پروستاتکتومي و انجام آن توسط روبوت ها

[sbu_post_image]

پروستاتکتومي (برداشتن تمام يا قسمتي از پروستات) به علل مختلفي انجام مي‌شود. اين عمل ممکن است عوارضي چون بي‌اختياري ادرار و اشکال در نعوظ ايجاد کند. هنگامي که از نظر پزشک معالج انجام اين عمل اجتناب ناپذير است، سالمند بايد حتماً درباره‌ي نگرانيهاي خود در رابطه با عوارض ذکر شده با وي صحبت کرده و درباره‌ي نوع عمل اطلاع کافي به دست آورد. با حفظ اعصاب دخيل در عمل جنسي تاحد زيادي اين عوارض کاهش خواهد يافت.

پروستاتکتومي توسط روبوت‌ها

نتايج حاصل از اولين مطالعه طولاني‌مدت روي بيماران مبتلا به سرطان پروستات که توسط روبوت‌ها جراحي شده بودند، نشان داد که اين بيماران در يک پيگيري 5 ساله حدود 87 درصد موارد عود نداشته‌اند. نتايج حاصل از اين مطالعه که توسط ماني‌منون و همکاران‌اش در بيمارستان هنري‌فورد انجام شده در نشريه اورولوژي اروپا به چاپ رسيده است.
دکتر منون و همکارانش جزو اولين گروه‌هايي بودند که از اين روش براي درمان سرطان پروستات استفاده کردند و بنابراين قادر بودند که بيماران خود را براي مدت طولاني پيگيري کنند. انجام پروستاتکتومي راديکال در اين روش با کمک روبوت‌ها و به صورت اندک-تهاجمي صورت مي‌گيرد. مطالعات نشان دادند که در روش‌هاي سنتي پروستاتکتومي راديکال 35 درصد از مردان طي 10 سال دچار عود سرطان مي‌شوند. از سال 2000 ميلادي به بعد استفاده از روبوت‌ها براي جراحي پروستاتکتومي بسيار شايع شده اما تاکنون هيچ مطالعه‌اي براي تعيين نتايج بلندمدت حاصل از اين جراحي انجام نشده بود. دکتر منون و همکاران‌اش، 1384 بيمار را که از سال 2001 تا 2005 ميلادي توسط روبوت‌ها تحت عمل جراحي پروستاتکتومي قرار گرفته بودند، وارد مطالعه کردند. سن متوسط اين بيماران 60 سال بوده و هر 3 ماه در سال اول جراحي و هر 6 ماه در سال دوم جراحي ‌شده و سپس سالي يک بار براي کنترل عود سرطان مراجعه کرده بودند.
دکتر منون دراين‌باره مي‌گويد: «با توجه به مرگ‌ومير يک در هزار بيماران درمان شده با اين روش طي اين پيگيري طولاني‌مدت، مي‌توان ادعا کرد که اين روش براي درمان سرطان‌هاي پروستات لوکاليزه موفقيت‌آميز بوده است.» وي در ادامه عنوان کرد: «اگرچه مطالعه ما داراي محدوديت‌هايي بود اما پيگيري 5 ساله بيماران نشان داد که در 6/86 درصد بيماران شواهدي به نفع عود بيماري مشاهده نشده است.» در اين مطالعه تمام بيماران با يک نوع روبوت به نام داوينچي تحت عمل جراحي قرار گرفتند. در تمام اين بيماران يک برش بسيار کوچک در سطح شکم بيمار ايجاد شده و با انجام تصويربرداري سه بعدي و کنترل مراحل جراحي، پروستاتکتومي توسط تيم جراحي صورت گرفته است. اين پژوهشگران همچنين ادعا کردند که علاوه بر اينکه عود در اين بيماران کمتر بوده، طول مدت بستري بيماران هم پس از جراحي کمتر بوده و ميزان هزينه‌هاي بيمارستاني به شدت کاهش يافته است. همچنين با توجه به عود كم در بيماراني كه با اين روش درمان شده‌اند به طور كلي هزينه‌هاي ناشي از اين بيماري در سيستم بهداشتي-‌درماني كاهش مي‌يابد.

منابع: سایت پزشکی بالینی، سایت پزشکی امروز

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان