علت سرطان بیضه،تشخیص سرطان بیضه

[sbu_post_image]

علت سرطان بیضه

علت تومورهاي بيضه دقيقا معلوم نيست ولي هم عوامل مادرزادي و هم عوامل محيطي در بروز آن تاثير دارند. از جمله مهم‌ترين عوامل موِثر، كريپتوركيدسيم است كه به معني عدم نزول بيضه به محل طبيعي خود در كيسه اسكروتوم (يا كيسه بيضه) است. در حالت طبيعي بيضه‌ها در دوره جنيني در داخل شكم تشكيل مي‌شوند و سپس مسير خود را به سمت كيسه بيضه طي كرده و داخل آن قرار مي‌گيرند، به طور‌ي‌كه وقتي نوزاد به دنيا مي‌آيد، بيضه‌ها در حين معاينه بايد داخل كيسه بيضه باشند.

اهميت اين موضوع به خاطر اين است كه درجه حرارت اسكروتوم يا كيسه بيضه حدود 1 درجه سانتي‌گراد سردتر از درجه حرارت بدن است و سلول‌هاي حساس اسپرم‌ساز را در دماي خنك‌تر نگه مي‌دارد. اگر بيضه‌ها داخل شكم باقي بمانند، به علت دماي بالاتر، سلول‌هاي اسپرم‌ساز از بين رفته و علاوه بر ناباروري مي‌توانند باعث ايجاد تغيير در سلول‌ها و سرطان شوند! به همين علت براي جلوگيري از خطرات بدخيمي، اگر بيضه‌ها تا سن 1 سالگي به داخل كيسه بيضه پايين نيايند، بايد اين كار با عمل جراحي انجام شود.
عوامل ديگري مثل نژاد هم در ابتلا‌ به اين بيماري موِثرند و مردان سفيدپوست نسبت به مردان سياه‌پوست در معرض خطر بالاتري هستند. كساني كه پدر يا برادر آنها به اين بيماري مبتلا شده‌اند و شغل‌هايي دارند كه درتماس با برخي مواد شيميايي هستند، افرادي كه در معادن كار مي‌كنند و آتش‌نشان‌ها بايد بيشتر مراقب باشند، چون اين عوامل شانس ابتلا به سرطان بيضه را بالا مي‌برند.

نشانه گذاری تومور و تشخیص سرطان بیضه

تقریبا هفتاد درصد تومورهای متشکله از انساج موادی شیمیایی تولید می کنند که وارد جریان خون می شود در اصطلاح پزشکی به اینها تومور ماکرزگویند دو تا ازاین مواد شیمیایی عبارتند از:

.. BHCG ( Beta Human Chorionic Gondotrophin ) AFP . ( Alph Feto Protein )

یک یا هر دوی اینها ممکن است در خون شما پیدا شود هر مقدار از آنها که در خون شما پیدا شود نمایانگر آن است که شما چگونه به درمان پاسخ می دهید و به گونه ای نشانگر پیشرفت شماست .

گهگاه اتفاق می افتد که (( سمینوماس)) تولید می کند اگر سرطان شما این نشانه ها را داشته باشد پزشک شما آن را به شما خواهد گفت تا نمونه ی خون خود را برای آزمایش طبق یک برنامه ی منظم به آزمایشگاه بفرستید تابه روی بیماری شما کنترل داشته باشد .

عکس برداری با اشعه مجهول از سینه و تشخیص سرطان بیضه

با این دستگاه از سینه ی شما عکسبرداری می شود تا ریه های شما و غدد لنفاوی سینه شما را آزمایش کنند .

هنگامیکه به پزشک خود مراجعه کردید از شما می خواهد تا از ابتدا داستان خودتان را برای او شرح دهید پس از آن یک آزمایش دقیق پزشکی از شما بعمل خواهد آورد و از شما می پرسد که احساستان چگونه است ممکن است پزشک شما تفاوت بین سرطان یا علت های دیگری را که سبب ایجاد غده یا تورم در بیضه ی شما شده است برای شما بازگو کند در هر حال امکان دارد به آزمایش های بیشتری نیازافتد که در آن صورت شما را به پزشک متخصص بیماریها معرفی خواهد کرد تا آن آزمایشات را انجام دهد .

ممکن است ترتیب دهد تا یک اسکن ماوراء صوت ازشما بعمل آید اسکن ماوراء صوت آزمایش بسیار حساسی است که بوسیله ی آن صوتی را بدرون بیضه های شما می فرستد تا بوسیله ی آن تصویری از بیضه های شما ترسیم نماید در ابتدا ازنوعی مواد ژلاتینی استفاده می کند و آن را بروی پوست بیضه های شما می مالد تا در هدایت امواج صوتی کمک نماید دستگاهی که به آن یاSensor حس کنند ه می گویند و شباهت زیادی به میکروفون دارد برروی پوست بیضه های شما می لغزاند تا تصویری از بیضه های شما را بر پرده تلویزیون رسم نماید مدت زمان این آزمایش تقریبا 20 دقیقه و بدون درد است .

یک سلسه آزمایشات و تحقیقات بعمل می آید تا معلوم شود بیماری شما به قسمتهای دیگر بدن سرایت کرده است یا نه ؟ بقیه ی آزمایشات درباره ی سلامت کلی شماست .

مایعاتی که در نسج های اطراف بیضه ی شماست مستقیما به غدد لنفاوی شما وارد می شود و از طریق سیستم لنفاوی بدن شما وارد خون شما می شود سلولهای سرطانی ممکن است به غدد لنفاوی بدن شما که با کیسه ی بیضه شما فاصله ای بسیار دارد وارد شوند و مثلا به شکم یا سینه شما سرایت نمایند .

بعضا اتفاق می افتد که سلولهای سرطانی مستقیما وارد جریان خون می شود و به سایر اندامها نیز سرایت می کنند .

منبع : پزشک واريکوسل تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان