سرطان بیضه، واریس بیضه

[sbu_post_image]

جراحی واریس عروق بیضه

در واریکوسلکتومی اقدام به بستن وریدهای بیضه مبتلا می‌باشد که پس از بسته شدن این وریدها به تدریج به دلیل عدم حرکت خون، وریدهای بسته شده کوچک شده و از بین می‌رود و بیماری بر طرف می‌گردد این اقدام از طریق برش کوچکی بر روی پوست شکم به طول 4-2 cm قابل انجام است. روش‌های جدید جراحی نیز یکی بسته شدن رگها از طریق کاتتریزاسیون وریدی است. بسته شدن رگ‌های مبتلا که هزینه بالایی را نیاز دارد و درصد موفقیت آن کم است ولی به شکل سرپایی و با کمترین درد انجام می‌شود. روش دیگر لاپاروسکوپی است و روش سوم میکروسرجری بوده که به عقیده بسیاری بهترین روش جراحی واریکوسلکتومی می باشد. امتیاز این روش بزرگنمایی حین جراحی و دسترسی به تمامی وریدهای فرعی است ولی مدت زمان عمل طولانی‌تر و از نظر تکنیکی نیز مشکل می‌باشد.

بطور طبیعی هر مردی دارای دو بیضه ، یا خایه یا تخم است که در کیسه ی بیضه اش جای گرفته است هریک ازاین بیضه ها حاوی لوله هایی چنبره ای ، بسیار تنگ ، و منی ساز است که در درون آنها سلولهای تناسلی ، یا مولد ، تقسیم می شوند بالغ می شوند و سرانجام منی مرد را تشکیل می دهند منی های تشکیل شده در زائده ای طویل و باریک عقب بیضه که شامل مجاری خروجی منی است انبار و ذخیره می شود و از آن محل بوسیله ی طناب منوی بدرون آلت مرد فرستاده می شود تا بهنگام دست دادن انزال خارج شود .

از زمانی که پسری به حد بلوغ رسد در دستگاههای بدنی وی منی ساخته می شود .

بیضه ها علاوه بر منی هورمون مردانه مردانه یی بنام (( تستوسترون )) می سازند که این هورمون علت پیدایش تغییرات درمردان منجمله کلفتی صدا و رویش ریش آنان است .

در ناحیه ای از بدن در اطراف خایه ها و شکم بسیاری از غدد لنفاوی و مجاری وجود دارند که در تخلیه مایعات از بافتها به گردش خون فعالیت دارند .

درمان سرطان بیضه

تنها راهی که با آن می توان سرطان بیضه را درمان کرد و نوع سلولهای درون آن را تشخیص داد عمل   ارکیدکتومی ، عمل جراحی است که بوسیله ی آن و با بیهوشی کامل بیضه ی بیمار را برمیدارند این کار ضمنا اولین گام در راه درمان سرطان بیضه نیزمی باشد .

احتمال دارد که برای این جراحی لازم شود که شما بین دو یا سه روز در بیمارستان بستری گردید .

سلولهای بیضه را در زیر میکروسکوپ آزمایش می کنند . هنگامیکه به وجود نوعی سرطان مشکوک باشند یک ( نمونه ای از سلول ها ) برای آزمایشات بعدی می گیرند در هر حال در صورت موجود بودن سرطان بیضه احتمال آنکه بیماری به سایر قسمت های بدن سرایت کند همواره موجود است تنها راه بدون خطری که می توان بیماری را تاکید کرد همین عمل (( ارکیدکتومی )) است .

نوع تومور که تشخیص داده شده و معلوم شد که از نوع (( سمینوما )) یا (( تراتوما)) است و آیا پیشرفت خود به سایر قسمتهای بدن را شروع کرده است یا نه ؟ درمانهای بعدی را آغاز   می کنند پزشک ازشما میخواهد که خود را برای انجام آزمایشهایی حاضر کنید تا به وسیله ی آنها مراحل بیماری شما را تشخیص دهد و درمان شما را بر آن پایه متمرکز سازد .

این همان زمان نگران کننده و پر اضطراب برای شما خانواده و دوستان شماست تا می توانید از پزشک خود سوال کنید واهمه نداشته باشید سوال ها را تکرار کنید پزشک شما برای پاسخ دادن به شما آنجا نشسته است اگر جواب را نفهمیدید یا فراموش کردید دوباره بپرسید بعضی افراد به این نتیجه رسیده اند که اگر درد خودشان را با نزدیکترین افراد یا پزشکان درمیان گذارند این کار به آنها کمک می کند بنابراین شما هم این رویه را در پیش گیرید و بپرسید .

شیمی درمانی سرطان بیضه

معنای شیمی درمانی آن است که در نظر دارد شما با دارو درمان شوید معمولا شیمی درمانی را برای مردانی که (( تراتوما)) دارند تجویزمی کنند و هر از گاهی نیز برای (( سمینوما)) باردیگر برنامه ای انفرادی مخصوص خود شما برای شما طرح ریزی خواهد شد .

داروهایی که ازنوع کیتوتوایکسیک هستند سلولهای سرطانی را از بین می برند این داروها با رویش و نیروی منقسم شونده ی سرطان مبارزه می کنند به سلولهای سرطانی در حال گسترش و تولید تازه ای هستند خسارت وارد می کند این عمل داروها ممکن است تاثیراتی جانبی برروی بافتهای بدن داشته باشند که بیشتر آنها موقتی است علت آنست که بافتهای سالم بدم دوباره به سرعت رشد می کنند و به حالت طبیعی اولیه باز می گردند ولی باید گفت که در بعضی موارد این تاثیرات دائمی است حال چنانجه احتمالا این امر درباره ی شما صادق گردد پزشک آن را با شما درمیان خواهد گذاشت تا نظر شما را قبل از اقدام به این کار بداند .

چندین نوع دارو ازدسته ی کیوتوتوایکسیک وجود دارد که برای درمان سرطان بیضه از آن استفاده می کنند تاثیرات کلی یا جانبی دارو به وسیله ی پزشک ، یا پرستار برای شما توضیح داده خواهد شد .

داروهای مزبور را معمولا ا طریق تزریق در رگهای بازوی شما به بدن شما وارد می کنند ممکن است از طریق سرنگ (قطره) این کار را بکنند برای اینکار شما در بیمارستان بستری خواهید شد که مدت ان تا 1 هفته ممکن است به طول بانجامد بعضی ازتزریات هم هست که ممکن است آن را طی درمان طرح ریزی شده به طور سرپایی برای شما انجام دهند شیمی درمانی را معمولا با فاصله های معین طی چند ماه انجام می دهند .

در حین درمان آزمایشهای خون مرتبا از شما به عمل می آید که شامل نشانگر تومور نیز خواهد بود پزشک شما تحقیقات خودش را ادامه می دهد تا پیشرفت تدریجی شما را زیر نظر داشته باشد .

تزریق اداتاتست می گویند اداتا ایزوتوپی است ( ماده رادیو اکتیو) که آن را درون رگ تزریق می کنند معمولا این ماده دردرون جوی خون به تمام بدن می رسد و از طریق کلیه ها ان را ترک می کند پس از آنکه 3 ساعت از تزریق ماده ی رادیو اکتیو گذشت نمونه ای از خون گرفته می شود با اندازه گیری اینکه تا چه اندازه اداتا در خون باقی مانده است پزشک می تواند به شما بگوید که کلیه های شما تا چه حد خوب کار می کنند .

منبع : راهنمای پزشکی خانواده- پروستات و بیماری های آن

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان