علل ناباروری در مردان

 

 

[sbu_post_image]

ناباروری در مردان

حدود 20% زوجها نابارور می‌باشند. اگر زوجین بعد از یک سال بدون جلوگیری بچه دار نشوند و باید برای بررسی مراجعه نمایند. در حدود یک سوم موارد عامل مرد در ناباروری مؤثر می‌باشد. بررسی مردی که برای ناباروری مراجعه می‌کند شامل موارد زیر می‌باشد:

1- معاینه فیزیکی: شامل بررسی واریکوسل (گشاد بودن سیاهرگ‌های بیضه)، سالم بودن مجرای ادراری، وضعیت موهای بدن و صورت.
2- سابقه بیماری‌های قلبی به‌خصوص سابقه سرطان و شیمی درمانی.
3- آزمایش اسپرم که حتماً باید 3-2 بار در زمان مناسب انجام شود.
4- داروهای مصرفی به‌خصوص سای متیدین.

واریکوسل

نارسایی در بازگشت سیاهرگی و باقی ماندن اضافه خود در سیاهرگ‌های بیضه واریکدسل نامیده می‌شود. این بیماری در 10% مردان دیده شده و مادرزادی می‌باشد، ولی از سنین بلوغ خود را نشان می‌دهد.

در اکثریت موارد این بیماری در طرف چپ بوده و علائم بالینی آن می‌تواند به صورت درد و یا لمس توده‌ای در بالای بیضه باشد.

درد بیضه در این بیماران بصورت دردهای مبهم و احساس سنگینی بوده که به‌خصوص در حالت ایستاده بوده و دردهای شدید معمولاً دیده نمی‌شود.

در موارد بسیاری بیماران مبتلا به واریکدسل بعلت عقیمی مراجعه می‌کنند واین بیماری از علل شایع ناباروری در مردان بوده و عمل جراحی آن در زمان مناسب می‌تواند از این عقیمی جلوگیری نماید.

از لحاظ شدت بیماری واریکدسل 3 درجه داشته که این درجه‌بندی براساس معاینه بالینی بوده و در طول زمان حتی اگر واریکدسل درمان نشود، شدت آن بیشتر می‌شود.

البته هرچه واریکدسل زمان طولانی‌تر بدون درمان باقی بماند، اختلالی که در اسپرم ایجاد کرده بیشتر می‌شود، یعنی میزان عقیمی در این افراد در طول زمان بیشتر می‌شود.

درمان واریکوسل

درمان واریکدسل جراحی بوده که می تواند بصورت باز و یا بسته انجام شود. نکته مهم در اینجا انتخاب بیمار و لزوم عمل جراحی در موارد مناسب می باشد. بطور معمول قبل از انتخاب عمل جراحی باید حتما ازمایش اسپرم از بیمار گرفته شده و در صورت اختلال در ان حتما باید عمل جراحی انجام شود.

بعد از عمل نتیجه عمل در بهبود ازمایش اسپرم تا 3 ماه بعد مشخص می شود از این رو ازمایش اسپرم 3 ماه بعد باید انجام شود.

عمل جراحی حتما در مواردی که آزمایش اسپرم بیمار صفر باشد هم می‌تواند مؤثر باشد.

منبع : دکتر کیانی

 

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان