علایم یائسگی مردان

 

[sbu_post_image]


یائسگی مردانه یک وضعیت جسمی است که جنبه‌های روانی، فردی، اجتماعی و روحی متفاوتی دارد.


علایم یائسگی مردان

ـ ترمیم زخم‌ها و بیماری‌ها در مدت طولانی‌تر

ـ توانایی کمتر برای فعالیت‌های شدید جسمی مانند دویدن، بلند کردن اشیای سنگین، عدم توانایی در پیاده‌روی بیش از یک کیلومتر، ناتوانی در خم شدن

ـ احساس چاقی یا اضافه وزن

ـ مشکل در خواندن نوشته‌های ریز و کوچک

ـ فراموشکاری یا از دست دادن حافظه

ـ از دست دادن یا نازک شدن موها

ـ بی‌قراری، افسردگی، اضطراب و ترس

ـ عدم توانایی تصمیم‌گیری

 ـ از دست دادن اعتماد به نفس و حس لذت

مردان اغلب به افسردگی به عنوان یک بیماری زنانه نگریسته و حتی در مواردی که می‌دانند مبتلا به این بیماری هستند، به دنبال درمان آن نیستند. همچنین بیشتر مردان از افسردگی‌شان آگاه نبوده، بنابراین هرگز شانس درمان را نخواهند داشت

ـ احساس تنهایی، عدم جذابیت و دوست داشتنی بودن

ـ کاهش علاقه به فعالیت جنسی

 ـ افزایش مشکلات ارتباطی و دعوا بر سر مسائل جنسی

 ـ افزایش اضطراب و ترس در مورد تغییرات جنسی

– بروز خستگی

مردانی که این دوره را تجـــربه کرده‌اند به خاطر از دست دادن انرژی رنج می‌برند.

– بروز افسردگی

یکی از سخت‌ترین مواردی است که مرد و خانواده‌اش با آن درگیر می‌شوند.

– کاهش میل جنسی

همزمان با کاهش تدریجی هورمون تستوسترون رخ می‌دهد و بر بسیاری از جنبه‌های زندگی جنسی مردان تاثیر می‌گذارد.

– پیری زودرس

کاهش تستوسترون می‌تواند منجر به افزایش خطر بروز مشکلات قلبی شود. پژوهش‌ها نشان داده است کاهش تستوسترون یا افزایش استروژن در برخی موارد می‌تواند به عنوان یک نشانگر بیماری‌های قلبی تلقی شود.

کاهش سطوح تستوسترون که بر جریان خون اثر می‌گذارد، می‌تواند منجر به سردی دست و پاها در تعدادی از مردان یا گرگرفتگی در برخی دیگر شود. به علاوه احساس از دست دادن توان و انعطاف‌پذیری بدن به صورت سفتی عضلات و دردهای منتشره، از نشانه‌های پیری زودرس است.

عوارض یائسگی مردان

اغلب مردان این مشکل را انکار می‌کنند، درباره‌اش با کسی صحبت نمی‌کنند، همسر یا خودشان را سرزنش می‌کنند، کناره‌گیری می‌کنند، اعتماد به نفسشان از بین می‌رود و روابطشان خراب می‌شود.

 آنچه اغلب وضع را بدتر می‌کند، شرمی است که بسیاری از مردان احساس می‌کنند. آنها تصور می‌کنند تنها فردی هستند که دچار این حالت شده‌اند و یقین دارند همراه با این اختلال (جنسی)‌ مردانگی‌شان از دست می‌رود. در واقع مشکل‌ترین مرحله برای این دسته از مردان، تشخیص مشکل، صحبت کردن با یک فرد قابل اعتماد و طلب کمک هنگام ادامه مشکل است.

این حالت، ترس‌ها و تعارض‌هایی را در مردان به وجود می‌آورد، چراکه در بسیاری از مردان این تمایل، تنها مورد باثبات در زندگی‌شان است.

آنها ازدواج می‌کنند، بچه‌دار می‌شوند، چاق می‌شوند، دوباره ازدواج می‌کنند و… زندگی‌شان ممکن است دائما در حال تغییر باشد، ولی میل جنسی و عملکرد آن، همراه دائمی و بخشی از وجودشان است. زمانی که این دوست مورد اعتماد نیز آنها را ترک می‌کند، احساس فنا شدن می‌کنند.

 در واقع افسردگی از شایع‌ترین شکایات یائسگی مردان بوده و ارتباط نزدیکی با کاهش میل و عملکرد جنسی آنان دارد. بیشتر مردان حتی با وجود بروز علائم اصلی افسردگی درونشان هنوز نمی‌توانند خودشان را به عنوان فردی افسرده تلقی کنند.

علائم افسردگی در این دوران شامل مواردی چون غمگینی، اندیشیدن در مورد مرگ، کاهش تمرکز، احساس بی‌ارزشی، کاهش انرژی، از دست دادن حس لذت در زندگی و افزایش وزن است

از نکات مهمی که می‌توان در مورد افسردگی مردان متذکر شد این است که مردان اغلب به افسردگی به عنوان یک بیماری زنانه نگریسته و حتی در مواردی که می‌دانند مبتلا به این بیماری هستند، به دنبال درمان آن نیستند. همچنین بیشتر مردان از افسردگی‌شان آگاه نبوده، بنابراین هرگز شانس درمان را نخواهند داشت.

از دیگر نکات مهم در مورد افسردگی مردان این است که این افسردگی اغلب تشخیص داده نمی‌شود، زیرا این بیـماری به صورت عصبانیت مزمن، بی‌قراری و احساس خصومت خود را نشان می‌دهد. همچنین در مردان افسردگی با سرزنش دیگران، همسر، روسا و مسائل اقتصادی بروز می‌کند.

 به طور کلی احساساتی که مردان در این دوران دارند، اغلب درهم و برهم و آشفته است و در فهم تمایلاتشان دچار اشکال هستند. آنها در این دوره اگر فرزندان نوجوان داشته باشند، تغییرات خودشان، تنش‌های معمول بین والدین و فرزندان را وخیم‌تر می‌کند، بخصوص اگر مانند بسیاری از مردان در حالت انکار این تغییرات باشند.

اگر مردان قادر به رویارویی مستقیم با ترس‌های میانسالی خود نباشند، ممکن است احساسات خود را به فرزندانشان نیز منتقل کنند.

منبع : تبیان

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان