بزرگ کردن آلت تناسلی (برای مشاهده فیلم کلیک کنید)
درمان ناباروری(برای مشاهده فیلم کلیک کنید)
سرطان بیضه
سرطان بیضه به دو دسته تقسیم میشود:
شایعترین نوع سرطان بیضه سمینوم است. این نوع سرطان بیش از ۵۰ درصد سرطانهای بیضه را بهخود اختصاص میدهد. این نوع از سرطان بیضه بهکندی منتشر میشود، در صورتیکه بهموقع متوجه آن شویم، بهراحتی قابل درمان خواهد بود.
نوع دیگر سرطان یا سرطان غیر سمینومی بیضه به چند نوع تقسیم میشود که در آنها درمان متفاوت میباشد.تشخیص در این نوع از سرطان بیضه بسیار مهم است زیرا پایه گذار روش درمان نیز هست، سرطان بیضه در ابتدا به یک بیضه محدود است احتمال ناچیزی (۵ درصد یا کمتر) وجود دارد که سرطان بیضه در بیضه دیگر نیز ایجاد گردد.
– علل سرطان بیضه
سرطان بیضه، بیشتر در کسانیکه در کودکی دچار عدم نزول بیضه شده اند دیده میشود این رقم در این افراد ۱۱ تا ۱۵ درصد بیشتر از افراد معمولی است. بر این اساس پائین نیامدن بیضه بهعنوان عامل خطرساز در سرطان بیضه بهشمار میآید. در نوزادان باید این مشکل با عمل جراحی رفع گردد تا در آینده از ایجاد سرطان بیضه جلوگری شود.
در بسیاری از موارد، سرطان بیضه پس از وارد آمدن ضربه به بیضه کشف میگردد. عامل ایجاد سرطان بیضه صدمه به بیضهها نیست بلکه توجه به بیضه و کشف تودههائی که از قبل در آن بودهاند سبب کشف سرطان بیضه میشود.
مصرف داروهای حاوی استروژن در زمان بارداری توسط مادر، میتواند زمینهساز سرطان بیضه روی فرزندش باشد.
عوامل ژنتیکی در ایجاد سرطان بیضه موثرند به همین دلیل است که در بین دوقلوها یا برادران و اعضاء خانواده فرد مبتلا بیشتر از سایر افراد طبیعی جامعه دیده میشود.
– تشخیص سرطان بیضه
برای کشف زودرس سرطانهای بیضه پیشنهاد میگردد که مردان هر ماه بیضههای خود را معاینه کنند. این کار بعد از یک حمام یا دوش گرم در زمانی که کیسه بیضه شل است، به بهترین شکل قابل انجام است. هر بیضه باید بهآرامی بین شست و انگشتان هر دو دست غتانده شود. هر توده یا تورم کشف شده ممکن است سرطان نباشد اما به هر حال باید توسط پزشک اورولوژی بررسی گردد. سرطانهای بیضه در ابتدا به عنوان تودهای بدون درد در بیضه کشف میشوند.
علائم سرطان بیضه:
– درد خفیف در پهلو ،شکم یا کشاله ران
– بزرگی یا حساسیت پستانها در مردان
– ایجاد توده در بیضه
آزمایشهای تشخیصی سرطان بیضه:
– پرتونگاری قفسه سینه
– سیتیاسکن شکم
– آزمونهای خون برای آلفا فیتوپروتئین و بتا hCG. این پروتئینها به عنوان نشانگرهای سرطان بیضه میباشند زیرا در خون افراد مبتلا میزان آنها افزایش مییابد.
– سونوگرافی
– لنفانژیوگرافی
– پیلوگرافی داخل وریدی (IVP)
– بیوپسی (نمونهبرداری): در این روش قسمتی از بافت مبتلا برداشته میشود و زیر میکروسکوپ مشاهده میگردد تا نوع سرطان بیضه مشخص شود.
– درمان سرطان بیضه:
نحوه درمان سرطان بیضه با توجه به نوع تشخیص و میزان گسترش آن تعیین میشود.همیشه اولین مرحله درمان در سرطان بیضه برداشتن بیضه مبتلا از طریق جراحی است. با برداشتن یک بیضه عملکرد جنسی یا قدرت باروری ، تغییر چندانی نخواهد کرد.
جهت از بین بردن سلولهای سرطانی در سمینوم ممکن است از پرتودرمانی،شیمی درمانی نیز استفاده شود. پرتودرمانی و شیمیدرمانی میتوانند بر باروری اثر داشته باشند.