علت و درمان عفونت کلیه ها

 Z

عفونت کلیه

علائم آن درد ناحیه پهلو، تب، بی‌حالی، ضعف، سوزش ادرار بوده که همان‌طور که قبلاً گفته شد، این علائم در کودکان بصورت مبهم وجود داشته، از این رو تشخیص در کودکان مشکل‌تر است.

هر بار عفونت کلیه در کودکان به‌خصوص ارگ سریع درمان نشود می‌تواند منجر به تخریب قسمتی از کلیه گردد ولی در بالغین عفون کلیه‌ها اگر همراه انسداد نباشد، معمولاً باعث از بین رفتن و تخریب کلیه نمی‌گردد.
در مواقع مراجعه حتماً باید آزمایشات کامل و کشت ادرار انجام شده و درمان براساس این آزمایشات بوده که در اکثریت موارد می‌تواند درمان بصورت سرپائی و خوراکی باشد مگر اینکه حال عمومی بیمار به همراه و یا قادر به خوردن بعلت ضعف نباشد، در این موارد بیمار بستری شده و درمان تزریقی خواهد بود.

علت عفونت کلیه ها

کلیه ها به چند دلیل ممکن است عفونی شوند

1- ممکن است که میکروب عفونت ‌زا از طریق قسمت‌ های پایینی دستگاه ادراری، به کلیه برود و ایجاد عفونت ‌کند. در صورت وجود انسداد در مسیر یا اختلال عملکرد دستگاه ادراری این مشکل زیاد بوجود می‌آید.

2- انتشار از طریق خون، نحوه دیگر ابتلای کلیه به عفونت است که بیشتر در نوزادان دیده می شود.

3- انتشار مستقیم عفونت از طریق اعضای مجاور  به کلیه ،به طور مثال در بیماری التهابی لگنی، عفونت ممکن است به کلیه نیز منتقل گردد.

درمان عفونت کلیه

برای درمان بیماری آنتی بیوتیک تجویز می‌ شود. معمولا پزشکان تست های حساسیت میکروب به آنتی‌ بیوتیک را نیز انجام می دهند تا در صورت نیاز دارو را عوض کنند.

دوره درمان بیماری بین  10 تا 14 روز است. و بسته به حال عمومی و وضعیت بیمار، پزشک بیمار را در منزل درمان می کند و یا در بیمارستان  بستری می کند.

اگر بیمار خیلی بدحال باشد حتما باید در بیمارستان بستری شود و آنتی‌ بیوتیک تزریقی دریافت نماید.

اگر به بیمار آنتی بیوتیک تزریق شود معمولا پس از 3 تا 5 روز آنتی ‌بیوتیک خوراکی داده می ‌شود و تا 14 روز نیز ادامه پیدا می‌ کند.

اگر نمونه کشت خون بیمار مثبت باشد، دوره درمان طولانی‌ تر می شود.

اگر آنتی ‌بیوتیک مناسبی تجویز شده باشد، علایم‌ و تب‌ بیمار پس از 48 ساعت‌ از بین می ‌رود(ولی درمان باید تا انتها ادامه یابد)‌، در غیر این صورت شاید تغییر آنتی‌ بیوتیک‌ تجویزی‌ لازم‌ شود.

برخی مواقع نیز برای کاهش درد یا تب مسکن تجویز می شود.

توصیه به بیماران عفونت کلیه

– بیماران باید تا برطرف‌ شدن‌ تب‌ و ناخوشی‌ در بستر استراحت‌ کنند واز مایعات به اندازه کافی بنوشند (حداقل 2 لیتر در روز).

– گاهی لازم است بیماران برای اسیدی‌ شدن‌ ادرار از آب‌ آلبالو یا  زغال اخته و یا ویتامین C استفاده‌ کنند.

– بعد از درمان عفونت، اگر مشکلی مانند انسداد مجاری ادراری، سنگ کلیه یا اختلال دستگاه ادراری وجود دارد این عوامل برطرف گردند.

-عفونت حاد کلیه در بزرگسالان معمولا به خوبی درمان می شوند و اثر جوش خوردگی و ترمیم کلیوی یا آسیب پایدار بر جای نمی‌ ماند، اما در کودکان به دلیل عدم رشد کامل کلیه، عفونت کلیه می ‌تواند آسیب شدیدی ایجاد نماید و به ‌طور دائم عملکرد کلیه را مختل سازد.

منبع:دکتر کیانی  زندگی سالم

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان