درمان ناتوانی جنسی

[sbu_post_image]

 

تشخیص ناتوانی جنسی

اقدامات تشخیصی عبارتند از : استفاده از سابقه پزشکی و جنسی بیمار، معاینه فیزیکی( از نظر وجود مش کل  در دستگاه عصبی، خصوصیات ثانویه جنسی  مانند الگوی موهای ناحیه تناسلی یا ریش و سبیل، مشکلات گردش خون، ویژگی غیرعادی آلت)، تست های آزمایشگاهی(شمارش گلبول ها، آزمایش ادرار، چربی خون و اندازه گیری کراتینین و آنزیم های کبدی اندازه گیری تستوسترون خون)و معاینه روانی اجتماعی(همسر بیمار  نیز باید مورد بررسی قرار گیرد).

درمان ناتوانی جنسی

درمان اختصاصی اختلال نعوظ به وسیله پزشک و برمبنای موارد زیر مشخص  می شود:* سن، چگونگی سلامتی کلی  و سابقه پزشکی بیمار* میزان گسترش بیماری* تحمل بیمار نسبت  به داروها، اقدامات جراحی یا درمان های دیگر* انتظارات درباره  سیر بیماری* اولویت های مورد نظر بیمار.

بعضی درمان های مورد استفاده در اختلال نعوظ عبارتند از:* سیلدِ نافیل سیترات(ویاگرا)- داروی  Sildenafil citrate(Viagra) نخستین  درمان غیرجراحی تأیید شده برای اختلال نعوظ  است. این دارو نیاز به تزریق یا داخل  کردن از طریق آلت ندارد و در سال 1998 به تأیید اداره غذا و داروی ایالات متحده(FDA ) رسیده است. ویاگرا به  طور مستقیم موجب نعوظ  نمی شود بلکه بر پاسخ به تحریک جنسی تأثیر  می گذارد.

نکته:در صورت استفاده از ویاگرا  به موارد  زیر توجه کنید:

1 . اگر داروهای حاوی نیترات، مثل نیتروگلیسیرن مصرف  می کنید نباید از ویاگرا استفاده نمایید  زیرا ممکن است فشارخونتان به شدت کاهش یابد.2 . زنان و کودکان نباید از ویاگرا استفاده کنند. 3 . علت اختلال در نعوظ باید به وسیله پزشک  و با استفاده از سابقه پزشکی و معاینه  فیزیکی تعیین  شود. 4 . مردان مبتلا به نعوظ پیوسته(مثلاً در بیماری کم خونی سلول داسی، لوسمی یا میلوم متعدد) یا مردانی که شکل آلت آنها غیر طبیعی  است نباید از ویاگرا استفاده کنند.5 .نام داروهایی که مصرف  میکنید(از جمله داروهای بدون نیاز به نسخه) را به پزشک اعلام نمایید زیرا ممکن است با ویاگرا تداخل داشته باشد.6 . مصرف ویاگرا، توأم با سایر داروهای مخصوص اختلال نعوظ مورد مطالعه قرار نگرفته است. بنابراین مصرف توأم این داروها توصیه نمی شود.

درمان هورمونی ناتوانی جنسی

درمان جایگزین هورمونی – ممکن است درمان جایگزین با تستوسترون موجب  افزایش انرژی، خلق و خو و تراکم استخوان، افزایش توده عضلانی و وزن و افزایش میل جنسی در مردان مسنی که دچار کاهش تستوسترون هستند شوند. در مردان دارای میزان طبیعی تسوسترون( در ارتباط با گروه سنی) تجویز تستوسترون توصیه نمی شود زیرا می تواند به بزرگی پروستات و سایر عوارض بیانجامد.

ایمپلنت (کاشت)آلت

 انوع ایمپلنت آلت

3 نوع ایمپلنت آلت وجود دارد که عبارتند از: 1 –  پمپ هیدرولیک( یک پمپ و 2 سیلندر در داخل فضاهای نعوظی  آلت  قرار داده می شود که با آزاد کردن محلول سالین موجب نعوظ آلت می شود.

 با خارج کردن محلول سالین، آلت به وضعیت عادی برمی گردد.) 2 – پروتز(دو استوانه نیمه  سخت ولی قابل خم  شدن در داخل فضاهای نعوظی آلت قرار می گیرند و می توان آنها را در وضعیت نعوظی یا غیر نعوظی قرارداد). 3 – بلوک های پلاستیک نرم( این  بلوک ها  در  داخل فضاهای نعوظی الت قرار می گیرند و می توان با استفاده از کابلی که از آنها عبور  می کند آنها را باد کرد و یادوباره  به حالت عادی برگرداند). معمولاً عفونت، شایع ترین علت ناموفق بودن ایمپلنت آلت است و با مصرف آنتی بیوتیک برطرف  می شود. در بعضی موارد باید ایمپلنت جدیدی را جایگزین کرد.

نکته: * برقرار کردن ارتباط کلامی واضح با همسر، در موارد وجود اختلال نعوظ نقش مهمی دارد. بعضی  از زوج ها همراه با هم برای درمان مراجعه می کنند ولی برخی دیگر از آقایان ترجیح می دهند بدون اطلاع همسرخود به پزشک مراجعه نمایند. عدم ارتباط و همکاریهمسر، نخستین مانع در راه درمان ناتوانی جنسی است و می تواند موجب طولانی شدن مشکل شود. ناتوانی در نعوظ  می تواند تأثیر عمیقی بر مرد داشته باشد، در حالی که اختلال نعوظ معمولاً به طور مؤثر و بی خطر قابل درمان است.

نکته: * مطالعات نشان داده اند که احتمال بروز ناتوانی جنسی در مردانی که به طور دایم و متوسط ورزش  می کنند کمتر از سایر آقایان است. از سوی  دیگرانجام ورزش های شدید و بیش از حد می تواند موجب ناتوانی جنسی شود.

منبع: کتاب راهنمای پزشکی خانواده- پروستات و بیماری های آن

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان