علت اختلال عملکرد نعوظ،روابط جنسی و سرطان بیضه

[sbu_post_image]

روابط جنسی و سرطان بیضه

بعضی از افراد طبق برنامه ای قبلی خود روابط جنسی خود را ادامه می دهند ولی بعضی دیگر احساس می کنند که در خلال برنامه ی درمان خودشان زمانهایی فرا می رسد که شور شهوانی آنان کاهش می یابد چنانچه شما جزو دسته ی اخیر هستید نگرانی به خود راه ندهید این امر غیر عادی نیست .

ازجمله معدودی مشکلات دراز مدتی که ممکن است اتفاق بیافتد بعضی ازآنها ممکن است علتی فیزیکی داشته باشد مثلا ممکن است سطح تستوسترون یا هورمونی که بیضه های شماتولید می کند پایین باشد این نقصان را می توان با مصرف نمودن قرص جبران نمود مشکلا ت ممکن است بستگی به احساس و برداشت شما داشته باشد مثلا شما خود بعلت افسردگی که دارید نسبت به امور جنسی بی علاقه شده اید چنانچه مشکل خودتان را یا یک مشاور در میان گذارید چه بسا راه حل هایی برای شما در نظر گیرد .

نداشتن اعتماد به نفس به علت از دست دادن یکی ازبیضه ها غیر معمولی نیست می توان بیضه ای مصنوعی در کیسه ی بیضه ها یا بیضه دان گذاشت تا ظاهر قبلی آن را حفظ کند بعضی از مردان با همین کار اعتماد به نفسشان بالا رفته است .

شما می توانید امور جنسی خودتان را هنگامیکه احساس کنید حاضر برای آن کار هستید دوباره از سر گیرید شریک زندگی شما نمی تواند سرطان بدن شما را به خود منتقل کند در هر حال پزشک شما می تواند به شما یا به همسر شما بیاموزد تا یکی دو سال پس از رادیو تراپی یا شیمی درمانی چگونه از بارداری جلوگیری کنید لازم است شما با پزشک خود درباره ی داشتن فرزندان در آینده صحبت کنید .

علت اختلال عملکرد نعوظ

* عوامل خطر مستقیم اختلال عملکرد نعوظ عبارتند از:* مشکلات پروستات*دیابت نوع 2 *کم کاری بیضه همراه با تعدادی از بیماری های غدد درون ریز* پرفشاری خون*بیماری های عروقی و جراحی عروق* بالا بودن کلسترول خون* پایین بودنHDL * مصرف داروها*اختلالات عصبی*اشکال در انحنای آلت*التهاب آلت*افسردگی*خوردن الکل* ناآگاهی از مسایل جنسی*روش های ناصحیح جنسی*ارتباط بین فردی ناکافی* بسیاری از بیماری های مزمن، به ویژه نارسایی کلیه و دیالیز* کشیدن سیگار

سایر عوامل خطر مانند بیماریهای عروقی و پرفشاری خون را تشدید می کند.*عامل خطر غیر مستقیمپرقدرتی که با افزایش احتمال بروز عوامل خطر مستقیم فوق در ارتباط است، سن است** تخمین زده شده است که حدود 5 درصد از مردان تا سن 40 سالگی و 15 تا 25 درصد آنها تا 65 سالگی دچار ناتوانی جنسی می شوند. تشخیص دقیق عامل خطر برای پیشگیری یا درمان اختلال نعوظ ضروری است.

ورزش های «کِه گِل»- منقبض کردن و شل کردن مکرر عضلات لگن که به ورزش های که گل (Kegel exercises ) معروفاست برای پیشگیری از نشت ادرارمفید واقع می شود. این کار با منقبض کردن عضله تا زمانی که جریان ادرارکاهش یابد یا متوقف شود و سپس شل کردن عضله صورت می گیرد. توصیه می شود در بیماران مبتلا بهBPH ، پنج تا پانزده بار و هربار به مدت 10 ثانیه عضلات را در حالت منقبض نگه دارند و این کار را 3 تا 5 بار در روز تکرار کنند.

ناتوانی جنسی / اختلال در نعوظ * ناتوانی جنسی یا اختلال در نعوظ به عدم توانایی آمیزش در جنس مذکر در اثر اختلال در نعوظ یا حفظ ان تا هنگام انزال(خارج شدن مایع منی) و / یا عدم رضایت از اندازه، سفتی و / یا مدت نعوظ گفته می شود.

انواع مختلف و(علل) اختلال نعوظ

بعضی از اواع مختلف علل احتمالی اختلال نعوظ عبارتند از:

انزال زودرس(که شامل نوع اولیه و ثانویه است. نوع اولیه علت روانی دارد و نوع ثانویه عبارت است از کوتاه شدن پیشرونده مدت آمیزش پس از سال ها طبیعی بودن انزال. علت نوع ثانویه فیزیکی است و معمولاض سرخرگ ها یا سیاهرگ های آلت و یا هردوی آنها را شامل می شود).* اضطراب یا استرس (موجب نوعی ناتوانی جنسی روانی می شود).

افسردگی (نوع دیگر ناتوانی جنسی روانی است. بعضی از داروهای ضدافسردگی نیز موجب اختلال در نعوظ می شوند).

ناتوانی جنسی عضوی(ناشی از اختلال در سرخرگ ها یا سیاهرگ های آلت یا هردوی آنها است و شایع ترین علت ناتوانی جنسی به ویژه در مردان مسن را تشکیل می دهد. هنگامی که مشکل، منشأ سرخرگی دارد معمولاً ناشی از تصلب یا سخت شدگی سرخرگ ها است هرچند ممکن است در اثر ضربه به سرخرگ ها نیز ایجاد شده باشد. عوامل خطر قابل کنترل تصلب شرایین عبارتند از: افزایش وزن بدن، ورزش نکردن، کلسترول بالا، فشارخون بالا و کشیدن سیگار. این عوامل حتی قبل از آنکه بر روی قلب تأثیر بگذارند می توانند دچار اختلال نعوظ شوند.

بسیاری معتقدند چنان چه مشکل، منشأ سیاهرگی داشته باشد،«نشت وریدی» شایع ترین اشکال است و در طی آن«اجسام غاری» آلت به خوبی پرخون نمی شوند و اشکال در نعوظ روی می دهد.

دیابت (8/7 میلیون مرد بزرگسال مبتلا به دیابت شیرین در ایالات متحده امریکا وجود دارند که 35 تا 50 درصد آنها دچار ناتوانی جنسی هستند. دیابت موجب سختی پیش از موعد و معمولاً شدید سرخرگ های الت می شود. اختلال اعصاب محیطی همراه با گرفتاری اعصاب کنترل کننده نعوظ به طور شایع در دیابت دیده می شود).

منبع: متخصص ارولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان