مزایا و معایب روش ‌های درمانی بی اختیاری ادراری

 مزایا و معایب روش ‌های درمانی بی اختیاری ادراری
جراحی:

هم گران است و هم به دوره نقاهت طولانی نیاز دارد، به علاوه این روش برای همه بیماران مناسب نیست.

روش دارو درمانی:

علاوه بر گران بودن می ‌تواند اثرات جانبی متعددی داشته باشد (مثل گیجی، خستگی و کوفتگی و مشکلات تنفسی).

بیوفیدبک:

این روش نیز شدیداً به تمرینات فرد و توانایی او برای تمرکز بر روی ماهیچه ‌های ناحیه تحتانی لگن و نیز تمایل او به ادامه این تمرینات در خانه بستگی دارد.

روش الکترونیکی:

یک روش تهاجمی است زیرا فرد باید بتواند وجود یک Probe که معمولاً غیرقابل تحمل و حتی دردآور است را تحمل کند.

روش کاتریزاسیون Catheterization:

نیز معمولاً به عفونت لوله ادراری و از دست رفتن تحرک منجر می ‌شود.

روش درمانی جدید
روش نئو کنترل

روش درمانی که اخیراً ارائه شده؛ مغناطیسی درمانی یا تحریک توسط میدان مغناطیسی خارج از بدن است که در درمان هر سه نوع بی ‌اختیاری در زنان موثر بوده و تاکنون هیچ اثر جانبی برای آن شناخته نشده است. این روش غیرتهاجمی و بدون درد است و در حالی انجام می ‌شود که بیمار حتی به درآوردن لباس خود نیازی ندارد. به این روش “نئوکنترل” می ‌گویند.

اداره دارو و غذای آمریکا مجوز استفاده از این سیستم را برای همه انواع بی ‌اختیاری‌ها در زنان داده است. البته این سیستم برای بی‌اختیاری از نوع لبریزی (Over Flow) طراحی نشده است و بیماران باید با پزشک مشورت کنند که آیا این روش حتما برای درمان آن ها مناسب هست یا نه؟ برای این که معلوم شود آیا نئوکنترل Neo control بی‌اختیاری را به طور دائم درمان کرده یا نه؟ نیاز به پی‌ گیری ‌های بیشتری است. در حال حاضر نتایج به دست آمده نشان می‌ دهد بیشتر بیماران حتی پس از 18 ماه بعد از درمان با این روش، از این روش راضی هستند.

هزینه روش درمانی نئوکنترل Neo control در مقایسه با دیگر روش‌ ها قابل مقایسه نبوده و بسیار ارزان ‌تر است.

به جز موارد زیر، بیشتر افراد می ‌توانند بدون هیچ عارضه از آن استفاده کنند:

الف) خانم‌های باردار یا مشکوک به بارداری.

ب) کسانی که دارای پروتزهای لگنی هستند.

ج) افرادی که از وسایل الکتریکی قلبی مثل پیس‌ میکر(Pacemaker) استفاده می ‌کنند.

د) کسانی که دارای آریتمی یا نامنظمی ریتم قلبی هستند باید تنها پس از تایید پزشک اقدام به استفاده از این روش درمانی نمایند.

این نکته قابل ذکر است که این روش درمانی به عنوان روش مکمل در کنار سایر روش‌های درمانی مثلا جراحی و… می ‌تواند انجام شود تا بیمار جواب موثرتر و قابل قبول تری بگیرد.

این روش به خصوص در خانم ‌هایی که تازه زایمان کرده‌اند به عنوان روشی موثر جهت بازگرداندن عضلات کف لگن، رحم و مثانه و ضعیف اولیه و جلوگیری از یکی از مهم ‌ترین مشکلات و عوارض زایمان است که “بی‌اختیاری ادراری” است، می‌ باشد. از طرفی کسانی که نمی ‌توانند هزینه‌ های سنگین عمل جراحی را پرداخت کنند و یا به علت سایر بیماری‌ ها، امکان بیهوشی و … برای آنان وجود ندارد نیز به خوبی می‌ توانند از این روش بهره‌مند شوند.

منبع: پرشین شاپ

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان