تشخیص تکرر ادرار و علائم آن

[sbu_post_image]

مسلما ایجاد کوچک ترین تغییری در وضع دفع ادرار می تواند نشانه ای مهم و جدی باشد؛ نشانه ای که نباید بسادگی از کنار آن گذشت. در این میان، افزایش تعداد دفعات دفع ادرار یکی از شایع ترین و مهم ترین مسائلی است که می تواند افراد را درگیر کند. این بیماری زن، مرد، کودک و بزرگسال هم نمی شناسد و ممکن است برای تمام افراد ایجاد شود. شاید شما خودتان چنین وضعی را تجربه کرده باشید یا میان دوستان و اطرفیانتان کسانی را بشناسید که دائم باید برای دفع ادرار خودشان را به دستشویی برسانند و از تکرر ادرار رنج می برند، اما این که چنین مشکلی چرا ایجاد شده و برای درمان آن چکار باید کرد، موضوعی است که حتما به بررسی و پیگیری دقیق تر نیاز دارد و تنها کاری که از دست بیمار برمی آید، مراجعه به پزشک و پیگیری اقدامات اوست.

علائم تکرر ادرار


با فرا رسیدن فصل سرد سال، تعریق بدن كم صورت می‌گیرد و در نتیجه به میزان ادرار افزوده می‌شود و گاهی نیز ترس، استرس، اسپاسم گردنه مثانه و…. باعث بروز حجم زیاد ادرار می‌شوند، ولی در دیابت بی‌مزه با توجه این كه شخص به دفعات فراوان ادرار می‌كند، فرد مبتلا تا 10 لیتر آب در روز می‌نوشد و وقتی به هوش باشد صدمه‌ای برای بدن نخواهد داشت، اما اگر شخص دچار بی‌هوشی شود، دیگر توان نوشیدن و جبران آب دفع شده از بدن را نخواهد داشت.

 یكی از مهم‌ترین تغییراتی كه در بیماران دیابت بی‌مزه رخ می‌دهد را پایین آمدن وزن مخصوص ادرار صبحگاهی ذكر می‌كند. به عنوان مثال اگر وزن مخصوص ادرار صبحگاهی 030/1 باشد، در این بیماران وزن بسیار پایین‌تر است.

تشخیص تکرر ادرار


بستری كردن و تشنه نگه داشتن بیمار برای چند ساعت و غلیظ نشدن ادرار در این مدت، دلیل محكمی برای تشخیص این بیماری است.

برای درمان این بیماری، هورمون مورد نظر تهیه شده و همانند قطره بینی یا اسپری مصرف می‌شود و از آنجا كه هورمون DDAVP بسیار كوچك است، از طریق استنشاق مخاط بینی جذب و اثرگذار است، ولی اگر این بیماری بر اثر اختلال در كلیه باشد، باید ابتدا بیماری كلیوی درمان شود.

 معمولا درمان بیماری تا آخر عمر است و بیمار باید همیشه از قطره استفاده كند. گاهی در ایام حاملگی شاهد تشدید بیماری هستیم كه بنابه صلاح پزشك متخصص دوز دارو تغییر می‌كند، ولی آنچه در این بیماری اهمیت دارد، آن است كه هر قدر از این دارو كمتر خورده شود و كمتر آب نوشیده شود، كلیه جذب بهتری خواهد داشت.

علل تکرر ادرار

– تضعیف عضلات مثانه،

– عفونت پروستات و بزرگ شدن آن

– عفونت مثانه ، کلیه و یا واژن

– داروها و غذاهای ادرار آور و مصرف زیاد ویتامین B2  و C و پرنوشی

– میگرن

– آسیب به کبد

–  فشار رحم در حال رشد به مثانه در زنان باردار

– انتقال عفونت مقعدی به دستگاه دفع ادرار ( بیشتر در بانوان )

– سنگ‌های مثانه و کلیه

–  دیابت

 

منبع:سیمرغ.پرشین پرشیا.ترکمن

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان