علت سرطان کلیه، درمان سرطان کلیه

[sbu_post_image]

علت سرطان کلیه

هر چند علت ایجاد سرطان کلیه هنوز مشخص نشده است اما مسئله ژنتیک در ایجاد آن تاثیر می‌گذارد.

ایجاد سرطان کلیه، معلول فاکتورهای محیطی محسوب می‌شود، علاوه بر آن برخی موادغذایی و مواد شیمیایی در ایجاد این نوع سرطان موثر واقع می‌شود افرادی که در محیط‌های صنعتی کار می‌کنند یا در معرض دود و سیگار قرار دارند نیز نسبت به دیگران مستعد ابتلا به سرطان کلیه محسوب می‌شوند.

تاثیر مواد غذایی و شیمیایی در بروز سرطان زیاد است هر چند مطالعه دقیقی در خصوص تاثیر مواد شیمیایی و غذایی در بروز سرطان صورت نگرفته است اما این مسئله در افزایش میزان سرطان در جامعه ما اثر دارد، همچنین مواد غذایی حاوی ماده شیمیایی در بروز این مسئله بی تاثیر نیست.

داروهای مسکن و مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها بیشترین صدمه را به کلیه می زنند.

بیماری های کلیوی در جامعه افزایش یافته است مصرف اینگونه داروها باید به مجوز پرشکان صورت گیرد تا شهروندان کمتر دچار عوارض داروهای مسکن و آنتی بیوتیک ها شوند.

بیماری دیابت، فشار خون، سبک زندگی و تغذیه نامناسب از مهمترین علل بروز نارسایی مزمن کلیه است عفونت های کلیه، بیماری های خود ایمن، برخی از بیماری های مادرزادی و ژنتیکی هم می توانند در بروز این بیماری موثر باشند .

باتوجه به اینکه دیابت و فشار خون بیشتر در سنین بالا اتفاق می افتد در نتیجه افراد در سن بالاتر بیشتر شاهد بروز نارسایی کلیه خواهیم بود اما افراد از کودکی تا کهنسالی می توانند به این عارضه مبتلا شوند.

هرچه در کنترل و درمان دیابت، فشار خون و سایر مواردی که کلیه را درگیر می کنند موفق باشیم، این بیماری را کاهش دادیم .

لبنیات در حد معمول برای کسانی که سنگ کلیه دارند مضر نیست،رعایت رژیم غذایی کم نمک در پیشگیری سنگ کلیه موثر است.

افرادی که قرص های مکمل همانند کلسیم و یا ویتامین D مصرف می کنند بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند..

درمان سرطان کلیه

متاسفانه سرطان کلیه شیمی درمانی موثر ندارد و در مقابل پرتودرمانی نیز مقاوم است، بنابراین درمان در هر مرحله ای جراحی است. باید حداکثر سعی را کرد که تمام سرطان از بدن بیمار با جراحی خارج گردد. در جراحی برای سرطان کلیه هر آنچه که در داخل فاسیای کلیه وجود دارد که شامل غده آدرنال نیز می شود، درآورده می شود. پس از جراحی بیمار باید بطور دقیق تحت نظر باشد و دستورات پزشک را اجرا کند. معمولا در ابتدا هر شش ماه CT اسکن، عکس سینه و آزمایشات خون انجام می شوند.شانس عود سرطان پس از جراحی بخصوص در مراحل 3 و 4 زیاد است. اگر سرطان کلیه عود کرد باید مجددا جراحی شود. شایعترین محل عود، همان محل درآوردن کلیه می باشد. روی هم رفته 70 درصد بیماران مبتلا به سرطان کلیه 5 سال زنده می مانند ولی متاسفانه در مراحل پیشرفته از این میزان به مقدار زیادی کاسته می شود.

درمان عفونت كلیه‌ها

درمان بیماری با تجویز آنتی‌بیوتیك صورت می‌گیرد. پزشكان ترجیح می‌دهند تست‌های حساسیت میكروب به آنتی‌بیوتیك را نیز انجام دهند و در صورت لزوم دارو را عوض كنند.

