[sbu_post_image]
بزرگ شدن پروستات
پروستات یكی از اعضای ویژه مردان است و پایینتر از مثانه و در لگن قرار گرفته است. پروستات قسمت ابتدایی مجرای ادراری مردان را احاطه میكند…
بزرگی خوش خیم پروستات، سرطان پروستات و عفونت پروستات از بیماریهای مهم پروستات هستند.
عوارض عدم درمان بزرگی پروستات
بزرگی خوش خیم پروستات بیماری شایع مردان مسن است. در اثر بزرگ شدن پروستات، مجرای ادرار تحت فشار قرار گرفته و راه خروجی ادرار مسدود میشود. شیوع این بیماری با افزایش سن بیشتر میشود؛ به طوری كه بیش از 50 درصد مردان بالای 50 سال و 90 درصد بیماران بالای 80 سال به بزرگی خوش خیم پروستات مبتلا هستند.
سرطان پروستات نوعی بیماری است كه در آن سلولهای بدخیم از بافتهای پروستات نشات میگیرد و به طور نامنظم و فزایندهای تكثیر و منجر به افزایش حجم در هریك از اجزای سلولی غده پروستات میشود.
علت ابتلا به سرطان پروستات هنوز ناشناخته است اما تحقیقات آماری و بالینی،روند بدخیمی بیماری سرطان پروستات را به عواملی چون سن،ژنتیك، هورمونی،تغذیه، مواد شیمیایی و بیماریهای مقاربتی مرتبط میدانند.
ارتباط بین سرطان،رژیم غذایی و مكملهای تغذیهای متغیر است.از آنجا كه سرطان پروستات معمولا به آهستگی رشد میكند ولی میتواند مهلك باشد لذا رژیم غذایی مناسب نظیر غذاهای كمچرب و مبتنی بر غذاهای گیاهی میتواند در پیشگیری از این بیماری موثر باشد.
* مصرف میوهها و سبزیجات نقش مفیدی در پیشگیری از بسیاری از سرطانها دارد.این غذاها نهتنها ویتامینها،املاح و فیبر را فراهم میكنند بلكه وعدههای غذایی كمكالری و كمچربی را تامین میكنند.
* این احتمال وجود دارد كه مصرف كالری و چربی بیش از حد خطر سرطان پروستات را افزایش دهد و این به نوبه خود رشد سلولهای سرطانی پروستات را تحریك میكند.
* از سوی دیگر خوردن محصولات گوجهفرنگی یا دیگر غذاهای غنی از لیكوپن مانند هندوانه و گریپفروت خطر ابتلا به سرطان پروستات را كمتر میكند. بیشترین لیكوپن در فرآوردههای گوجهفرنگی پخته شده مانند سوپ گوجهفرنگی و سس اسپاگتی میباشد.گوجهفرنگی نپخته از لیكوپن كمتری برخوردار است.
* سیر هم در كاهش ابتلا به سرطان پروستات موثر است.تركیبات سولفور موجود در سیر عمل ایمنی را افزایش میدهند و این به مبارزه با رشد تومور كمك میكند. این تركیبات گسترش سلولهای سرطانی را كاهش داده و تولید آنزیمهایی را كه به از بین بردن تركیبات سرطانزا كمك میكند، افزایش میدهد.
* فرآوردههای سویا نیز به دلیل دارا بودن ایزوفلاونها احتمال خطر سرطان پروستات را كاهش میدهند.
* چای سبز هم حاوی تركیباتی است كه فعالیت آنزیمهای ضروری برای رشد سرطان را مهار میكند.
* همچنین طی تحقیقاتی مشخص شده است كه فلفل تند میتواند مانع از رشد سلولهای سرطانی در مبتلایان به سرطان پروستات شود.
* مصرف نوشیدنیهای الكلی هم خطر ابتلا به سرطان پروستات را تشدید میكند.
* احتمال بروز سرطان پروستات در مردانی كه الكل مصرف میكنند 20 درصد بیشتر از مردانی است كه از مصرف این نوشیدنیها خودداری میكنند
منبع : سیمرغ