درمان پروستات با لیزر و حرارت

[sbu_post_image]

درمان پروستات با لیزر و حرارت

بزرگی خوش خیم پروستات

بزرگی خوش خیم پروستات(BHP) یکی از شایع ترین مشکلات مردان است که وابسته به شرایط سنی می باشد. بزرگی خوش خیم پروستات بعد از 45 سالگی بروز می کند و هر چه سن بالاتر برود احتمال ابتلا به بزرگی خوش خیم پروستات بیشتر می شود.

بزرگی خوش خیم پروستات تهدید کننده حیات نیست ولی به دلیل ایجاد علائم ادراری تحتانی کیفیت زندگی فرد را کاهش می دهد.

بزرگ شدن پروستات با وارد کردن فشار به مجرای ادراری که در داخل پروستات قرار دارد، موجب بروز علائم انسدادی و تحریکی می شود.

علائم انسدادی که به علت اختلال در خروج ادرار به دلیل بزرگ شدن پروستات به صورت تدریجی ایجاد می شود مثل کاهش نیرو و قطر جریان ادرار، تأخیر در دفع ادرار، زور زدن جهت دفع ادرار، احساس تخلیه ناکامل مثانه و به دنبال آن تکرر ادرار و قطره قطره آمدن ادرار و در موارد پیشرفته ممکن است مجرای ادراری به طور کامل بسته شده و سبب احتباس ادراری شود.

علائم تحریکی که به طور ثانویه به دلیل انسداد مجرای ادرار و تحریک مثانه به دلیل ضخیم شدن دیواره مثانه و کاهش ظرفیت آن ایجاد می شود مثل تکرر ادرار، به خصوص تکرر ادرار شبانه و فوریت در ادرار کردن می باشد.

علت بیماری به طور دقیق مشخص نیست و مواردی مثل سیگار کشیدن، وازکتومی، ریسک فاکتور محسوب نمی شود ولی 2 فاکتور برای پیشرفت بیماری لازم است: تغییرات هورمونی و بالا رفتن سن

درمان بزرگی پروستات

انتخاب روش درمانی پروستات بستگی به سایز پروستات و حال عمومی بیمار دارد:

· روش های انتظاری

· درمان دارویی

· روش های جراحی( TURPو جراحی باز پروستات)

· روش های کمتر تهاجمی ( لیزر، روش های حرارتی)

از مزایای روش های کمتر تهاجمی: نداشتن خون ریزی ضمن و بعد از عمل، کاهش طول مدت زمان بستری از چند شب به یک شب، بی نیازی از سرم شستشو پس از عمل و داشتن حداکثر سوند ادراری به مدت 24 تا 48 ساعت.

تبلیغات زیادی در مورد درمان با لیزر و حرارت برای معالجه پروستات می شود و افراد زیادی را مشتاق می سازد كه ازآنها استفاده نمایند. درمان با استفاده از گرما و حرارت كه به آن اصطلاحاً “هیپوترمی” یا “ترموتراپی” گفته می شود باعث گرم شدن پروستات می شود. با استفاده از وسیله ای كه از طریق مقعد یا پیشابراه به طرف پروستات فرستاده می شود، این عمل انجام می گردد. دستگاههای اولیه و قدیمی تر فقط كمی پروستات را گرم می كردند و زیاد مؤثر نبودند، گرچه علایم بیماران اغلب بهبود می یافت. امروزه دستگاههای جدیدی ساخته شده كه پروستات را به میزان زیادی گرم می كند بدون اینكه بر روی قسمتهای اطراف آن اشكالی ایجاد نماید و نتایج آن هم بسیار خوب می باشد. اثرات حرارت درمانی احتمالاً همانند دارو درمانی می باشد و به اندازه عمل جراحی مؤثر نیست و نمی توان در موارد شدید از آنها استفاده كرد.

لیزر درمانی بیشتر شبیه عمل جراحی TURP می باشد و می تواند جایگزین آن در برداشتن قسمتهای بزرگ شده پروستات شود یا اینكه با آن برشهایی بر روی پروستات گذاشت كه باعث باز شدن آن شود. برای استفاده از لیزر، روشهای مختلفی وجود دارد.مزیت بسیاری از این درمانها در عدم بستری كردن بیمار در بیمارستان و انجام آن به صورت سرپایی می باشد، گرچه اغلب لازم است كه بیمار به مدت چند روز از سوند استفاده نماید. با وجود مزایا و معایبی كه این روشها دارند، اكثر جراحان اورولوژیست هنوز احاساس می كنند كه این روشهای جدید، نیازمند برسی ها بیشتری هستند تا بتوان از آنها به طور عمومی استفاده نمود. همچنین گران بودن تجهیزات آنها، یكی از مشكلاتی است كه بیمارستانها حاضر به خرید آنها نمی شوند.”استنت ها” لوله های كوچكی هستند كه در پروستات گذاشته می شوند تا راه عبور ادرار باز بماند. این لوله ها را می توان به راحتی و با بی حسی موضعی كار گذاشت. از این استنت ها می توان در مواردی كه نمی توان به عللی بیمار را تحت عمل جراحی قرار داد و برای پرهیز از گذاشتن سوند به مدت طولانی، استفاده نمود. با این حال، این استنتها می توانند باعث مشكلات طولانی مدتی بشوند و امروزه نسبت به چندین سال قبل، كمتر از آنها استفاده می شود.

منابع : ایران سلامت و دانشگاه شهید بهشتی

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان