[sbu_post_image]
کلسیم و کاهش خطر سرطان پروستات
سرطان پروستات یکی از سرطان های شایع در میان مردان است که عوامل رژیمی نقش مهمی در پیشگیری و کنترل این بیماری در مراحل مختلف دارند. یکی از ریزمغذی های بحث برانگیز در این زمینه کلسیم است، طی یک مطالعه محققین اثبات کرده اند که دریافت کلسیم از منابع غذایی باعث کاهش خطر بروز سرطان پروستات خواهد شد.
طی این مطالعه که با هدف بررسی ارتباط دریافت کلسیم و خطر بروز سرطان پروستات در میان مردان انجام شده است، 108 مرد با نتیجه بیوپسی مثبت سرطان پروستات و 161 مرد با نتیجه منفی بیوپسی و 237 مرد سالم مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه مورد شاهدی دریافت کلسیم رژیمی از طریق پرسشنامه ارزیابی شده و درجه شدت سرطان به صورت کم اثر(Gleason score <7)و پیشرفته (Gleason score ≥7)در نظر گرفته شد.
محققین بعد از مقایسه نمونه ها با گروه کنترل بیوپسی منفی و با گروه کنترل سالم، ارتباط معکوسی بین دریافت کلسیم از منابع غذایی و خطر سرطان پروستات مشاهده کردند. هم چنین مردانی که بیشترین دریافت کلسیم از منابع غذایی را داشتند با خطر کمتر سرطان پیشرفته مواجه بودند. نتایج به روشنی نشان داد کلسیم رژیم غذایی به طور معکوس با خطر سرطان پروستات در ارتباط است.
نکته عملی:این یافته ها نشان میدهد که در میان مردان دارای رژیم های حاوی میزان کلسیم متوسط تا کم، دریافت کافی کلسیم ممکن است خطر بروز سرطان پروستات در آنها را کاهش دهد. باید توجه داشت ارتباط بین سرطان و رژیم غذایی متغیر است و بهترین توصیه برای پیشگیری از این سرطان، ورزش کردن منظم، مصرف متعادل کالری و مواد مغذی و حفظ وزن سالم می باشد
رژيم غذايي با كلسيم بالا
خبرگزاري دانشجويان ايران – كرمانشاهبر اساس يافته هاي يك طرح تحقيقاتي جديد، وفور كلسيم در رژيم غذايي ممكن است فرد را در مقابل برخي سرطانها محافظت كند. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه كرمانشاه، اين پژوهش در خصوص نيم ميليون از زنان و مردان مسن صورت گرفت و نشان داد كه رژيمهاي غذايي با كلسيم فراوان مزاياي بيشتر براي افراد در قياس با مصرف قرصهاي كلسيم خواهد داشت. در اين پژوهش مردان به طور متوسط هزار و 530 ميليگرم و زنان هزار و 881 ميليگرم كلسيم دريافت مي كردند، مرداني كه بيشترين كلسيم را از از غذا در يافت مي كردند به ميزان 30، 20 و 16 درصد كمتر در خطر ابتلا به سرطان مري، گردن، سر و روده بزرگ قرار داشتند. از سوي ديگر زنانيكه از رژيم غذايي با كلسيم بالا استفاده مي كردند نيز 28 درصد كمتر از گروه دوم كه داراي مصرف كمتري بودند در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار داشتند. جان اندرسن، از متخصصين تغذيه دانشگاه كارولايناي شمالي در اين خصوص اظهار داشت: مطالعه بيش از نيم ميليون از موارد سرطاني، اين ايده را تقويت كرد كه كلسيم ممكن است تا حدودي زيادي مانع از سرطاني شدن سلولها شود. يي كيونگ پارك نويسنده اصلي اين طرح تحقيقاتي از انستيتوي ملي سرطان در اين خصوص اعتقاد دارد كه اگر چه نتايج كسب شده از اين تحقيق كاملا قابل اعتماد هستند اما مطالعات بيشتري جهت تاييد آن مورد نياز است.