دوره درمان 10 تا 14 روز ادامه دارد. بسته به حال عمومی و وضعیت بیمار پزشك تصمیم می‌گیرد كه بیمار در منزل درمان شود یا بستری گردد. در صورتی كه بیمار بدحال باشد حتما باید در بیمارستان بستری شود و آنتی‌بیوتیك تزریقی دریافت كند.در صورتی‌كه بیمار آنتی بیوتیك تزریقی بگیرد معمولا بعد از 5 – 3 روز آنتی‌بیوتیك خوراكی داده می‌شود و تا 14 روز ادامه پیدا می‌كند. اگر كشت خون بیمار مثبت باشد، دوره درمان طولانی‌تر خواهد بود.

در صورتی‌كه آنتی‌بیوتیك مناسبی تجویز شده باشد، علایم‌ و تب‌ بیمار پس‌ از 48 ساعت‌ درمان‌ آنتی‌بیوتیكی از بین می‌رود (هر چند باید درمان تا انتها ادامه یابد)‌، در غیر این صورت شاید تغییر آنتی‌بیوتیك‌ تجویزی‌ لازم‌ باشد.

گاهی نیز برای كاهش درد یا تب از مسكن استفاده می‌شود. به بیماران توصیه می‌شود تا برطرف‌ شدن‌ تب‌ و ناخوشی‌ در بستر استراحت‌ كنند و مایعات به اندازه كافی بنوشند (روزانه‌ حداقل‌ 2 لیتر) گاهی توصیه می‌شود جهت‌ اسیدی‌ شدن‌ ادرار از آب‌ آلبالوی‌ ترش‌ یا زغال‌اخته‌ و ویتامین ‌ث‌ استفاده‌ كنند.

پس از درمان عفونت لازم‌است اگر مشكل زمینه‌ای مانند انسداد مسیر ادراری، سنگ كلیه یا اختلال دستگاه ادراری وجود دارد این عوامل برطرف شوند. عفونت حاد كلیه در بالغین معمولا به خوبی به درمان پاسخ می‌دهد و اثر جوش‌خوردگی و ترمیم كلیوی یا آسیب پایدار بر جای نمی‌گذارد، ولی در كودكان به علت عدم تكامل رشد كلیه، عفونت كلیه می‌تواند آسیب شدید ایجاد كند و به‌طور دائم عملكرد كلیه را مختل كند.

عفونت كلیه یكی از بیماری‌های سخت است.این بیماری معمولا در اثر هجوم باكتری به كلیه اتفاق می‌افتد.علائم بیماری چیست و چه درمانی وجود دارد؟

  عفونت كلیه دو نوع حاد و مزمن دارد. عفونت كلیه یكی از اورژانس‌های پزشكی تلقی می‌شود و فرد نیازمند مراقبت‌های فوری پزشكی است. این‌ بیماری‌ می‌تواند هر دو جنس‌ را مبتلا سازد ولی‌ در همه‌ سنین‌ در خانم‌ها شایع‌تر است‌.

عفونت‌های‌ حاد كلیه‌ در مردان‌ در هر سنی‌ ممكن‌ است‌ حاكی‌ از وجود یك‌ بیماری‌ زمینه‌ای‌ مانند انسداد مجاری ، سنگ كلیه ، اختلالات‌ پروستات‌ یا تومور باشد.

به محض اينکه نوع باکترى توسط کشت ادرار تعيين شد، پزشک درمان آنتى‌بيوتيکى را شروع خواهد کرد. استراحت در بستر، غذاى ساده، و افزايش مصرف مايعات اقدامات حمايتى مهمى هستند. در کودکان و بالغانى که به‌طور مکرر دچار عفونت مى‌شوند، انجام پرتونگارى و احتمالاً مشاهدهٔ مستقيم مثانه از طريق لوله‌اى که داخل پيشابراه مى‌گردد (عملى که سيستوسکوپى خوانده مى‌شود)، ممکن است توصيه شود.

منبع : متخصص اورولوژی تهران

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان