ضایعه نخاعی

ضایعه نخاعی
معلولین ضایعه نخاعی فورا به متخصص ارولوژی مراجعه کنند.

افزایش ضخامت جداره مثانه موجب کاهش حجم مثانه میشود، لذا بیمار توانایی نگه داری ادرار کمتری دارد و معمولا دچار تکرر ادرار، فوریت در ادرار، کاهش قطر ادرار و کاهش فشار ادرار خواهد شد.

ضخیم شدن جداره مثانه یکی از بیماری های مثانه است که در اثر وارد آمدن فشار زیاد به مثانه ایجاد میشود. علت اصلی فشار وارده به مثانه، انسداد مجاری خروجی است.

انسداد مجاری و اختلال اعصاب مثانه باعث زور زدن مثانه جهت جبران فشار وارده میشود و سبب حجیم شدن عضلات مثانه می شود.

بزرگی پروستات

در انسداد مجاری ادراری (مثلا در مردانی که مبتلا به بزرگی پروستات هستند) با برطرف نمودن مشکل این افراد، بیماری افزایش ضخامت جداره مثانه در آنها در عرض چند ماه درمان خواهد شد.

معلولین ضایعه نخاعی به متخصص ارولوژی مراجعه کنند!

ضایعه نخاعی

در افرادی که دچار مشکلات عصبی مثانه هستند مانند معلولین ضایعه نخاعی معمولا به افزایش ضخامت جداره مثانه مبتلا می شوند و نمی توان عارضه افزایش ضخامت دیواره مثانه در آنها را درمان کرد؛ به هر علتی که به مثانه فشار وارد شود مثانه آنها دچار اختلال خواهد شد.

در معلولین ضایعه نخاعی افزایش ضخامت جداره مثانه را با کاهش فشار وارده به مثانه به صورتی علامتی برطرف میکنیم. اما احتمال عود مجدد آن وجود دارد؛ چون علت اصلی بروز افزایش ضخامت جداره مثانه ، قابل رفع نیست.

 تومور

از دیگر عوامل افزایش ضخامت دیواره مثانه ایجاد تومور در جداره مثانه است. که باعث میشود در ناحیه تومور مثانه افزایش حجم پیدا کند.

 التهاب مخاط مثانه

التهاب مخاط مثانه هم میتواند باعث ضخیم شدن دیواره مثانه شود.چون التهاب میتواند زمینه ساز ابتلا به عفونت مثانه شده، که خود از عوامل ایجاد افزایش ضخامت جداره مثانه است. بنابراین می توان این افزایش ضخامت را این افراد با برطرف نمودن عامل عفونت و رفع آن، درمان کرد.

انجام سونوگرافی معمول ترین، کم هزینه ترین و بی ضررترین روش تشخیص است.

افزایش ضخامت جداره مثانه موجب کاهش حجم مثانه میشود، لذا بیمار توانایی نگه داری ادرار کمتری دارد و معمولا دچار تکرر ادرار، فوریت در ادرار، کاهش قطر ادرار و کاهش فشار ادرار خواهد شد.

حفظ کلیه ها

اگر  افزایش ضخامت جداره مثانه درمان نشود؛ فشار وارد شده به مثانه افزایش یافته و مثانه در طول زمان مقاومت و توان خود را از دست می دهد در نتیجه فشار وارده را به کلیه ها پس می راند و بیمار دچار نارسایی کلیه شده و در نهایت فرد دیالیزی خواهد شد.

افرادی که دچار بیماری های پروستات یا معلولین ضایعه نخاعی هستند، جهت پیشگیری از ابتلا یا درمان بیماری افزایش ضخامت جداره مثانه حتما به پزشک اورولوژی مراجعه نمایند.

دکتر محسن وریانی

دکتر محسن وریانی متولد سال ۱۳۵۴ از منطقه چهاردانگه شهرستان ساری در استان مازندران است. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در محل تولد سپری کردند. در سال 1373 با قبولی در رشته پزشکی وارد دانشگاه شهید بهشتی شدند. پس از اخذ مدرک دکترای عمومی و شرکت در امتحان تخصص در سال 1384 موفق به قبولی در رشته تخصصی جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی تهران گردید.

Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان