[sbu_post_image]
کیستهای کلیه در کودکان
بیماری کلیه پلی کیستیک ارثی است؟
بیماری کلیه پلی کیستیک یک بیماری ارثی است، معمولا به اتوزومال مغلوب اتوزوم غالب و تقسیم است. ، بیماری کلیه پلی کیستیک ارثی هستند، اگر هر دو والدین ژن های بیماری زا، بچه ها مریض می شدند؟
اتوزومال غالب کلیه پلی کیستیک (به عنوان مثال، تشکیل دهنده این بیماری کلیه پلی کیستیک) (حداقل بالای 75٪) با پدر و مادر ژنتیکی است، اما تعداد بسیار کمی (25٪) و نه ژنتیکی پدر و مادر وجود دارد، اما جهش ژن در اثر بالینی بیماری کلیه پلی کیستیک بزرگسالان، روبرو می شوند اما تاریخ ژنتیکی پدر و مادر، و که این مورد است؛ کلیه پلی کیستیک اتوزومی مغلوب ژنتیکی پدر و مادر و پدر و مادر هر دو ژن را حمل می کنند، آن را شروع ممکن است کیست های ساده کلیوی هستند به دست آورد، بروز این اواخر با پدر و مادر ژنتیکی هیچ ربطی به مدولاری کلیه اسفنج و dysplastic بیماری چند کیستی کلیه دیسپلازی مادرزادی هستند به دست آورد کیست های کلیوی ناشی از طولانی مدت همودیالیز و نیز هیچ ربطی به پدر و مادر ژنتیکی دارد.
کیست های کلیه به دو دسته ژنتیکی (مادرزادی) و غیرژنتیکی تقسیم می شود. به طور کلی کیست های ژنتیکی برای فرد مشکلاتی ایجاد می کند. از این نوع کیست ها می توان از کلیه پلی کیستیک در اطفال یا بزرگسالان یاد کرد.
تشخیص کیست کلیه
آسان ترین راه معاینه و سونوگرافی است.بیماری که دچار کیست کلیه است با علایمی از قبیل درد، فشارخون یا مشاهده خون در ادرار و نارسایی کلیه به پزشک مراجعه می کند.
کلیه پلی کیستیک
این بیماری نسبتا شایع است و علایم مختلفی از خود نشان میدهد. سن شیوع نیز متفاوت است و بستگی به نوع بیماری دارد.
. نوزادانی که با کلیه پلیکیستیک به دنیا میآیند ممکن است دچار سایر اختلالات مادرزادی نیز باشند اختلالاتی از قبیل نارسایی کلیه و هیپوپلازی ریه (عدم تشکیل ریه) که ادامه حیات نوزاد را به مخاطره میاندازد. ولی در نوزادانی که سایر ناهنجاریهای مادرزادی در آنها دیده نمیشود، طول عمر بیشتر خواهد بود.
گاهی کودکان دچار نارسایی کلیه میشوند. در این مواقع به مداخلات پزشکی نیاز است و باید از روشهای جایگزین مانند پیوند کلیه استفاده کرد
. اگر نارسایی کلیه در کودکان تشخیص داده نشود، احتمال اختلالات رشدی وجود دارد.
کیستها به تدریج با بزرگ شدن به کلیهها فشار میآورند. شایعترین و اولین علامت در این بیماران، درد پهلوهاست. خون در ادرار، شبادراری، وجود پروتئین در ادرار، همراهی سنگ و عفونت جزو یافتههای شایع این بیماری هستند.
غیر از مشکلات کلیوی یافتههای خارجی دیگری نیز دیده میشود. بعضی اعضای دیگر بدن نیز به طور شایع گرفتار میشوند. اختلال در عملکرد روده بزرگ، مشکلات قلبی، کلاپس دریچه قلبی، آنوریسم مغزی یا کیستهای کبد همزمان و مهمتر از همه افزایش فشارخون جزو یافتههای خارجی محسوب میشوند.
تشخیص بیماری قبل از بروز علایم معمولا با روشهایی مانند سونوگرافی یا رادیوگرافی از کلیهها و کاملا به طور اتفاقی است.
باروری در مردان تغییر نمیکند اما در زنان سنین بالا در دوران بارداری مشکلاتی دیده میشود که شایعترین آن عفونتهای ادراری در طول دوران بارداری است.
در کلیههای پلیکیستیک شانس عفونت بسیار بالاست. بیماری پلیکیستیک کلیه معمولا روندی بسیار آهسته دارد و در طول زندگی فرد مشکل چندانی ایجاد نمیکند. اما نکته مهم آن است که بیماری درمانپذیر است و میتوان به راحتی روند آن را آهسته کرد و اگر تمام عوامل خطر مانند فشارخون بالا،کلسترول بالا، اسیداوریک و سنگهای کلیه برطرف شوند سرعت نارسایی به شدت کاهش مییابد. در نارساییهای کلیوی (اعم از کودکان و بزرگسالان) بهترین روش درمان، درمان جایگزین از قبیل دیالیز یا پیوند کلیه است.
کیست های وراثتی خطرناک تر است
معمولا کیست های وراثتی باعث نارسایی کلیه می شود و در کل می توان گفت جزو کیست های خوش خیم به شمار نمی آید.اما کیست های اکتسابی که ساده ترین شکل آن کیست های ساده کلیه است و از نوع کیست های خوش خیم است،
درمان کیست کلیه
علت ایجاد کیست کلیه مشخص نیست به جز کیست های مادرزادی که علت وراثتی دارد . کیست های وراثتی خطرناک تر است و معمولا ایجاد عارضه می کند و فرد به دیالیز نیاز پیدا می کند.
بنابراین افرادی که سابقه ژنتیکی کیست کلیه در خانواده دارند باید معاینه شوند تا در صورت ابتلا به این بیماری هرچه سریع تر درمان شوند.
امکان ابتلای فرزندان در خانواده هایی که والدین به کیست کلیه مبتلا هستند وجود دارد و نوزادان در این خانواده باید مورد معاینه قرار گیرند.