[sbu_post_image]
سیستیت بین بافتی
سیستیت بین بافتی یکی از بیماری های گیج کننده ای است که گاهی تشخیص آن سخت می شود. این حالت یک التهاب مزمن دیواره مثانه است که باعث درد لگن و مثانه به صورت مزمن می شود و همچنین می تواند باعث کاهش گنجایش مثانه شده و درنتیجه باعث شود، فرد بیشتر به دستشویی برود. هیچ کس نمی داند علت این بیماری چیست؛ این حالت با عفونت دستگاه ادراری و عفونت مثانه متفاوت است زیرا در این حالت التهاب ناشی از عفونت نیست و آنتی بیوتیک ها نمی توانند در درمان موثر باشند. بعضی اوقات التهاب آن قدر شدید و وخیم است که زخم هایی در دیواره مثانه ایجاد می کند. این حالت در زنان شایع تر و در واقع ۹۰درصد از موارد آن در زنان رخ می دهد. بعضی پزشکان معتقدند، این حالت یک بیماری اتولیمون است که پس از یک عفونت مثانه رخ می دهد اما برخی دیگر می گویند، موادی که در ادرار وجود دارد می تواند باعث صدمه خوردن جداره مثانه شود. برای این مشکل هنوز درمانی کشف نشده اما گاهی ممکن است علائم بدون هیچ درمانی برطرف شوند، گاهی هم علائم برای مدتی برطرف می شوند اما بعد دوباره پیدا می شوند. گاهی حتی ممکن است بین دوره های بیماری فاصله های چند ساله ای وجود داشته باشد.
تکررادرار
علائم سیستیت بین بافتی شامل درد لگن، احساس فشار، درد مثانه در لمس و درد شدید و مداوم در مثانه و کل لگن است. فرد ممکن است، احساس تکرر ادرار و فوریت داشته باشند.
زنانی که دچار حالت بسیار شدید سیستیت بین بافتی می شوند ممکن است روزی ۶۰ تا 80 بار به دست شویی بروند. در برخی بیماران پرشدن مثانه و در برخی دیگر خالی شدن آن باعث ایجاد درد می شود. به طور معمول درد طی روزهای دوره ماهانه شدید تر می شود. تشخیص این حالت به وسیله سیستوسکوپی است.
درمان سیستیت بین بافتی با داروی پنتوزان پلی سولفات
برخی داروها در زنان مبتلا به سیستیت بین بافتی مفید بوده است مثلا پنتوزان پلی سولفات و مسکن هایی مثل ایبوپروفن و داروهای ضدافسردگی و حتی در برخی موارد، داروهای آنتی هیستامین. پزشکان در کنار تجویز دارو ممکن است تغییراتی را هم در رژیم های غذایی افراد منظور کنند. در موارد شدیدتر هم ممکن است اعمالی مثل تحریک الکتریکی مثانه یا عمل های جراحی ترمیمی، لازم شود.هنوز مطالعات جامع و کاملی در مورد تاثیر رژیم های غذایی روی حالت سیستیت بین بافتی انجام نگرفته است اما مشاهدات حاکی از آنست که گوجه فرنگی، انواع سس ها، شکلات ها، نوشیدنی ها و مایعات حاوی کافئین و غذاهای حاوی چربی بالا علائم را در آن ها تشدید می بخشند، در گروهی دیگر هم خوردن هرگونه نوشیدن یا غذاهای حاوی قندهای مصنوعی به شدت علائم را بدتر می کند. به هر حال باید از هرچیزی که علائم را بدتر می کند پرهیز کنید. برخی پزشکان معتقدند، کسانی که رژیم غذایی آن ها شامل چند وعده غذایی کم حجم و از گروه های مختلف غذایی باشد، علائم و دردهای کمتری را تجربه خواهند کرد.
برگرفته از سایت تبیان