فتق کشاله ران

فتق كشاله ران
اگر کشاله ران شما درد می کند، ممکن است فتق کشاله ران(هرنی اینگوینال) داشته باشید.
فتق کشاله ران (هرنی اینگوینال) چیست؟
 وقتی عضلات پایین شکم ضعیف باشند، روده ها از ناحیه کشاله ران بیرون زدگی پیدا می کنند. در نتیجه یک برآمدگی در کشاله ران طاهر می شود. این برآمدگی گاهی اوقات دردناک است. فتق کشاله ران (هرنی اینگوینال)در مردان شایع تر است.
علائم فتق کشاله ران(هرنی اینگوینال) چیست؟
1-      برآمدگی کشاله ران (یک طرف یا هر دو طرف)
2-      سوزش درد در محل برآمدگی
3-      درد کشاله ران بویژه وقتی سرفه می کنید، دولا می شوید یا جسم سنگینی را بلند می کنید.
4-      در مردان ممکن است درد به بیضه ها تیر بکشد.
علت فتق کشاله ران (هرنی اینگوینال) چیست؟
1-      ناحیه ضعیف عضلانی از ابتدای تولد وجود داشته است.
2-      بلند کردن اجسام سنگین
3-      زور زدن طولانی مدت هنگام دفع مدفوع به علت یبوست
4-      زور زدن طولانی مدت هنگام ادرار کردن به دلیل بزرگی پروستات
5-      حاملگی
6-      اضافه وزن
7-      جمع شدن مایع در شکم (آسیت)
عوارض فتق کشاله ران (هرنی اینگوینال) چیست؟
ممکن است روده در سوراخ فتق گیر کند و نتواند به داخل شکم برگردد. در این حالت برجستگی کشاله ران کاملا متورم و دردناک است. احتمال دارد روده ها سیاه (گانگرن) شوند و زندگی شما به خطر بیفتد.
تشخیص فتق کشاله ران (هرنی اینگوینال)  چگونه انجام می شود؟
تشخیص فتق کشاله ران با معاینه پزشک (معمولا متخصص جراحی عمومی) انجام می شود. نیاز به آزمایش دیگری وجود ندارد. گاهی از اوقات انجام سونوگرافی توصیه می گردد.
درمان فتق کشاله ران (هرنی اینگوینال)  چیست؟
فتق کشاله ران بخودی خود خطرناک نیست، ولی فتق کشاله ران بهبود نمی یابد یا ناپدید نمی شود. فتق کشاله ران می تواند به عوارض مرگ آوری منجر شود. به همین دلیل، پزشک شما پیشنهاد می کند که ترمیم جراحی فتق کشاله ران انجام شود. ترمیم فتق کشاله ران یک جراحی رایج و ساده است.
فتق کشاله ران در زنان
شیوع فتق کشاله ران در زنان بسیار کمتر از مردان است ( 10% موارد ترمیم فتق در زنان صورت میگیرد) اما تعداد مطلق آن با توجه به شیوع بیماری , کماکان بالا می باشد. شایعترین فتق کشاله ران در زنان از نوع فتق اینگواینال غیر مستقیم است، هر چند که شیوع فتق فمورال در زنان 10 برابر مرداناست ( 10% در مقابل 1% ).
فتق اینگواینال مستقیم در زنان بسیار نادر و فقط در حد گزارش استپوست لابیوم بزرگ در زنان به گونه ای است که معاینه کانال اینگواینال به سادگی امکان پذیر نمی باشد و لذا تشخیص فتق های پنهان و علت واقعی در کشاله ران در زنان دشوار است.
دلیل عمل جراحی در زنان و مردان یکسان است. درمان انتظاری در مورد فتق فمورال هیچ جایگاهی ندارد( به دلیل احتمال زیاد گیر افتادن یا اختناق فتق فمورال). شیوع فتق کشاله ران در دوران بارداری 1 مورد در هر 1000-3000  بارداری است. بهترین برخورد با فتق های دوران حاملگی به صورت درمان انتظاری است و ترمیم فتق پس از تکمیل دوره حاملگی صورت میگیرد.

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان