توصیه‌هایی برای بیماران کلیوی در سفر

بیماران بعد از گذشت چهار ماه از پیوند کلیه، می‌توانند برنامه سفر خود را تحت نظر پزشک و با مصرف صحیح داروها داشته باشند.

  بیماران کلیوی به سه گروه کلی تقسیم‌بندی می‌شوند؛

آنهایی که سنگ کلیه دارند،

آنهایی که پیوند کلیه انجام داده‌‌اند،

و در نهایت، آنهایی که در حال دیالیزشدن هستند.

سفر کردن برای هر گروه از این بیماران می‌تواند شرایط خاص و متفاوتی داشته باشد که یک ‌به ‌یک آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

1- اگر شما جزو کسانی هستید که سنگ کلیه دارند، حتما می‌دانید که نوشیدن فراوان آب و مایعات از اهمیت زیادی برایتان برخوردار است. بنابراین حواستان باشد که در طول سفر، نوشیدن مایعات را پشت گوش نیندازید.

از یک رژیم کم‌نمک و کم‌پروتئین هم در طول سفرتان پیروی کنید و به بهانه تعطیلات، آجیل‌های شور یا کباب زیاد و ماهی‌ دودی را در برنامه غذایی‌تان نگنجانید.

2- شرایط سفر برای بیمارانی که پیوند کلیه انجام داده‌اند، نسبت به زمان عمل جراحی‌شان متفاوت است.

اگر شش ماه تا یک سال از پیوند کلیه‌تان می‌گذرد، دیگر با شرایط جدیدتان کنار آمده‌اید و تجربه لازم برای برخورد درست با مشکلتان را می‌دانید. به علاوه، شرایط ایمنی بدنتان هم بهتر است چون داروی کمتری مصرف می‌کنید و بحث نقص ایمنی در شما چندان پررنگ نیست.

بنابراین‌ می‌توانید بدون دغدغه و البته با نظر پزشکتان به مسافرت بروید.

مسافرت برای کسانی که کمتر از دو ماه از پیوند کلیه‌شان می‌گذرد، ممنوع است، چون سیستم ایمنی بدن این گروه از بیماران به خاطر مصرف داروهای فراوان، ضعیف است و امکان ابتلای آنها به بیماری‌های عفونی در اثر مسافرت بالا می‌رود

اگر دو ماه از پیوند کلیه بگذرد، بیماران می‌توانند تحت نظر پزشک‌شان به مسافرت‌های خیلی کوتاه – آن هم به مناطقی که بیماری‌های عفونی در آنها شایع نیست- بروند.

به طور کلی بعد از گذشت چهار ماه از پیوند، می‌توانند برنامه سفر خود را تحت نظر پزشک و با مصرف صحیح داروها داشته باشند.

3- اما در مورد بیمارانی که تحت دیالیز هستند، باید بگویم که این افراد نیاز به معرفی‌نامه برای مرکزی دارند که در ایام تعطیل می‌خواهند برای دیالیز شدن به آنجا بروند، مثلا اگر شما می‌خواهید به شیراز سفر کنید باید از مرکزی که در حال حاضر در آنجا دیالیز می‌شوید، یک معرفی‌نامه برای مرکز شیراز داشته باشید تا آنها پذیرای شما باشند.

راستی، حواستان باشد که مصرف مایعات شما بین هر دو دیالیز باید محدود باشد و نباید برنامه غذایی‌تان را به هم بزنید که برای دیالیز شدن دچار دردسر نشوید.

بنابراین، برای اینکه مدام دچار تشنگی نشوید و مجبور به نوشیدن آب فراوان و در نتیجه تجمع مایعات در بدنتان نباشید، بهتر است از خیر سفر به مناطق گرمسیری بگذرید تا گرمای هوا و نوشیدن آب زیاد بین دو دیالیز برنامه درمانی‌تان را به هم نزند.

ضمن اینکه شما هم باید مانند کسانی که پیوند کلیه انجام داده‌اند، حتما موضوع سفر را با پزشکتان در میان بگذارید و تحت نظر او به سفر بروید.

منبع: تبیان

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان