[sbu_post_image]
انواع بیماری پروستات
پروستات غدهاي است كه در زير مثانه قرار داشته و مجراي دفع ادرار را در بر گرفته است. اين غده عضلاني به اندازه يك گردو بوده و از طريق ترشح مايعي به هنگام انزال، تغذيه اسپرم را بر عهده دارد. اين غده فقط در آقايان مشاهده ميگردد و عمدتاً آقايان تا قبل از بروز اختلالي در آن، از وجود اين غده بياطلاع هستند. مهمترين اختلالاتي كه ممكن است در پروستات به وجود آيد عبارتند از:
1 سرطان پروستات(به عنوان دومين سرطان كشنده بعد از سرطان ريه در آقايان)
2ـ بزرگ شدن(تورم و يا تومورغيرسرطاني) پروستات معروف به هيپرپلازياياهيپرتروفي پروستات
3ـ التهاب پروستات (Prostatitis)
سرطان پروستات ناشي از رشد غيرقابل كنترل سلولهاي پروستات بوده و معمولاً داراي علائم ذيل ميباشد:
تكرر ادرار به ويژه در شب، منقطع بودن ادرار، احساس درد و سوزش در هنگام خروج ادرار، احساس درد در قسمت پايين كمر و لگن خاصره، وجود خون در ادرار.
تورم پروستات، فرم بيخطر اختلال در پروستات ميباشد كه اغلب معروف به BPH است. اين بيماري با سن، رابطه مستقيم داشته و معمولاً از 50 سالگي در آقايان بروز مينمايد. 40 تا 50 درصد مردان 50 ساله به اين نوع پروستات مبتلا ميباشند كه در اثر آماس يا متورم شدن (بزرگ شدن) غده پروستات و به دليل آلودگيهاي ميكروبي موجود در مجاري ادراري به وجود ميآيد. اين نوع اختلال نسبت به دو مورد ديگر غير معمولتر است.
علاوه بر كنترل ژنتيكي اختلالات پروستات، رژيم غذايي نقش قابل توجهي در عدم بروز اين بيماري دارد.
سرطان پروستات
که جدی ترین نوع این بیماری است سرطان پروستات است البته این شکل از سرطان پروستات در میان آقایان کمتر از ۴۰ سال نادر است ولی در آقایان بالای ۶۰ سال شایع میباشد. علت این بیماری نامشخص است.
در این نوع بیماری سلولهای سرطانی به بافت طبیعی پروستات هجوم آورده، آن را تخریب کرده و جایگزین آن میشوند. اگر سرطان تشخیص داده نشود ممکن است به سایر قسمتهای بدن انتشار یابد.