ویتامینD و سرطان پروستات

 [sbu_post_image]

از کمبـود ویتـامـین D تا سـرطـان پـروسـتـات

اصولا مواد غذایی که رنگ های قرمز، بنفش و سبز تیره دارند یا به عبارت دیگر پررنگ ترند مانند انگور سیاه و قرمز، آلو سیاه، کلم قرمز، توت فرنگی، شاتوت، گوجه فرنگی، سویا (نه فرآورده های آن) و هویج حاوی آنتی اکسیدان های بالایی هستند. ثابت شده این گونه مواد غذایی که به مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان دارند در پیشگیری و کنترل برخی از بیماری ها از جمله سرطان پروستات تاثیرگذارند…

در حقیقت عوامل آنتی اکسیدانی موجود در مواد غذایی، واکنش های رادیکال آزاد یا اکسیدکننده را که شروع کننده سرطان هستند، متوقف یا کند می کنند یعنی شروع بیماری پروستات را به تعویق می اندازند یا اگر فردی مبتلا به بیماری باشد سرعت پیشرفت آن را کند می کنند.

توصیه می شود آقایان بالای ۵۰ سال که بیشتر در معرض ابتلا به بیماری پروستات هستند، مصرف حداقل ۳ تا ۵ بار در روز میوه و سبزی را در برنامه غذایی خود بگنجانند و توجه داشته باشند که هر چقدر میوه انتخابی آنها رنگ تیره تری داشته باشد به روند کندشدن بیماری شان کمک بیشتری می کند.

از طرفی دیگر در بحث تغذیه، کمبود ویتامین D نیز امکان ابتلا به بیماری پروستات را افزایش می دهد. اگرچه بیماری سرطان پروستات قابل درمان نیست اما برای کنترل آن توصیه می شود آقایانی که مشکل خاصی از نظر جسمی ندارند، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در روز در هوای آفتابی در صورتی که هوا ابری و آلوده نباشد پیاده روی کنند. مواد غذایی حاوی ویتامین D مصرف کنند اما با توجه به اینکه دریافت مقدار زیاد ویتامین D نیز باعث اختلالاتی در بدن می شود، بهتر است که با توجه به نظر متخصص تغذیه، رژیم غذایی داشته باشند. همچنین لازم است در صورتی که با تشخیص پزشک سطح سرمی ویتامین D بدنشان از مقدار مشخص شده کمتر باشد، از مکمل های ویتامین D استفاده کنند.

منبع : بیتوته

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان