تومور و سرطان پروستات

 

[sbu_post_image]

بدن ما از ساختارهای بسیار ریزی تشکیل شده است که به آنها سلول می گویند . سلول ها را با چشمهایی عادی و غیر مسلح نمیتوان دید . گروه های سلول ، بافتها و اندام های بدن ما را تشکیل می دهند و هریک از آنها مانند مغز ، کبد ، ریه ها ، وظایف ویژه ای در متابولیزم ، یا سازواره های بدنی ما به عهده دارند .

سلول ها معمولا خود سازند . با نظم و ترتیب خاص منقسم می شوند ، رشد می کنند و مرمت و تعمیر بافت های بدن ما را نیز انجام می دهند . بیماری های گوناگون می توانند در این کار حیاتی و طبیعی سلولها از راههای مختلف اخلال نمایند .

بعضی اوقات رشد بی رویه بعضی از سلولهای بدن ما از کنترل خارج می شود و سبب برجستگی یا رویش تومور ( غده ) در قسمتهای مختلف بدن می شود . تومورهای ملایم و خوش خیم در ناحیه ی محدودی از بدن ما ماوا میگیرند یا به اصطلاح جا خوش می کنند .  و چنانچه تحت درمان قرار گیرند ( که معمولا جراحی است ) مشکل دیگری در بدن ما ایجاد نمی کنند .

سرطان ها و تومورهای بد خیم می توانند در اندامها و بافتهای  مجاور خود رخنه نموده و بسط و توسعه یابند . احتمال دارد که سلولهای سرطانی در خون بدن انسان وارد گردند و از این راه به قسمتهای دورتری ازبدن ما نقل مکان نمایند و تومورهایی جدید تشکیل دهند این عمل  سلول ها را (( دگردیسی )) یا گسترش از نقطه ای به نقطه ای دیگر بدن گویند . از طرفی ممکن است که این  سلولهای سرطانی در سیستم لنفاوی بدن ما که با عفونت ها مبارزه می کنند رخنه نمایند . سیستم لنفاوی بدن ما از یک سلسه غدد و لوله هایی که به تمام بدن متصل است تشکیل شده است .

سرطان کلمه ای است که برای بسیاری از بیماریهای مختلف که علل وجودی گوناگون دارند و وروش درمان انها مختلف است بکار برده می شوند .

کلیه سرطانها را می توان تحت درمان قرار داد و لی همه آنها شفا یافتنی نیستند .

سرطان پروستات

 سرطان پروستات ممکن است باعث انسداد قسمت خروجی مجرا بشود و تخلیه ی ادراری را ایجاد بکند . امروزه یکی از شایع ترین سرطان ها در بدن سرطان پروستات است . امروزه در دنیا تمام مردان بالای پنجاه سال تستی بنام پی اس دی که برای سرطان پروستات است را انجام میدهند. و ما هم این را توصیه می کنیم که حداقل سالیانه یک بار تست بدهند . اگر سرطان پروستات به موقع تشخیص داده شود کاملا قابل درمان است. متاسفانه ما کسانی را می بینیم که مراجعه نمی کنند و این سرطان پروستات به استخوان هایشان منتشر میشود و آن موقع برای درمان دیر است.

تمام مردان بالای پنجاه سال باید تست بدهند و بخصوص مردانی که پدرشان در اثر سرطان پروستات فوت کرده است بالای چهل سال تست بدهند . چون آمار سرطان پروستات در این افراد 2 تا 3 برابر بیشتر از افراد عادی است .

منبع : راسخون

 

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان