی واژن
  • “پائین آمدن” چیزی یا یک برآمدگی در واژن؛
  •  یک برآمدگی که از واژن به بیرون میزند، که هنگامی که در زیر دوش یا در وان حمام هستید می توانید یک برآمدگی که از واژن به بیرون آن را ببینید یا احساس کنید؛
  • مشکل مقاربت از جمله احساس جنسی کمتر و داشتن درد
  • مثانه شما ممکن است آنطور که باید تهی نشود، یا شدت جریان ادرار شما بسیار ضعیف باشد
  • عفونت مجاری ادرار ممکن است دوباره عود نماید
  • ممکن است تخلیه روده (مدفوع) برای شما مشکل باشد

درمان افتادگی لگن

درمان صحیح پرولاپس ارگانهای لگنی بستگی به ارزیابی دقیق هر بیمار دارد.فقط بعد از گرفتن یک تاریخچه و معاینه کامل است که میتوان نوع درمان را انتخاب کرد. بیمار ممکن است از پاره شدن یا بدخیمی پرولاپس بترسد که دادن اطمینان تنها اقدام لازم توسط پزشک است. بیمار ممکن است نگران وضعیت مقاربت , زایمانهای بعدی یا حفظ واژن باشد. بعضی از زنان به پرولاپس پیشرونده عادت کرده اند و از فتق شکایت زیادی ندارند.

بعضی خانمها حتی به پرولاپس خفیف هم حساس بوده و درخواست درمان قبل از اعلام ضرورت پزشک دارند.بیمار ممکن است عدم اختیار در دفع ادرار و مدفوع و مشکلات جنسی خاص خود را داشته باشد.جمع اوری اطلاعات در مورد عملکرد جنسی بیمار هنر است و برای طراحی درمان لازم است.

منبع:bladderbowel.وبلاگ دکتر فروغ.پزشک آنلاین

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مطالب مرتبط

مشاوره و تماس