علت ،تشخیص و انواع بی‌ اختیاری ادراری

Z
بی اختیار ادراری در زنان

علت بی ‌اختیاری ادراری

علت بی ‌اختیاری ادراری در زنان، اغلب ضعف عضلات کف لگن به‌ علت حاملگی های متعدد، زایمان‌های دشوار و یا یائسگی است. علت‌های دیگر چون عفونت‌های ادراری و واژینال و یا یبوست، به‌ طور موقت و گذرا نیز سبب بی ‌اختیاری ادراری می‌شوند.

 انواع بی‌ اختیاری ادراری

1- یک نوع بی ‌اختیاری ادراری در اثر استرس است. این نوع بی‌اختیاری زمانی رخ می‌دهد که ماهیچه‌های لگنی زیر مثانه آن قدر قوی نباشند که در مقابل فشاری که از بالا به مثانه وارد می شود، تاب بیاورند. اگر ماهیچه‌های لگن راه دهند، ادرار می‌تواند خارج شود. بی‌اختیاری در اثر استرس در زمان حاملگی، هنگام سرفه کردن، با شدت عطسه ‌کردن، خندیدن و هنگام اعمال فشار بر مثانه ، شایع است.

2- نوع دیگر، بی‌ اختیاری ادراری از نوع اصراری است که موسوم به مثانه بیش از حد فعال است. در این نوع بی‌اختیاری، مثانه به گشاد شدن و به علائم عصبی حساس می‌شود، بنابراین زمانی که فقط قسمتی از مثانه پُر است، ممکن است احساس ادرار کردن داشته باشید. همچنین با کمترین تحریک مثل فکر کردن به تخلیه ادرار، مثانه می‌تواند فشرده و منجر نشت ادرار ‌شود. در این حالت ممکن است زمانی که صدای شرشر آب را می‌شنوید، یا شیر را باز می‌کنید که ظرف‌ها یا دست هایتان را بشویید،‌ خودتان را خیس کنید.

 علت بی اختیاری ادراری

بی اختیاری ادرار می تواند به دلیل عفونت های ادراری، عفونت های زنانه، بزرگی غده پروستات، تجمع مدفوع، استفاده از الکل و برخی داروها، افسردگی شدید و طولانی مدت، توهم، شل و ضعیف شدن عضلات کف لگن و شکم ایجاد شود. در صورت ابتلا به بی اختیاری ادرار ابتدا به پزشک مراجعه کنید تا علت ایجادکننده آن درمان شود و مجبور نشوید که به خاطر آن، فعالیت های اجتماعی، رفت و آمدها و مصاحبت با دوستان تان را کم کنید. همچنین نوشیدن آب را کم نکنید زیرا آب کافی برای دفع سموم بدن و جلوگیری از عفونت ادراری و پیشگیری از تشکیل سنگ های ادراری لازم است.

تشخیص علت بی اختیاری ادراری 

یک معاینه نورولوژیک و یک معاینه لگنی برای درک بهتر علت بی‌اختیاری ادراری به پزشک کمک می کند.

ممکن است نیاز به یک آزمایش باشد، برای مشخص کردن این که آیا مثانه کاملا تخلیه می‌شود یا نه.

یک آزمایش ادرار برای بررسی عفونت ادراری معمولا انجام می‌گیرد.

اگر پزشک مشکوک به صدمه عصبی در  بروز بی‌اختیاری ادرار باشد، ممکن است احتیاج به سی تی اسکن یا ‌ام آرآی از مغز یا نخاع داشته باشید.

منبع:تبیان  آفتاب

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان