اختلالات ميل جنسي و كاهش ليبيدو
هم مردان و هم زنان به مشكلات جنسي دچار ميشوند و اين مشكل در جمعيت سالمند شايد بيشتر باشد، گرچه در تمام سنين ممكن است به وجود آيد و اين به علت مراقبتهاي بهداشتي ضعيف در دوران سالمندي است. بيشترين مشكل عملكرد جنسي در مردان، اختلال انزال است اما اختلال نعوظ و كاهش ميل جنسي نيز از مشكلات شايع است.
اختلال انزال
انزال زودهنگام يا زودرس كه پيش از آغاز فعاليت جنسي اتفاق ميافتد، انزال ديرهنگام يا ديررس كه برخلاف مورد قبلي است و بسيار دير اتفاق ميافتد و پس زدن انزال كه در اينباره به جاي خروج زودرس از آلت، به طرف زودرس پس زده ميشود از اختلالات انزال ميباشند.
در بسياري از موارد، انزال زودرس و كاهش احتمال وقوع آن به علت نبودن جذابيت براي همسر، حوادث آسيبرسان قبلي و عوامل روانشناختي مانند نوعي اعتقادات خرافي كه ممكن است فردي را مجبور كند تا به روابط زناشويي به صورت نوعي گناه نگاه كند، رخ ميدهد.
انزال پيش از موعد كه بيشترين مشكل اختلال عملكرد جنسي مردان است، اغلب به علت اضطراب ناشي از روند پيشبيني نشده رابطه زناشويي است. برخي داروها مانند داروهاي ضدافسردگي و آسيب عصبي طناب نخاعي يا آسيب ستون مهرهها پشت نيز از علل اختلال عملكرد جنسي است. پس زدن انزال و زودرس به زودرس در مرداني كه به نوروپاتي ديابتي يا آسيب عصبي ناشي از افزايش قندخون دچارند بيشتر ديده ميشود. در ديگر افراد، هنگامي اين مشكل به وجود ميآيد كه عمل جراحي روي گردن زودرس يا پروستات انجام ميگيرد.
اختلال نعوظ
اختلال نعوظ كه به آن ناتواني جنسي نيز بهطور اختصاصي ميگويند، ناتواني در دستيابي يا حفظ درجهاي از حالت نعوظ آلت است كه براي ايجاد رابطه زناشويي لازم است. علتهاي نارسايي آلت در برقراري نعوظ شامل بيماريهايي است كه جريان خون را تحت تاثير قرار ميدهد مانند آترواسكلروز يا سختي عروق. همچنين اختلالات عصبي يعني بيماري رشتههاي اعصاب، عوامل روحي و رواني مانند استرس، افسردگي و اضطراب از كارايي مثبت جنسي و آسيب به آلت تناسلي، از علل ديگر اختلال نعوظ است و بيماريهاي مزمن، يك سري داروهاي مشخص و بيماري پيروني كه جاي زخم روي آلت ايجاد ميشود، از علل ديگر اين عارضه است.
كاهش ميل و رغبت(لیبیدو)
كاهش ميل جنسي يا كاهش ليبيدو، در حقيقت كاهش ميل به فعاليت جنسي است و به علل جسمي و رواني به وجود ميآيد. اين عارضه به علت سطوح كم هورمون تستوسترون به وجود ميآيد (علت كاهش تمايل در آقايان). علل ديگر آن ممكن است افسردگي، اضطراب و بيماريهاي طبي جسمي مانند ديابت و پرفشاري خون و مصرف داروهاي روانگردان و مشكلات موجود در روابط همسران باشد.
درمان ناتواني جنسي
متخصصاني كه در زمينه تشخيص اختلالات جنسي فعاليت ميكنند، شامل اورولوژي (جراح و متخصص بيماريهاي كليه و مجاري ادرار)، متخصص مغز و اعصاب، متخصص بيماريهاي غدد و مشاوران سلامت جنسي و پزشكان عمومي و خانواده باتجربه است. درمان اختلال زمينهاي به علت زمينهاي اختلال عملكرد بستگي دارد. اختلالات خفيف جنسي ناشي از استرس، ترس و وحشت و اضطراب ناشي از برقراري رابطه جنسي به طور موفقيتآميزي با مشاوره، آموزش و بهبود ارتباط با همسر درمان ميشود.
آزمايش ناتواني جنسي
چند آزمايش براي تشخيص اختلالات جنسي مردان به كار ميرود كه شامل اين موارد است: آزمايش خون براي هورمونها، ارزيابي عروق خوني براي تشخيص كيفيت خونرساني به آلت، آزمايش حس براي تشخيص وجود اختلال حسي در بيماران مبتلا به ديابت و آزمون نعوظ در هنگام خواب كه در صورت طبيعي بودن علتهاي روحي و رواني و در غير اين صورت، علتهاي جسمي را نشان ميدهد.
منبع : greendrugstore