تشخیص عفونتهای ادراری

[sbu_post_image]

سیستیت بینابینی، شرایط مزمن دردناکی است که در آن، مثانه ملتهب و تحریک می‌شود و در نتیجه فرد مجبور می‌شود که به طور مکرر ادرار کند و ادرار کردنش دردناک می‌باشد. سیستیت بینابینی علایمی شبیه سیستیت (عفونت باکتریایی مثانه) دارد، اما کشت ادرار از نظر باکتری منفی است و دادن آنتی‌بیوتیک معمولاً کمکی نمی‌کند. این عارضه درزنان شایع‌تر از مردان است.

تشخیص سیستیت بینابینی

بررسی اولیه تشخیصی عبارتند از: آزمایش ادرار (که معمولا طبیعی است) و معاینه لگن.

برای تشخیص این بیماری، باید بیماری‌هایی که علایمی شبیه این بیماری را دارند (مثل عفونت مثانه، مشکلات کلیوی، عفونت‌های مجرای تناسلی، آندومتریوز و بیماری‌های آمیزشی) از نظر پزشک رد شوند

اگر سایر بررسی‌ها منفی باشند، اغلب، انجام سیستوسکوپی توصیه می‌شود. در این روش از یک وسیله باریک که سر آن منبع نورانی قرار دارد، برای دیدن داخل مثانه استفاده می‌شود. همراه با انجام آن نمونه‌برداری نیز انجام می‌گیرد تا احیاناً اگر سرطان وجود داشته باشد مشخص شود. یک مزیت دیگر سیستوسکوپی این است که با انجام آن، غالبا علایم تخفیف می‌یابند، زیرا در سیستوسکپی، مثانه با آب پر و متسع می‌شود و ظرفیت آن افزایش می‌یابد.

عفونت مثانه درد و سوزش هنگام دفع ادرار و تمايل مکرر به دفع ادرار به مقدار اندک است. شما اغلب يک درد سوزشى را زير ناف در محلى که مثانه قرار دارد، احساس مى‌کنيد. تب و ادرار خونى شايع نيستند و در صورت بروز لازم است فوراً به پزشک مراجعه شود.

درمان عفونت مثانه

 مقادير زيادى آب بنوشيد و مثانه خود را تا حد امکان خالى کنيد. مصرف محلول نصف قاشق چايخورى جوش شيرين در نصف ليوان آب هر ۳ تا ۴ ساعت ممکن است به قليائى کردن ادرار شما کمک کند. اين درمان را بيش از ۴۸ ساعت ادامه ندهيد. پزشک ممکن است آنتى‌بيوتيک تجويز کند که فوراً علائم را برطرف مى‌کند. پزشک ممکن است يک مسکن ادرارى نيز تجويز کند که تنها تا زمان وجود سوزش ادرار مصرف مى‌شود. عفونت‌هاى مثانه در مردان انجام آزمايش‌هائى را براى کشف علت زمينه‌اى عفونت الزامى مى‌‌سازد.

پيشگيرى از عفونت مثانه

زنان بايد بعد از اجابت مزاج، خود را از جلو به عقب تميز کنند تا از تماس مواد مدفوعى با مهبل جلوگيرى کنند. زنان بعد از آميزش جنسى فوراً مثانهخود را خالى کنند تا باکترى‌هائى که ممکن است وارد پيشابراه شده باشند، با جريان ادرار شسته شوند.

تاثیر زغال اخته در درمان عفونت مثانه و ادرار

پزشکان حتی در تلاش برای به تصویب رساندن مصرف این میوه به همراه داروهای رایج به عنوان یک راه حل درمانی بدون عارضه جانبی هستند.

پزشکان به افرادی که از عفونت مثانه و مجاری ادراری رنج می برند خوردن میوه خاصی را توصیه می کنند.این میوه خاص که از قدیم پزشکان مصرف آن را برای جلوگیری از مشکلات مجاری ادراری توصیه کرده اند، میوه زغال اخته است. با بررسی ترکیبات شیمیایی موجود در میوه زغال اخته مشخص شد که در این ترکیبات نوعی مواد وجود دارد به نام PACS که می تواند قدرت و توان باکتری های مولد عفونت مثانه را از بین ببرد و مانع تکثیر و تجمع آنها در مثانه شود.

بررسی ها نشان می دهند: پزشکان حتی در تلاش برای به تصویب رساندن مصرف این میوه به همراه داروهای رایج به عنوان یک راه حل درمانی بدون عارضه جانبی هستند.

همینطور پزشکان به افراد سالم نیز توصیه می کنند تا از این میوه در صورت عدم داشتن منع پزشکی استفاده کنند، زیرا این میوه حتی باعث پیشگیری از بروز عفونت مجاری ادراری نیز می گردد و اثرش بلند مدت است.

منبع : متخصص اورولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان