[sbu_post_image]
برخی از افراد در مسافرتها به دلیل رضایت نداشتن از سرویسهای بهداشتی ادرار خود را نگه میدارند که این امر موجب به وجود آمدن عفونت ادراری میشود.عفونتهای ادراری ممکن است قسمتهای تحتانی و یا فوقانی سیستم ادراری فرد را تحت تاثیر قرار دهد که هر کدام علائم و راههای درمانی خاص به خود را دارند.
علت عفونت ادراری
عواملی همچون میکروبهای ناحیه مقعد، یائسگی و در مردان بالای 50 سال بزرگی پروستات و همچنین قادر نبودن فرد برای تخلیه ادرار خود (در اثر تصادف و هر گونه بیماری) و باقی ماندن آن در مثانه، فعالیتهای جنسی و نیز نگه داشتن ادرار میتواند در بروز عفونتهای ادراری موثر باشند.
علایم عفونت ادراری
این علائم در قسمتهای تحتانی که شایع تر هستند خود را به صورت تکرر ادرار، احساس نداشتن توانایی در دفع ادرار و دفع آن به صورت قطره قطره و در کودکان به صورت شب ادراری و در قسمت فوقانی به صورت لرز و درد پهلو، تهوع و ادرار همراه با درد خود را نشان میدهد همچنین در نوزادان به صورت خوب شیر نخوردن و وزن نگرفتن کودک بروز میکند.
پیشگیری از عفونت ادراری
در خصوص راههای پیشگیری از بروز عفونتهای ادراری میتوان گفت عفونت ادراری در زنان به دلیل نوع آناتومی آلت تناسلی شایعتر است و به این منظور به آنها توصیه میشود در زمان شستن خود حرکت دست از جلو به عقب باشد و پس از آن خود را خشک کنند همچنین با انجام ورزشهایی مخصوص برای مقاوم کردن ناحیه پرینه میتوان از بروز آنها جلوگیری کرد.
در خانمهای جوان فعالیتهای جنسی میتواند یکی از علائم بروز عفونتهای ادراری باشد؛این افراد حتما بلافاصله بعد از نزدیکی باید مقدار زیادی ادرار دفع کنند.
برخی از افراد به دلیل اینکه سرویسهای بهداشتی رستوران، هتل و حتی محل کار خود را دوست ندارند ادرار خود را نگه میدارند که این امر منجر به باقی ماندن ادرار در مثانه میشود و آسیب جدی به کلیه فرد میرساند که به آنها توصیه میشود حتی در آلودهترین سرویسهای بهداشتی ادرار خود را دفع کنند.
از مصرف نابجای آنتی بیوتیک جدا خودداری شود به آن دلیل که میتواند خود باعث مقاوم شدن میکروبهای بیماریزا گردد.
منبع : iran-forum