درمان پروستات

[sbu_post_image]

درمان هیپرپلازی پروستات

اطلاعات حاصل از مطالعه اخیر نشان دادند که درمان با داروی جدید راپافلو (Rapaflo) می‌تواند باعث بهبود سریع و ماندگار علایم تحریکی و انسدادی ادراری در بیماران مبتلا به هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات شود…

نتایج حاصل از این مطالعات به تازگی در همایش سالیانه انجمن اورولوژی آمریکا مطرح شده است. اثرات این دارو سه تا چهار روز بعد از شروع درمان ظاهر می‌شود.

راپافلو که به نام سیلودوسین (Silodosin) نیز معروف است، نوعی مهارکننده انتخابی گیرنده‌های آلفا است که برای درمان علامتی در بیماران مبتلا به هیپرپلازی خوش‌خیم پروستات کاربرد دارد. یکی از عوارضی که این دارو در بیماران ایجاد کرده است بروز انزال رتروگرید است که موقت بوده و بیمار با قطع دارو بهبود پیدا می‌کند.

میزان بروز چنین عارضه‌ای که به قطع دارو شده منجرنشده، بسیار پایین بوده است. به نظر می‌رسد این دارو باعث شل شدن عضلات صاف در مجاری ادراری تحتانی می‌شود و در کنار بهبود علایم تحریکی و انسدادی بزرگی پروستات ممکن است انزال زودرس را نیز ایجاد کند.

انزال رتروگرید به علت اثر این دارو در شل کردن عضلات صاف بروز می‌کند. برای بیماران پیرتر مبتلا به بزرگی خوش‌خیم پروستات به نظر می‌رسد بهبود علایم ناراحت‌کننده تحریکی و انسدادی در برابر بروز عارضه‌ای مثل انزال رتروگرید ارزش داشته باشد.» در مطالعه‌ای که توسط این گروه تحقیقاتی انجام شده 923 بیمار مبتلا به بزرگی خوش‌خیم پروستات که در سن 50 سال یا بالاتر بوده وارد مطالعه شدند.

تمام این بیماران دچار علایم تحریکی و یا انسدادی بزرگی بودند و به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول دارونما و گروه دوم به میزان هشت میلی‌گرم راپافلو یک بار در روز به مدت 12 هفته دریافت کرد. بعد از تکمیل دوره درمان، علایم انسدادی و تحریکی بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت.

تمام علایم تحریکی و انسدادی به استثنای ناکچوری در بیمارانی که راپافلو استفاده کرده بودند به صورت معنی‌داری نسبت به گروه دارونما کاهش یافته بود و کاهش این علایم از سه تا چهار روز بعد از شروع دارو آغاز شده و طی12 هفته ادامه پیدا کرده بود.

از میان 466 بیماری که با راپافلو درمان شده بودند 131 نفر دچار انزال رتروگرید شدند، اما علایم تحریکی و انسدادی حتی در این بیماران هم بهبود داشت، بنابراین در هر دو گروه بیمارانی که انزال رتروگرید داشتند و بیمارانی که به این عارضه دچار شده بودند، بهبود علایم مشاهده گردید.

منبع : neurologists

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان