تومور مثانه

[sbu_post_image]

تومور مثانه

تومور مثانه عبارت است از رشد یک بافت غیر طبیعی در مثانه که در آن تقسیم سلول ها به طور مهار گسیخته ای انجام می گیرد و کنترلی بر آن وجود ندارد. تومور مثانه ممکن است خوش خیم یا بدخیم باشد. اگر تومور مثانه بدخیم باشد، امکان دارد به گره های لنفاوی ، استخوان ، کبد، و ریه ها گسترش یابد. تومورهای مثانه در افراد بالای 50 سال شایع تر است و ضمناً شیوع تومور مثانه در مردان بیشتر از زنان است .

علایم تومور مثانه

در مراحل اولیه ، معمولاً علامتی وجود ندارد.
وجود خون در ادرار
سوزش ادرار
تکرر ادرار
درد در ناحیه لگنی
کاهش وزن بدون توجیه (علامتی که در مراحل آخر ظاهر می شود).

علل تومور مثانه

ناشناخته است . در برخی موارد، حدس زده می شود که مواجهه با عوامل سرطانزای محیطی عامل ایجاد تومور مثانه باشد.
کشیدن سیگار
سابقه خانوادگی تومور مثانه
مواجهه با نفتیل آمین ها (رنگ های حاوی آنیلین ) یا مواد شیمیایی مورد استفاده در ساخت لاستیک

پیشگیری از تومور مثانه

از مواجهه با مواد خطرناک شیمیایی یا عوامل خطرناک محیطی خودداری کنید. با انجام اقدامات حفاظتی در این گونه صنایع و بررسی منظم کسانی که در گذشته با این خطرات مواجه بوده اند، بروز تومور مثانه کمتر شده است .
اگر سیگار می کشید، آن را ترک کنید.

عوارض تومور مثانه

عفونت در مثانه یا کلیه ها. علایم در این حالت عبارتند از کمردرد، تب و استفراغ
انسداد ادراری

درمان تومور مثانه

درمان تومور مثانه ، زمانی که زود تشخیص داده شود، اغلب موفقیت آمیز است ، اما عود تومور مثانه شایع و بنابراین بررسی های منظم ، بعد از درمان ضروری است .
چنانچه از عمر تومور مثانه مدتی طولانی گذشته باشد، درمان نتیجه خوبی ندارد.
آزمایشات پزشکی که برای تأیید تشخیص انجام می گیرند عبارتند از: آزمایش ادرار، سیستوسکپی و عکس برداری از مثانه و مجاری ادراری
جراحی برای برداشتن تومور مثانه. اگر تومور مثانه بدخیم باشد، امکان دارد به هنگام جراحی ، داروهای ضد سرطان در مثانه ریخته می شوند. عمل جراحی ممکن است شامل تغییر مسیر ادرار نیز باشد.
رادیوتراپی (اشعه درمانی )
پس از جراحی یا سایرروشهای درمان و با توجه به عوارض روش های درمانی و با موافقت پزشک اورولوژی خود، فعالیت های عادی خود را از سر گیرید (از جمله فعالیت جنسی ).

برگرفته از سایت ترکمن مدیکال

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان