بیاختیاری ادرار را از جمله شایعترین بیماریهای اورولوژی در زنان می باشد که باعث آزار آنها می شود،اما با ورزش می توان از این عارضه پیشگیری کرد.اما چه ورزش هایی؟
بیاختیاری ادرار را از جمله شایعترین بیماریهای اورولوژی زنان است و انجام منظم ورزشهای لگنی،پیادهروی و شنا به منظور تقویت عضلات لگن و جلوگیری از بیاختیاری ادراری،به زنان توصیه میشود كه از انجام ورزشهای سنگین به دلیل افزایش فشار بر كف لگن خودداری كنند.
علت بی اختیاری ادرار
بیاختیاری ادرار از جمله بیماریهای شایع اورولوژی زنان در سنین باروری است اغلب به دلیل شل شدن عضلات كف لگن به دنبال زایمانها،كنترل ادرار با مشكل مواجه میشود.به این ترتیب كه فشار به كف لگن و اختلال در گردن مثانه،دفع ادرار را با مشكل مواجه میكند.
عوارض بی اختیاری ادرار
تكرر ادرار و ادرارهای اورژانسی را از جمله عوارض بیاختیاری ادرار است به این ترتیب عطسه،سرفه،انجام حركات جهشی و افزایش فشار داخل شكم باعث ایجاد ضعف ادرار میشود.
با توجه به تستهای مارشال،شرح حال بیمار و علایم بیماری در مورد چگونگی درمان بیاختیاریهای ادرار تصمیمگیری میشود،علایم ادرار اورژانسی بی اختیاری ادرار در بیماران دیابتی شدیدتر میشود و بی اختیاری را به شكلی تركیبی تبدیل میكند و برای درمان آن علاوه بر جراحی،درمانهای خوراكی نیز باید در نظر گرفته شود.
در حال حاضر برای آن دسته از مبتلایان به بیاختیاری ادرار كه بیماریهای زمینهای دیگری ندارند نیز درمانهای خوراكی در نظر گرفته میشود.به این ترتیب پس از جراحی و رفع نقص آناتومیك، داروهای كاهش تكرر ادرار تجویز میشود و همچنین با آموزش ورزشهایی به بیمار به تدریج مصرف داروها كاهش مییابد و در جهت كنترل بیشتر تلاش میشود.
انجام ورزشهای لگنی چه در زمان قبل از ازدواج و چه پس از آن،به منظور تقویت عضلات لگن و جلوگیری از بیاختیاری ادراریمفید است.به این منظور علاوه بر ورزش های لگنی،پیادهروی،شنا و فشار متقابل بر روی هر پا توصیه میشود.این چنین ورزش هایی در كاهش علایم این بیماران چه مجرد و چه متاهل بسیار مفید است.
منبع : سیمرغ